فروش لوازم خانگی در بازار چکی شد

فروش لوازم خانگی در بازار چکی شد

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، بازار لوازم خانگی درطول هشت ماهه اخیر با تشدید رکود روبرو شده است. این درحالیست که کارخانجات با توجه به افزایش هزینه های مواد اولیه قیمت محصولات خود را حدود ۲۰ درصد افزایش داده‌اند.

با این وجود این افزایش قیمت در بازار نتیجه معکوس داشته و قیمت بازار ارزان تر از کارخانه است. همین موضوع عاملی شده تا کارخانجات با حجم زیاد تولید روبرو و آن را به صورت شرایطی و چکی به بازار عرضه کند.

به اعتقاد فروشندگان لوازم خانگی در سال گذشته بازار با کسری کالا روبرو شده بود به نحوی که کارخانجات فروشندگان را در نوبت قرار داده و بعد از تاخیر یک یا دو ماهه کالا را به بازار عرضه می کردند. حتی مردم نیز باید نوبت می گرفتند تا کالا به دستشان برسد اما از اسفند سال گذشته تا آبان ماه امسال رشد قیمتی در بازار به وجود نیامده و حتی شاهد کاهش ۲۲ درصدی قیمتها نیز هستیم.

یکی از فروشندگان لوازم خانگی در همین رابطه به خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم می گوید: اسفند سال گذشته ظرفشویی یک برند ایرانی را ۳۱ میلیون تومان می فروختیم اما امروز این ظرفشویی با قیمت ۲۵ میلیون تومان هم در بازار مشتری ندارد.

وی با اشاره به اینکه در بخش کالاهای شوینده کاهش قیمت ها در بازاربه ۲۰ درصد رسیده است می گوید: با این وجود کارخانجات با استناد به افزایش هزینه های تولید کاهش قیمت را در محصولات خود اعمال نکرده اند.

این فروشنده لوازم خانگی به عرضه کالاهای شهر لوازم خانگی در بازار امین حضور اشاره می‌کند و می‌گوید: مردم به صورت شرایطی کالا را از شهر لوازم خانگی خریده و در بازار امین حضور با قیمتی پایین‌تر به فروش می‌رسانند تا از این محل به نقدینگی مورد نیاز خود دست یابند غافل از اینکه نمی‌دانند در نهایت باید با خرید از شهر لوازم خانگی سود بالایی را پرداخت کنند.

به گفته این فروشنده هم اکنون بازار لوازم خانگی جنس به وفور یافت می‌شود اما نکته مهم اینجاست علاوه بر جنسهای ایرانی کالای قاچاق نیز در حجم زیادی در بازار وجود داشته و مورد معامله قرار می گیرد. اما سوالی که برای کسبه مطرح است این است چرا وقتی کسی جنس ایرانی می فروشد زیر ذره بین مسئولین نظارتی قرار دارد ولی قاچاقچی با آزادی عمل بسیار آسان جنس خود را با قیمت های سلیقه ای را در بازار به فروش می رساند.

وی اضافه کرد: هیچ برخوردی با آنها صورت نمی گیرد و آنها به صورت سازمان یافته اجناس خود را در بازار توزیع می کنند. نکته جالب تر اینکه قیمت کالاهای قاچاق بعضا ارزان تر از ایرانی است و همین موضوع باعث می شود تا فروشنده کالای ایرانی از ادامه فعالیت خود دلسرد شود.

بررسی ها نشان می دهد امروز علی رغم سال گذشته بازار کسری در بخش لوازم خانگی ندارد و اکثرا همه به فروش شرایطی روی آورده اند تا بتوانند خرید و فروش خود را انجام دهند. به نظر می رسد در این شرایط نظارت بیشتر وزارت صنعت در جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق باید بیشتر باشد.

اگر مصرف کننده بداند کالای قاچاق ارزان تر از ایرانی است مسلما به سمت خرید آن می رود این درحالیست که هیچ خدمات پس از فروشی در این کالاها وجود ندارد و با خرید آنها مشتری در آینده با چالشهای بسیاری مواجه می شود.

انتهای پیام/

Check Also

آیفون‌های مسافری آبان به بعد برای اظهار گمرکی اقدام کنند

آیفون‌های مسافری آبان به بعد برای اظهار گمرکی اقدام کنند

– اخبار اقتصادی – به گزارش  خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدعلی دهقان دهنوی؛ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *