به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، آئین تودیع و معارفه مدیرکل محیطزیست استان کردستان ظهر امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی در ادارهکل محیطزیست برگزار شد؛ مراسمی که طبق معمول در ردیف صندلیهای جلو، مسئولان نشسته بودند و در ردیفهای وسط کارمندان و صف آخریها محیطبانان، مردان بیادعایی که همواره از محیطزیست حفاظت و حراست میکنند و اگر آنها نبودند طبیعت نیز از بین میرفت، مردانی که در آئینی که برای معرفی مدیر آنان بود، اکثراً همان ته سالن نشسته بودند.
این آئین در پایان یک رفتار ناخوشایندی از برخی کارمندان هم داشت و آنهم که همگی تلاش داشتند تا خود را به نوعی به مدیرکل جدید نشان دهند و از مدیرکل قبلی که ۲۷ ماه مسئولیت آن حوزه را برعهده داشت و برای آنان زحمت کشیده بود، دور میگرفتند! به ویژه مسئول روابطعمومی محیطزیست کردستان!
کیومرث حبیبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در این مراسم ضمن تبریک و قدردانی از مدیران محیطزیست استان؛ به اهمیت این حوزه اشاره و اظهار داشت: امروزه لزوم توسعه پایدار زیست بوم برای همه اثبات شده و همه شاهدیم که این زیست بوم و انواع گونههای جانوری، به دلیل عملکرد انسان در حال از بین رفتن است.
وی افزود: در حال حاضر تنها یک استان کشور درگیر فرونشست نیست و همه زیرساختها به دلیل فرونشست تحت تأثیر است، چراکه احترام به محیط زیست نادیده گرفته شده است. در کردستان در حوزه تصمیمگیری نگاه به محیط زیست، ابزاری است، اما این رویکرد را تغییر داده و اکنون تفکر حفظ محیطزیست را اولویت قرار دادهایم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با تأکید براینکه پروژههای عمرانی و صنعتی باید پیوست محیط زیستی داشته باشند، خاطر نشان کرد: در حوزه ساخت و ساز مسکن شهری، سطح اشغال ۱۰۰ درصد معنی ندارد و باید فضایی برای کاشت درخت یا فضای سبز در نظر گرفته شود. میطلبد متناسب با وضعیت کنونی، به محیط زیست بیشتر توجه شود.
اقدامات صیانتی برای حفظ دریاچه زریبار مریوان
اقبال حمیدی، مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده برای حفظ و صیانت از زریبار پرداخت و اظهار کرد: با پیگیریهای متعدد، اکنون انتقال آب از سد گاران به دریاچه زریبار حدود پنج مترمکعب در ثانیه آب از سد گاران وارد این تالاب میشود که در راستای احقاق حقابه زیستمحیطی است.
وی افزود: سالانه ۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهری برای فضای سبز مریوان استفاده میشد، که این رویه را قطع کردیم و امیدواریم همچنان ادامه یابد. ۱۱۹ هکتار کشت برنج در حوزه تالاب زریبار انجام میشد که اکنون به کمتر از پنج هکتار کاهش یافته است.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد: سال گذشته ۲۵۰ هکتار از نیزارهای تالاب زریبار دچار حریق شد که امسال با همکاری مردم و دستگاهها به کمتر از ۲۰ هکتار رسید.
به گزارش آباجان به نقل از تسنیم؛ در پایان این مراسم با حضور مسئولان «فرزاد زندی» از پرسنل اهل تسنن سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست استان کردستان رسماً معارفه و از زحمات ۲۷ ماهه اقبال حمیدی در این مسئولیت قدردانی شد.
در حکم انتصاب معاون رئیسجمهور خطاب به سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان کردستان آمده است: نظر به شایستگیهای عمومی و تخصصی و تجربههای مدیریتی جنابعالی، بهموجب این حکم به سمت سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان منصوب میشوید. انتظار میرود ضمن پایبندی به گفتمان دولت چهاردهم، رعایت اصولی چون توافقسازی، تخصصگرایی، جلب مشارکت مردمی، شفافیت و پیشگیری از تعارض منافع و پیشگیری از فساد را در طول دوره مسئولیتتان مورد توجه قرار دهید.
تهیه گزارش دقیقی از چالشهای محیطزیستی استان، اولویتبندی رفع چالشهای محیط زیستی با همکاری معاونتهای تخصصی سازمان، همکاری و تعامل با مدیریت ارشد اجرایی استان، همکاری شفاف و مستمر با سازمانهای مردمنهاد، توانافزایی بدنه کارشناسی، جانشینپروری و استفاده از ظرفیتهای تخصصی همکاران سازمان در برنامه عملیاتی آن اداره کل مورد انتظار است.
زندی از نیروهای بومی خوش اخلاق و مردمی اهلسنت استان، دانش آموخته دکترای تخصصی مدیریت محیط زیست و معاون دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فیروزکوه و رئیس اداره پارک ملی لار را در کارنامه کاری خود دارد.
انتهای پیام/۴۸۱/