به گزارش روز سهشنبه آباجان به نقل از ایرنا از روزنامه آسیا تایمز، بی. وی. آر. سوبرامانیام مدیرعامل مؤسسه ملی تحول هند (NITI)، اعلام کرد عضویت در توافقنامههای تجاری آسیا محور مانند مشارکت جامع اقتصادی منطقهای (RCEP) و توافقنامه جامع و پیشرو برای مشارکت ترنسپاسیفیک (CPTPP)، میتواند به رشد بخشهای کوچک و متوسط اقتصادی هند کمک و نقش هند را در زنجیره تأمین منطقهای تقویت کند.
وی در نشست اخیر اتاق صنایع و بازرگانی هند (Assocham) با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از صادرات هند توسط کسبوکارهای کوچک و متوسط (MSME) تامین میشود، تاکید کرد: تجارت با کشورهای عضو این توافقنامهها به نفع شرکتهای کوچک و متوسط هند خواهد بود؛ زیرا این شرکتها برخلاف شرکتهای بزرگ، صادرات چندانی ندارند.
سوبرامانیام با انتقاد از تعرفههای بالای تجاری هند اظهار داشت این موضوع مانع استفاده این کشور از فرصتهای حاصل از تغییر زنجیره تامین جهانی شده است.
وی گفت: ما نتوانستهایم به اندازه کافی از فرصتهای انتقال زنجیره تأمین از چین استفاده کنیم.
در حالی که هند در مراحل اولیه مذاکرات مربوط به ایجاد مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای «RCEP» حضور داشت، اما در نهایت به دلیل نگرانی از تاثیر منفی بر بخشهای تجاری و کشاورزی خود از عضویت در این توافقنامه صرفنظر کرد. با این حال، اکنون با تغییر شرایط تجارت جهانی، به نظر میرسد دیدگاه دهلینو تغییر کرده است.
مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای که از ژانویه ۲۰۲۲ اجرایی شده و بزرگترین توافقنامه تجاری جهان به شمار میرود، شامل کشورهایی از جمله چین، ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا و چند کشور آسیای جنوبشرقی است. این توافقنامه، کاهش تعرفهها تا ۹۰ درصد برای کالاهای تجاری و تدوین قوانین مشترک برای تجارت، سرمایهگذاری و تجارت الکترونیک را به همراه دارد.
علاوه بر مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای، توافقنامه جامع برای مشارکت ترنسپاسیفیک نیز شامل ۱۱ کشور اقیانوس آرام از جمله استرالیا، ژاپن، مالزی و ویتنام است، میتواند زمینهساز دسترسی بیشتر شرکتهای هندی به بازارهای جدید باشد.
به نظر میرسد هند که با اقتصاد رو به رشد و جمعیت بالای خود امکان ایجاد تقاضای گسترده در بازارهای منطقهای را دارد، به دنبال استفاده از توافقنامههای اقتصادی آسیا برای گسترش تجارت و توسعه پایدار خود است.