قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند؛ هدیه دولت سلامت‌محور پزشکیان به استان مرکزی

قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند؛ هدیه دولت سلامت‌محور پزشکیان به استان مرکزی

مردم اراک سال‌های سال بود که به دلیل ناترازی انرژی و مشکلات کمبود گاز از آبان‌ماه تا روزهای منتهی به پایان هر سال با هوایی سرطان‌زا دسته و پنجه نرم می‌کنند و هیچ کاری از دستشان بر نمی‌آمد و حتی امسال این امر زودتر از سال قبل و از ۱۰ آبان‌ماه آغاز شد.

شروع زودهنگام مازوت‌سوزی امسال در نیروگاه شازند در حالی انجام شد که ۱۴ مردادماه سال جاری تصویب طرح ممنوعیت مازوت سوزی در این نیروگاه اعلام شده بود.

با شروع مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند و دست به قلم شدن رسانه‌ها، مسئولان امر از جمله نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، تشکل‌های زیست محیطی و سایر نهادهای مربوطه نیز خود را به آب و آتش زدند تا بتوانند دغدغه مردم اراک در بحث سلامتی و وضعیت خطرناک پیش رو را به گوش پایتخت‌نشینان برسانند.

از آنجایی که دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به سلامت مردم دارد، بلافاصله و در کمتر از یک هفته از شروع مازوت سوزی، ۱۶ آبان‌ماه نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا ویژه استان مرکزی در تهران برگزار و این موضوع در همین روز در جلسه هیات دولت هم مطرح شد که رئیس جمهوری با تصویب قطع مازوت از نیروگاه شازند بر اجرای سریع آن تاکید کرد.

نماینده مجلس: رئیس جمهوری دستور قطع مازوت سوزی نیروگاه شازند را صادر کرد

استاندار مرکزی نیز که چندروزی است سکانداری این استان را برعهده گرفته در جلسه معارفه خود که با حضور وزیر کشور، اعلام کرد که اولین خواسته‌اش از دکتر پزشکیان قطع مازوت سوزی نیروگاه شازند و بحث کاهش آلودگی هوای اراک بوده است.

استاندار مرکزی: حذف مازوت‌سوزی نیروگاه شازند اولین خواسته‌ام از رئیس جمهور بود

من هم به عنوان خبرنگاری که سال‌ها در حوزه محیط زیست و آلودگی هوا قلم زده بودم، خوشحال بودم که بالاخره یک خبر مثبت و با ارزش در این حوزه کار کردم تا مردم این شهر را خوشحال کنم که دیگر در زمستان امسال مازوت سوزی ندارند.

البته این تصمیم شجاعانه دولت چهاردهم در حالی انجام شده که کشور با مشکل ناترازی انرژی همراه است و قطع مازوت از نیروگاه شازند باید با اعمال خاموشی صورت گیرد که انتظار است مردم نسبت به صرفه‌جویی و تحمل خاموشی‌های اعمالی در این راه، همراه دولت باشند.

نگاه سلامت محور رئیس جمهور در قطع مازوت نیروگاه شازند جای قدردانی دارد

رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی گفت: ادامه مازوت سوزی در نیروگاه حرارتی شازند برای پنجمین سال متوالی ظلم و اجحاف بزرگ به حق مردم اراک بویژه کودکان بود.

سیاوش آقاخانی افزود: استمرار مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند می‌توانست یک بی‌اعتمادی اجتماعی عظیمی در مردم استان مرکزی شکل دهد …

وی بیان کرد: بحث مازوت سوزی یک معضل جدی است که دولت باید در قالب یک برنامه کوتاه مدت برای ناترازی برق بویژه در مسیر نیروگاه‌های تجدیدپذیر برنامه ویژه و سریعی را اعمال کند.

رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی ادامه داد: خوشبختانه در راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر امکان سرمایه‌گذاری سریع با بازدهی سریع وجود دارد و انتظار است دولت این مهم را در اصلاحیه لایحه بودجه دنبال کند.

آقاخانی عنوان کرد: البته به این موضوع اشاراتی شده اما تخصیص آن هم از موضوع مهمی است که باید رخ دهد.

وی گفت: اقدام دولت چهاردهم در قطع مازوت سوزی نیروگاه شازند نگاه سلامت محور شخص رئیس جمهور و مجموعه هیات دولت است.

رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی یادآور شد: سال گذشته در پی موضوع تلخ مازوت سوزی نیروگاه شازند و تاثیر مستقیم آن بر شهر اراک و فشردن گلوی شهروندان این شهر، بیش از ۲۰ روز آلودگی مستقیم با این آلایندگی داشت.

آقاخانی اظهار کرد: بیشترین تاثیر مازوت‌سوزی نیروگاه‌های کشور نصیب مردم اراک شد و تصمیم قطع این سوخت از نیروگاه شازند، بسیار ارزشمند است و رئیس جمهور با این تصمیم شجاعانه سلامت را به ناترازی انرژی ترجیح داد و امید است این مهم تا انتها تداوم داشته باشد.

وی گفت: هیچ چیزی بالاتر از حفظ سلامت مردم نیست و اگر روزی هزینه‌های اجتماعی حوزه سلامت و درمان در محاسبات تامین برق کشور قرار گیرد، مشخص می‌شود که مازوت سوزی و تامین برق ناپایدار از منابع آلاینده چقدر هزینه‌های گرانی دارد.

رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزیافزود: امید است این اتفاق مبارک برای سایر استان‌های کشور نیز رخ دهد و به زودی شاهد قطع مازوت‌سوزی کامل در فصل زمستان باشیم و از این ناترازی عبور کنیم.

آقاخانی اظهار کرد: مسئله مهم، حمایت و بازخورد مردمی از این اقدام رئیس جمهوری بود و موج مثبتی در چند روز گذشته در شهر اراک ایجاد شده است.

پیگیر موضوع مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند بودیم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم گفت: پیگیر موضوع قطع مازوت‌سوزی در نیروگاه حراراتی شازند و تشکیل جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بودیم.

یوسف یوسفی افزود: محیط زیست استان مرکزی از وضعیت مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند در سال‌های گذشته شاکی بود و قطع آن در سال جاری با دستور رئیس جمهوری یک کار ارزشمند است.

وی بیان کرد: نگاهی که در این شرایط بر حفظ سلامتی مردم اراک شده جای تقدیر دارد و امید است دیگر شاهد مازوت سوزی از نیروگاه شازند نباشیم.

قطع مازورت سوزی تصمیم درست و بزرگی از سوی دولت چهاردهم بود

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل آلودگی هوای اراک چند ده ساله است و متاسفانه با مازوت‌سوزی این شرایط تشدید می‌شد.

نادرقلی ابراهیمی افزود: متاسفانه در گذشته پیگیری لازم برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاه حراراتی شازند صورت نگرفته و مجدد امسال چندین روز که این اتفاق رخ داد که با پیگیری‌های جدی، دستور قطع مازوت‌سوزی با مصوبه هات دولت و تاکید رئیس جمهوری انجام شد.

وی بیان کرد: از زمانیکه به عنوان نماینده مردم در این حوزه انتخاب شده‌ام، دغدغه آلودگی هوای شهر اراک و همچنین شازند و مهاجران را به واسطه مازوت‌سوزی داشته و دارم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای قطع مازروت سوزی از نیروگاه شازند نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب و شازند در مجلس شورای اسلامی شبانه‌روزی پیگیر بودند و حمایت‌های ویژه‌ای نیز از سوی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و سایر مسئولان امر صورت گرفت.

ابراهیمی اظهار کرد: از چهارشنبه شب هفته گذشته (۱۰ ابان ماه) که مازوت سوزی در نیروگاه شازند آغاز شد بلافاصله با معاون پارلمانی رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و در نهایت با شخص رئیس جمهور صحبت شد و خواهش کردیم که قطع مازوت صورت گیرد.

وی گفت: درخواست شد تا جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در اسرع وقت برگزار شود که این مهم محقق و دستور قطع مازوت سوزی از نیروگاه شازند در هیات دولت تصویب و از سوی شخص رئیس جمهور تاکید شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: کم‌کاری مسئولان وقت استان مرکزی در خصوص مازورت سوزی جای گله‌مندی دارد، دغدغه اول و آخر اینجانب آلودگی هوای اراک است.

