به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جهانی شدن ورزشهای زورخانهای با رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ با تاسیس کمیته «فراملی کردن ورزشهای باستانی و زورخانهای» آغاز شد و با انجام پژوهشهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و مطالعات علمی و رایزنیهای بین المللی، فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای با مشارکت مقامات عالی رتبه ورزشی ۲۲ کشور جهان در مهر ماه ۱۳۸۳ تاسیس شد.
از ۲۰ سال گذشته ریاست فدراسیون بینالمللی برعهده محسن مهرعلیزاده است.
اول آذر سال گذشته بود که مدالآوران، مسئولان و قهرمانان بازیهای آسیایی و پاراآسیایی هانگژو با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. در ابتدای دیدار، تیم جوانان زورخانهای کشورمان در حضور رهبر انقلاب برنامه زیبایی را اجرا کردند که مورد توجه ایشان نیز قرار گرفت. ایشان با تشکر از ورزش باستانی زیبای تعدادی از نوجوانان و جوانان در آغاز این دیدار گفتند: همانگونه که سالهای قبل به مسئولان ورزشی گفته شد، ورزش باستانی ظرفیت تبدیل به یک ورزش بینالمللی را دارد و باید در این مسیر تلاش شود.
بعد از این دیدار فدراسیون ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی به ریاست مهرعلی بارانچشمه در رابطه با بینالمللی کردن این رشته، اجلاسی را تحت عنوان بررسی فرصتها و چالشهای توسعه ملی به ویژه بینالمللی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی را به مدت ۲ روز ( ۲۲ و ۲۳ دی ماه سال گذشته) در سالن زنده یاد فارسی در آکادمی ملی المپیک با حضور نمایندگان ۴۳ کشور برگزار کرد و قرار شد که فدراسیون جدیدی را تحت عنوان فدراسیون جهانی باستانی و کشتی پهلوانی تاسیس کنند.
محسن مهرعلیزاده روز یکشنبه در گفتوگو با آباجان به نقل از ایرنا در خصوص جلسه اخیر خود با وزیر ورزش و جوانان که مهرعلی باران چشمه رئیس فدارسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی نیز حضور داشت، اظهار کرد: نشستی در وزارت ورزش با حضور احمد دنیامالی، من و مهرعلی بارانچشمه برگزار شد که در خصوص اختلافاتی که سال گذشته پس از تاسیس یک فدراسیون جهانی رخ داد گفتوگوهایی صورت گرفت. در این نشست همچنین به برخی مسائل از جمله بودجه این نهاد ورزشی صحبت شد و وزیر ورزش دستور آن را به معاون اداری مالی صادر کرد.
وی با بیان اینکه موضوع تاسیس فدراسیونی جهانی دیگری، مطرح نیست، ادامه داد: شناسایی و جذب نیروهای مستعد ورزشهای زورخانهای در داخل کشور و به دنبال آن، افزایش استفاده از نیروهای داخلی در رویدادهای بینالمللی در همکاری متقابل با فدراسیون ملی کشورمان دیده شده است. در این نشست تاکید شد تا تمامی رویدادهای ملی با رئیس فدراسیون ملی و بعد بینالمللی آن نیز با فدراسیون بینالمللی زورخانهای پیگیری شود. بنا بود تا در واپسین روزهای مسئولیت کیومرث هاشمی در وزارت ورزش و جوانان فدراسیون جهانی دیگری ثبت شود اما نهایی نشد.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای تصریح کرد: همچنین سازمان بازرسی کل کشور ۳ مرتبه با ارسال نامه به بارانچشمه رئیس فدراسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی، نسبت به غیرقانونی بودن ایجاد فدراسیون جهانی باستانی و کشتی پهلوانی هشدار داد. این نهاد همچنین از رئیس فدراسیون خواسته بود که هزینه رقابتهای بینالمللی که در اصفهان و تبریز برگزار شده با اجازه چه فردی، از کدام محل و به دستور چه شخصی انجام داده است. سازمان بازرسی با ورود به این پرونده به وزیر ورزش وقت، باران چشمه رئیس فدراسیون و مدیر حقوقی وزارت ورزش تذکر داد که پاسخ آنان این بود که فدراسیون جهانی دیگری را ثبت نکردهایم و نخواهیم کرد.
مهرعلیزاده خاطر نشان کرد: وزارت ورزش ۲ سال است که از کمک مالی به ما دریغ میکند. این در حالی است که ما در برنامه ششم دارای بودجه هستیم. طبق مصوبه سازمان برنامه و بودجه برای ۲ سال مبلغ یکصد میلیارد تومان از وزارت ورزش طلبکار هستیم. وزارت ورزش در این نشست با وجود آنکه برای امسال ردیف بودجهای را برای ما ندیده احتمالا دارد بخشی از این رقم را به فدراسیون بینالمللی پرداخت کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵ کشور در این رشته فعالیت دارند و تشکیلات این رشته را ایجاد کردهاند. در سال ۲۰۲۵ نیز برگزاری ۴ رویداد بینالمللی را در دستور کار داریم. مسابقات قهرمانی آسیا با حضور ۲۴ کشور در هند برگزار میشود. یک رویداد اروپایی داریم که قرار است در آلمان برگزار شود اما به دلیل مشکلات صدور روادید قرار است میزبان آن تغییر کند. همچنین جام جهانی و قهرمانی جهان نیز قرار است، برگزار شود. همچنین دورههای متعدد آموزشی در ترکیه، ایران و به احتمال زیاد در عمان برگزار خواهد شد.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای ادامه داد: یک ماه پیش در رقابتهای جهانی که در کشور کرهجنوبی برگزار شد، نمایندگان کشورمان توانستند در ۵ رشته زورخانهای به قهرمانی برسند.
مهرعلیزاده در خصوص برگزاری لیگ جهانی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی، برگزاری لیگ جهانی در دستور کار است که برای برگزاری آن باید ورزشکاران ۲۷ تا ۳۰ کشور در آن حضور داشته باشند. در این خصوص از نظر مسائل مالی محدودیتهایی داریم و ضمن آنکه کشور ترکیه برای میزبانی لیگ جهانی پیشنهاداتی به ما داده است.