«ابر سیاه مرگبار» بر فراز لبنان؛ جان هزاران لبنانی در معرض خطر است

«ابر سیاه مرگبار» بر فراز لبنان؛ جان هزاران لبنانی در معرض خطر است

به گزارش امروز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا، العربی الجدید در گزارشی با اشاره به تاثیرات مرگبار سلاح هایی که رژیم صهیونیستی علیه لبنانی‌ها به کار گرفته، آورده است: هیچ مرجع رسمی در لبنان بیانیه ای درباره آسیب های بهداشتی ناشی از حملات اسرائیل به ویژه به ضاحیه جنوبی بیروت صادر نکرده است به ویژه پایتخت لبنان را ابری سیاه فراگرفته است و این ابر تهدید زیست محیطی و بهداشتی به همراه دارد. ارزیابی تاثیر جنگ بر محیط زیست، آب و هوا و سلامت عمومی با توجه به میسر نبودن بررسی جامع از مناطق آسیب دیده، دشوار است.

«محمد الابیض» وزیر محیط زیست لبنان به العربی الجدید گفت: ما از ماهیت سلاح استفاده شده از سوی دشمن اطلاع نداریم و نمی‌توانیم بررسی جامعی به عمل آوریم. این امکان پس از توقف جنگ و پس از نمونه برداری و تحقیقات کامل برای بررسی زیان‌های وارده به آب، هوا و خاک میسر است. انفجارهای شدید ناشی از حملات اسرائیل مناطق زیادی را در بر می‌گیرد و به همراه آن مقادیر زیادی ماده شیمیایی سمی تولید می‌شود از جمله آنچه ما آنرا به شکل غباری می بینیم که بر روی سلامت انسان تاثیر می‌گذارد. علاوه بر آن باید به ترکیاب آلی فرار، گازی‌های دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد اشاره کرد که بر روی افراد دارای آلرژی تاثیرگذار است و مشکلات تنفسی را تشدید می‌کند و سلامت قلب و عروق را به خطر می‌اندازد. این خطرات کوتاه مدت برخاستن گازهای سمی به سرطان ریه در دراز مدت منجر می‌شود. علاوه بر آن آتش سوزی ناشی از حملات منجر به انتشار ذرات پلاستیک و مقوا و در نتیجه سطوح دیوکسین و سایر مواد سرطان‌زا و همچنین بدتر شدن کیفیت هوا می‌شود و گروه‌های که بیشترین آسیب را می‌پذیرند مناطق مجاور است.

وی تاکید کرد: آلودگی خاکی ناشی از بمباران به تشکیل بقایای فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، و باریم می‌شود که آلاینده هایی هستند که به زمین های کشاورزی و آبهای زیرزمینی نفوذ کرده و توسط گیاهان جذب می‌شوند. آثار بهداشتی ناشی از بمباران منجر به افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ناشی از فلزات سنگین و انتشار گاز می شود به ویژه در جنوب لبنان نرخ بالای سرطان به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی ظاهر شده است. در این برهه به مردم توصیه می کنیم که در معرض آلاینده ها قرار نگیرند.

از سوی دیگر شربل عفیف رئیس بخش شیمی دانشگاه یوسف نیز به العربی الجدید گفت: ابر سیاهی که ما بر فراز بیروت و ضاحیه شاهد هستیم ناشی از عوامل چندی است از جمله غبار ناشی از بمباران های اسرائیل و آتش سوزی که امکان خاموشی آن به سادگی نیست و برخی از این آتش سوزی ها خارج از توان نیروهای دفاع مدنی برای خاموش کردن آنهاست. دود سیاه از منطقه ای به منطقه دیگر سرایت می‌کند. این ابر سیاه عبارت از آمیخته‌ای از آلوده کننده هاست و هر یک از آنها حاوی ذرات ریزی است که حامل مواد شیمیایی سمی از جمله فلزات سنگین و ترکیبات آلی است که بر ساکنان تاثیر می گذارد و بیشتر قشر آسیب پذیر هم سالخوردگان و کودکان هستند و افرادی که از بیماری های ریوی و تنفسی رنج می برند. این در درازمدت به افزایش میزان سرطان منجر می شود به ویژه اگر جنگ برای مدت طولانی ادامه داشته باشد. آنانی که به مناطق خود را ترک و به مناطق تمیزتر رفته اند در امان نخواهند بود زیرا آنها در آینده به مناطق خود بر می گردند.

وی ضمن تاکید بر ضرورت دوری از مناطق بمباران شده برای در امان ماندن از شر گازها، بیان کرد: هدف ما ایجاد ترس میان شهروندان نیست اما باید آنها پنجره های خود را ببندند. در حال حاضر امکان تحقیقات علمی وجود ندارد زیرا نیازمند حضور تیم ویژه گازهای سمی است. این کارشناسان در حال حاضر اگر بخواهند وارد عمل شوند هدف حمله قرار می گیرند. خبرنگاران و امدادرسانی که مجبور به حضور در مکانهای بمباران شده و دچار آتش سوزی هستند، باید از ماسک های بهداشتی برای کاهش تاثیرات گازهای سمی استفاده کنند.

حتما ببینید

حمایت ۸۸ درصدی ساکنان اراضی اشغالی از تبادل اسرا با مقاومت

حمایت ۸۸ درصدی ساکنان اراضی اشغالی از تبادل اسرا با مقاومت

به گزارش روز جمعه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از الشروق، این نظرسنجی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *