به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ولبی روز سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که پس از کسب اجازه از «چارلز سوم» پادشاه انگلیس، از مقام خود کناره گیری کرده است. فشارها برای کنارهگیری وی از عالیترین مقام مذهبی کلیسای انگلیس از هفته پیش بالا گرفت که گزارش تکاندهندهای درباره عمق فساد اخلاقی در کلیسای این کشور منتشر شد.
بر اساس این گزارش، کشیش «جان اسمیت» در دهههای ۷۰ و ۸۰ میلادی دانشآموزان پسر را در اردوگاههای مذهبی مورد آزار جنسی قرار داده است. او سپس با آگاهی مقامهای کلیسا به خارج از انگلیس فرار کرد و بدون مجازات به فعالیتهای خود ادامه داد.
طبق این گزارش، یکی از قربانیان آزارهای جنسی اسمیت در سال ۲۰۱۳ به کلیسای انگلیس مراجعه و موضوع را فاش میکند. ولبی آن زمان، از جمله مقامهایی بود که در جریان این پرونده قرار گرفت اما اقدامی را برای پاسخگویی اسمیت صورت نداد، تا نامبرده در سال ۲۰۱۸ فوت کرد.
اعضای هیأت امنای کلیسای انگلیس پس از افشاگری اخیر، طوماری را امضاء کردند که در آن با ابراز بیاعتمادی به عملکرد ولبی، خواستار کنارهگیری وی شدند. اسقف اعظم انگلیس هفته پیش اعلام کرد که ممکن از مقام خود استعفا کند، اما دیروز با صدور بیانیهای گفت که قصد کنارهگیری از قدرت ندارد.
این برای نخستین بار نیست که کلیسای انگلیس به فساد اخلاقی متهم میشود. در جریان تحقیقات دو سال پیش که به تعبیر رسانه های انگلیس گستردهترین بررسی پروندههای سوءاستفاده جنسی بشمار میرود، دهها پرونده کودکآزاری در کلیسا شناسایی شد. اسقف اعظم کانتربری و منطقه یورک که عالیترین مقامهای مذهبی در انگلستان بشمار میروند از یافتههای این تحقیقات عذرخواهی و ابراز شرمندگی کردند.
بر اساس این گزارش، از ۳۸۳ مورد فساد شناسایی شده، ۱۶۸ مورد مربوط به کودک آزاری و ۱۴۹ مورد مربوط به آزار جنسی بزرگسالان آسیب پذیر است. به گفته رسانههای انگلیس، موارد فساد اخلاقی در کلیسا بیشتر از آمار ارائه شده است
البته موضوع رسوایی اخلاقی در انگلیس محدود به کلیسا نیست و سایر نهادهای حکومتی نیز به این معضل مبتلا هستند. شش سال پیش گزارشی درباره فساد اخلاقی در نهاد قانونگذار انگلیس به سوژه داغ رسانهها تبدیل شد. بر اساس تحقیقات انجام شده در پارلمان انگلیس، فساد اخلاقی و آزار جنسی در میان نمایندگان این کشور به لطف سکوت مقامهای ارشد این نهاد سیاسی به امری رایج بدل شده است.