به گزارش آباجان به نقل از ایرنا؛ این جشنواره به مناسبت سومین سالروز پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق خوراک دنیا از سوی اداره گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری و با مشارکت اداره کل بهزیستی و گروه غذایی تنها برگزار شد.
در این جشنواره جمعی از بانوان کرمانشاهی اقدام به پخت آش ترخینه کرده و آن را در معرض داوری قرار دادند و در پایان هم با نظر داوران، برگزیدگان جشنواره معرفی شدند.
ایمان درخشی رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه در این جشنواره با اشاره به سومین سالروز ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک دنیا، اظهار کرد: به همین مناسبت برنامههای مختلفی را در استان برگزار کردیم که از جمله آنها میتوان به رونمایی از بسته خلاق شیرینیهای کرمانشاه، رونمایی از پوستر اِلمانهای شهری خوراک و نیز جشنواره پخت ترخینه اشاره کرد.
وی افزود: جشنواره پخت ترخینه، با حضور ۴۰ شرکت کننده در ۲ بخش توان یابان و آزاد برگزار شد که در نهایت سه نفر از بین توان یابان و سه نفر در بخش آزاد از سوی داوران برگزیده شدند.
مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه با بیان اینکه ترخینه یکی از آشهای قدیمی مردم کرمانشاه است، عنوان کرد: مردم کرمانشاه با این آش بزرگ شدهاند و نه تنها به عنوان یک غذای دلچسب برای روزهای سرد پاییزی و زمستانی از آن استفاده میکنند، بلکه به عنوان یک درمانگر برای بیماری سرما خوردگی نیز به آن نگاه میکنند.
درخشی تصریح کرد: اکنون که در فصل پاییز قرار گرفتهایم، تصمیم گرفته شد تا این جشنواره را با حضور بانوان خلاق و هنرمند کرمانشاهی برگزار کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه طی حدود یک سال و نیم گذشته حدود ۱۶ رویداد گردشگری خوراک در کرمانشاه برگزار شده است، عنوان کرد: جشنواره ترخینه، آشهای فراموش شده، صبحانه سالم، عصرانه سالم، نان، خانواده و تغذیه از جمله این رویدادها هستند.
درخشی، افزود: حدود سه سال پیش که کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک معرفی شد، رویداد سازی چندانی در این زمینه در استان صورت نگرفت، به همین دلیل سازمان یونسکو در پایشهای سالانه خود از شهرهای خلاق خوراک در دنیا، نام کرمانشاه را جزو فهرست شهرهای غیرفعال قرار دارد، لذا طی یک سال و نیم گذشته رویدادهای مختلفی را برگزار کردیم.
مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه تصریح کرد: اکنون کرمانشاه نه تنها یکی از شهرهای فعال خلاق خوراک در دنیاست، بلکه حتی جزو شهرهای پیشرو نیز به شمار میرود و برای اغلب رویدادهای جهانی و سمینارهای مختلفی که در این حوزه در دنیا برگزار میشود، از آن دعوت به عمل میآید.
وی خاطرنشان کرد: پیوستن یک شهر به شهرهای خلاق خوراک در دنیا تنها ۱۰ درصد از کار است و مابقی آن این است که تلاش شود تا لایههای مختلف مردمی به این حوزه ورود کنند و غذاهای بومی محلی خود را حفظ و برای آن برنامه داشته باشند.
درخشی گفت: خوشبختانه از زمان تبدیل شدن کرمانشاه به شهر خلاق خوراک، بسیاری از رستورانهای کرمانشاهی به جای پرداختن به غذاهای شرقی و دریایی در منوی خود خوراکهای بومی محلی مانند پیتزا تماته، نژیآو، ترخینه و سایر غذاها را گنجاندهاند که مورد استقبال خوب مردم و گردشگران هم واقع شده است.
در پایان این جشنواره با رای داوران، در بخش آزاد خانمها بدریه گودرزی، مژده کرم خوانی و فریبا بابایی و در بخش توان یابان نیز خانمها ناهید کریمی، جمیله کریمی و مریم مرادی برگزیده شدند.
همچنین از یکی از نوجوانان مبتلا به بیماری اتیسم که علاقمند به مشارکت در برنامه های شهر خلاق خوراک در کرمانشاه بود، تجلیل شد.