ابراهیمی عنوان کرد: از طرف دیگر، نیروگاه شازند پایه گازسوز است و مازوت‌سوزی در این واحد، راندمان نیروگاه را پایین آورده بود.

وی بیان کرد: اقدامات مختلفی در چند ماه گذشته در راستای کاهش آلودگی هوای اراک انجام شد که یکی از آنها اجرای ۵۰ کیلومتر از کنارگذر شمالی این شهر است که به زودی زیربار ترافیک می‌رود و این طرح مانع ورود روزانه حدود ۱۵ هزار وسیله نقلیه دودزا به اراک می‌شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دالان سبز چپقلی، سِده به سمت کنار گذرشمالی و تالاب میقان اراک به وسعت حدود ۱۰ هزار هکتار درختکاری است که مصوبه آن از وزیر جهادکشاورزی گرفته شده است.

ابراهیمی بیان کرد: ورود اتوبوس برق و تاکسی برق به شهر اراک با جدیت پیگیری می‌شود و تاکنون ۱۵ دستگاه اتوبوس وارد شده است.

وی گفت: تغییر سوخت ناوگان حمل و نقل اراک نیز از دیگر موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد.

قطع مازوت‌سوزی از نیروگاه شازند نشان از توجه دولت چهاردهم به مردم است

دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: قطع مازوت‌سوزی از نیروگاه شازند نشان از توجه دولت چهاردهم به مردم است و تنها یک دلیل داشت، آن هم سلامتی مردم بود و بقیه دیگر توجیهی نداشت.

سیدمحمد جمالیان افزود: این اقدام نشان می‌دهد دولتی تشکیل شده که جایگاه مردم برای آن خیلی اهمیت دارد و صرفه‌های اقتصادی، اجتماعی و سایر موارد با سلامت مردم در یک کفه ترازو قرار نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: این حرکت امیدوار کننده بود و امید است روز به روز شاهد تصمیماتی باشیم که پیوست مردمی داشته باشد تا ارتباط مردم با دولتمردان قوی‌تر و نزدیک‌تر شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وضعیت ناترازی انرژی سال به سال بدتر می‌شود و باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.

جمالیان اظهار کرد: با شروع مازوت‌سوزی از ۱۰ آبان‌ماه جاری در نیروگاه شازند، بلافاصله جلسه‌ای با فوریت از سوی مجمع نمایندگان استان مرکزی با معاون اول قوه قضائیه برگزار و در صحن علنی مجلس نیز با دکتر پزشکیان صحبت شد.

وی بیان کرد: رئیس جمهوری قول دادند با توجه به شرایط نزدیکی نیروگاه شازند به اراک و سالمند بودن استان مرکزی، نگاه ویژه‌تری داشته باشند که این مهم در نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای ویژه استان مرکزی تصویب و اجرای آن در جلسه هیات دولت توسط شخص رئیس جمهور تاکید شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده در دوران انتخابات و پس از آن موضوع کاهش آلودگی هوای اراک و قطع مازوت سوزی را به مردم قول دادم و تاکنون در زمینه پیگیری از هیچ کوششی دریغ نکرده‌ام.

جمالیان عنوان کرد: اراک یک شهر صنعتی است و تنها معضل آلودگی هوای این شهر مازوت‌سوزی نیست و آلاینده‌های زیاد دیگری وجود دارد که وقتی با هم ترکیب می‌شوند به بیمارها و سرطان‌هایی می‌رسد که امروز مردم با آن دست به گریبانند.

وی اظهار کرد: استان مرکزی دومین استان سالمند کشور است و متاسفانه بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا روز به روز در شهر اراک در حال افزایش است.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۸۴ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

حتما ببینید

بارگیری در راه‌آهن اراک ۱۸ درصد افزایش یافت

بارگیری در راه‌آهن اراک ۱۸ درصد افزایش یافت

«سعید ترکی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا، افزود: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *