به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا، کارولین گالاکتروس، کارشناس فرانسوی ژئوپولیتیک و مدیر اندیشکده «ژئوپراگما» در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس در پاریس گفت که برای دونالد ترامپ متقاعد کردن سیاستمداران آمریکایی برای خروج از جنگ اوکراین و کاهش تحریم های ضد روسی سخت خواهد بود و به همین دلیل او در این زمینه به کمک روسیه نیاز خواهد داشت.
وی افزود: روسیه نیز در این میان برای کمک به ترامپ نیاز به ارائه پیشنهادات قابل توجه و اقداماتی دارد که باعث برتری دولت ترامپ نسبت به دولت قبلی شود.
این کارشناس فرانسوی معتقد است که تعلیق درگیری ها در اوکراین به نفع ایالات متحده خواهد بود، اما از طرفی بعید است که برای روسیه نیز گزینه مناسبی باشد.
گالاکتروس خاطرنشان کرد که اکثر سران کشورهای اروپایی از پیروزی ترامپ «متحیر» شدند، اما به رغم وعده های انتخاباتی وی برای پایان دادن به جنگ اوکراین، احتمالاً اروپا همچنان به حمایت های اقتصادی و راهبردی از اوکراین ادامه خواهد داد.
وی تاکید کرد که اروپا هنوز در این ارتباط مقاومت میکند و حتی اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد روند کاهشی فشار بر مسکو را در پیش بگیرد، سران اروپایی میتوانند به سیاست تحریمی خود علیه روسیه ادامه دهند.
این تحلیلگر فرانسوی خاطرنشان کرد که متقاعد کردن کنگره آمریکا برای کاهش فشار بر مسکو نیز، چالشی سخت و پیچیده برای ترامپ خواهد بود.
مدیر اندیشکده فرانسوی «ژئوپراگما» در ارتباط با کمک های دولت کنونی آمریکا به کی یف گفت که جو بایدن در حال حاضر براساس توافقات گذشته طبق یک اصل باید به حمایت های مالی و نظامی از اوکراین ادامه دهد، در حالی که با روی کار آمدن ترامپ، اگر کاخ سفید حمایت خود از اوکراین را کاهش دهد، اروپا منابع کافی برای جایگزینی نخواهد داشت. اگرچه شاید بتواند برای مدتی طولانی به حمایت از کی یف و مسدود کردن داراییهای روسیه ادامه دهد.
وی همچنین تصریح کرد که اگر ترامپ بتواند با مسکو مذاکرات واقعی را آغاز کند، آن زمان است که اروپا متوجه خواهد شد به نفعش نیست تصمیمات مخالف با رویکرد آمریکا بگیرد.
این کارشناس فرانسوی در پایان مصاحبه خود با خبرگزاری تاس افزود: اما همه این تصمیمات و اقدامات به شرایط در خاورمیانه، مسائل کلی اقتصادی، ثبات دلار و حتی مسائل مربوط به بریکس نیز مربوط میشوند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.