به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، براساس نظر هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری نمایش خیابانی “آبی یا قرمز” به کارگردانی فاطمه برزکار و نمایش “ابرها” به کارگردانی امین جعفری برای ورود به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی شدند و همچنین به پیشنهاد هیات داوران نمایش پل و پلنگ نیز برای بررسی و نتیجه اعلامی از سوی امور استانهای مرکز هنرهای نمایشی به دبیرخانه معرفی میشود.
براساس نظر هیات داوران جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری رتبه اول کارگردانی به امین جعفری برای نمایش ابرها، رتبه دوم به یاسرالله بخشی برای نمایش پَل و پلنگ و رتبه سوم نیز به داریوش خدادادی برای نمایش پاپروک اهدا شد.
هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در بخش نمایشنامهنویسی رتبه دوم این دوره از جشنواره را به یاسر الله بخشی برای نمایش پل و پلنگ و رتبه سوم را به داریوش خدادادی برای نمایش پاپروک اهدا کرد.
هیات داوران رتبه اول بازیگری زن را به صورت مشترک به پریسا عابدی برای نمایش شُستن و فتانه عباسی برای نمایش پَل و پلنگ، رتبه دوم را به مهلا رضایی برای بازی در نمایش ابرها و رتبه سوم را به صورت مشترک به حکیمه ایدر برای نمایش ابرها و فاطمه امینی برای نمایش سکوت و هاجر بناییان برای نمایش پی اهدا کرد.
همچنین هیات داوران رتبه اول بازیگری مرد را به رامتین ربیعی برای بازی در ۲ نمایش ابرها و پی، رتبه دوم را به داریوش خدادادی برای نمایش پاپروک و رتبه سوم را نیز به صورت مشترک به محمد جواد بهرامی برای نمایش پل و پلنگ و امین جعفری برای نمایش ابرها اهدا کرد.
هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری از ۶ بازیگر خردسال کیانا حیدری برای بازی در نمایش نائیریکا، بهار سرافراز برای بازی در نمایش ابرها، ساحل سلطانی برای بازی در نمایش پی، فرناز محمدی برای بازی در نمایش پل و پلنگ، پارمیس فتاحی برای بازی در نمایش شمارش معکوس و امیرعباس جمالی برای بازی در نمایش گمگشته تقدیر کرد.
در بخش پوستر و بروشور هیات داوران رتبه اول را به سجاد ترابی فارسانی برای نمایش پل و پلنگ اهدا کرد و همچنین امید مردانی بروجنی نیز برای نمایش ابرها شایسته تقدیر دانست.
براساس نظر هیات داوران در بخش گریم و چهرهپردازی رتبه اول را به سحر آذرخش برای نمایش ابرها اهدا کرد و همچنین از نازنین آرخ برای نمایش پی قدردانی کرد.
همچنین هیات داوران رتبه اول در بخش طراحی نور و لباس را به آرش خسروپناه و امین جعفری برای نمایش ابرها اهدا کرد و همچنین از سارا کیانی طراحی لباس نمایش پی تقدیر کرد.
هیات داوران رتبه اول بخش موسیقی و آهنگسازی بخش صحنهای سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری را به شجاع محمدی برای نمایش پل و پلنگ اهدا کرد و همچنین در این بخش سجاد شیرازی را نیز برای نمایش سکوت شایسته تقدیر معرفی کرد.
همچنین هیات داوران رتبه نخست طراحی صحنه را به مهرداد کردیان برای نمایش ابرها، رتبه دوم را به داریوش خدادادی و فرناز کریمی برای نمایش پاپروک و رتبه سوم را به محمد جواد بهرامی برای نمایش پل و پلنگ اهدا کرد.
برترین بخش تئاتر خیابانی
براساس نظر هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری رتبه اول در بخش کارگردانی به فاطمه برزکار برای نمایش آبی یا قرمز اهدا شد.
هیات داوران محدثه جمالی برای بازی در نمایش گمگشته، الیسا حاجیپور برای بازی در نمایش نقطه سرخط و عاطفه زمانی برای بازی در نمایش گمگشته را به عنوان بهترین بازیگران زن معرفی کردند.
براساس نظر هیات داوران رتبه اول بهترین بازیگر مرد به عرفان عمادی برای نمایش آبی یا قرمز، رتبه دوم به مهدی احمدی بنی برای نمایش شرایط و رتبه سوم به صورت مشترک به بابک کوهی فایق برای نمایش نقطه سرخط و جهانگیر قربانی برای شمارش معکوس اهدا شد.
هیات داوران همچنین در بخش پوستر و بروشور امید مردانی بروجنی برای نمایش گمگشته و فاطمه جعفری برای نمایش شمارش معکوس و در بخش موسیقی و آهنگسازی نیز سینا میری برای نمایش شرایط را به عنوان برگزیده معرفی کرد و همچنین کیانوش قاسمی را برای نمایش نقطه سرخط شایسته تقدیر معرفی کرد.
در بخش ایده و طرح نیز طاهر توکلی دهکردی برای نمایش آبی یا قرمز به عنوان برگزیده معرفی و عاطفه زمانی برای نمایش گمگشته شایسته تقدیر معرفی شد.
ارتقای کمیت و کیفیت آثار نمایشی در جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: ارتقای تعداد آثار ارسال شده، کیفیت مطلوب و پرداختن به مضامین مورد نظر از ویژگیهای سی و ششمین جشنواره تئاتر این استان است.
پیام احمدی با تاکید بر اهمیت گفت وگوی رو در رو افزود: نیاز است که برای بهبود وضعیت تئاتر استان با حضور پرشور هنرمندان تئاتر دور هم بنشینیم و نشستهای همدلی برگزار کنیم.
وی تاکید کرد: آنچه مهم است این است که در مقام هنر به جامعه و نیازهای واقعی مردم بیشتر اندیشه کنیم چون مردم چهارمحال و بختیاری تشنه رویدادهای فرهنگی و هنری هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تهاجم فرهنگی امروز یک مساله عینی است و به چشم دیده میشود به همین دلیل باید مراقب باشیم که هویت ما دستخوش حادثه نشود.
وی تاکید کرد: مخاطب برای رفع نیاز خود همانطور که برای آموزش هزینه میکند در بخش فرهنگ نیز هزینه میکند به همین دلیل تولیدات جامعه هنری باید متناسب و مطابق با نیاز جامعه باشد.
احمدی با بیان اینکه حداقلها در بخش فرهنگ و هنر در استان فراهم است گفت: به یاد داشته باشیم که با وجود کمبود امکانات اما کارهای فاخر هنری در استان تولید و ماندگار شد.
وی یادآور شد: اگر تئاتر چهارمحال و بختیاری در کشور پیشرو و شناخته شده است به واسطه تلاش پیشکسوتان و همین جوانان است و تلاش میشود برای رشد علاقهمندان به هنر در شهرهای کوچک استان نیز حداقلها تامین شود.
وی اضافه کرد: بزرگان و پیشکسوتان هنری برای نسل جوان مقام استادی دارند و به پشتوانه ایدهها، دیدگاهها و تجارب خود میتوانند به رفع موانع پیش پای هنرمندان جوان کمک کنند.
به گفته احمدی، آنچه از فعالان تئاتر انتظار میرود آن است که به اعتبارات اندکی که در دستگاههای فرهنگی وجود دارد اکتفا نکنند، بلکه با برقراری تعامل با مجموعههای بخش خصوصی، شرکتهای دولتی، پیشگامان عرصه صنعت و اقتصاد و مخاطبان عام هنر تئاتر بخشی از اعتبارات ریالی مورد نیاز برای تولید و عرضه آثار نمایشی را فراهم کنند.
وی تاکید کرد: مردم چهارمحال و بختیاری تشنه رویدادهای فرهنگی و هنری هستند و نباید از این موضوع غفلت کرد چرا که تغییر در هویت جامعه پیامد ناخوشایند این غفلت خواهد بود.
بیشتربخوانید:
مسئولیت اجتماعی تئاتر و نبود حمایت فراسازمانی
دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از نقاط قوت این دوره از جشنواره استفاده از توان و استعداد جوانان کارآمد، کاربلد و پرتوان به عنوان هیات بازبینی بود که با دقت نظر این هیات ازا ۳۲ اثر ارسال شده به دبیرخانه هفت اثر صحنهای و پنج اثر خیابانی انتخاب و راهی جشنواره شد.
سید رحیم موسویان با تقدیر از هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری افزود: این دوره از جشنواره بدون حاشیه، با آرامش، به صورت تخصصی و با احترام به پیشکسوتان برگزار شد.
وی برگزاری تئاترهای خیابانی در بطن جامعه و بدون حاشیه را از دیگر نقاط قوت سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
موسویان از انجمنهای نمایش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست اگر قرار است جشنوارهای برگزار شود از سه تا چهار ماه قبل هیات دبیرخانه آن مشخص و با قدرت پیش برود.
در بیانیه ای که از سوی هیات داوران سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در این آیین قرائت شد حضور جوانان در این عرصه را به عنوان سرمایه تئاتر آینده استان معرفی کرد و ضمن ابراز خرسندی از این حضور بر استمرار این حرکت فرخنده تاکید کردند.
هیات داوران همچنین حضور پررنگ و چشمگیر بانوان در سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری را مایه فجر دانست.
هیات داوران بر ضرورت پرداختن جدی و مداوم به امر آموزش و برگزاری کارگاههای تخصصی و اجراههای عمومی، ایجاد فضای مناسب برای حضور تمام اعضای فعال هنرهای نمایشی در کنار یکدیگر و همراهی پیشکسوتان این عرصه با نسل پویا و جوان، پرداختن به مقوله پژوهش، اندیشهورزی و نوآوری در خلق آثار جدید و پرهیز از تولید کارهای تکراری و اهمیت دادن به نمایش نامهنویسی و نمایشنامه نویسان تاکید کرد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.