در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری آباجان به نقل از ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی/انجام تشریفات قانونی برای بیش از ۱۷ هزار خودرو
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اهمیت و تسریع در ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه به ضرورت تعیین تکلیف وسایل نقلیه در پارکینگها اشاره کرد و گفت: اکنون تشریفات قانونی برای ۱۷ هزار و ۱۸ خودرو انجام شده است.
علی القاصی مهر با اشاره به اقدامات دادگستری تهران در زمینه ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه با بیان اینکه تاکنون ۱۷ جلسه با حضور نمایندگان دستگاههای مسئول به منظور ساماندهی وسایل نقلیه موجود در پارکینگها برگزار شده است، افزود: در مرحله اول همه وسایل نقلیه موجود در پارکینگهای سطح استان شناسایی و مشخص شد صد هزار دستگاه موتور سیکلت و حدود ۲۰ هزار دستگاه انواع خودرو در ۸۲ پارکینگ استان نگهداری میشوند که مدت توقیف برخی از آنها به ۱۰ سال میرسد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فرایند اجرای رتبهبندی مدارس غیردولتی در حال پیگیری است
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: رتبهبندی مدارس غیردولتی با هدف شفافسازی عملکرد و تقویت انگیزههای رقابت علمی با تعیین شاخصها و بررسیهای لازم در حال پیگیری و انجام است.
احمد محمودزاده در نشست مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ظرفیت های حوزه سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: آن چنان که باید از این ظرفیت بالقوه استفاده نمی شود، در حالی که این سازمان هم تابع سیاست های معاونت های تخصصی و هم تابع سیاستهای تسهیل گری و تنظیم گری خود در درون سازمان است.
وی با اشاره به اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه و پیشرفت کشور، اظهار کرد: قانون سازمان مدارس و مراکز غیردولتی یکی از قوانینی است که به دور از هر گونه دو قطبی کاذب باید مورد توجه قرار گیرد و منطبق بر برنامه پیشرفت کشور حرکت کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دفاع از تلاش شجاعانه رئیس جمهور برای حفظ سلامت مردم
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حمایت از تصمیم کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا برای ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت گفت: این تصمیم شجاعانه مسئولیت پذیری دولت چهاردهم را در قبال سلامت مردم و محیط زیست نشان داد.
محمداسماعیل مطلق با اشاره به اینکه عدم استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها به کاهش آلودگی هوا و بیماریهای ناشی از آن کمک شایانی خواهد کرد، افزود: این حرکت ارزشمند گامی بلند در راستای بهبود کیفیت هوا و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب میشود.
وی لزوم اجرای کامل و موفقیت آمیز این تصمیم را همکاری و همدلی تمامی دستگاههای اجرایی و مشارکت فعال مردم دانست و اظهار کرد: امید است با تداوم این رویکرد و با اتخاذ راهکارهای فنی پایدار و اجرای برنامههای جامع، شاهد بهبود مستمر شاخصهای سلامت و کیفیت هوای کشور باشیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۶ اقدام پیشگیرانه شهرداریها برای مقابله با آلودگی هوا ابلاغ شد
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: تاکیدهای وزارت کشور درباره اقدامات پیشگیرانه شهرداریها بهویژه کلانشهرها برای مقابله با آلودگی هوا در نیمه دوم سال به منظور اجرا از سوی مدیریت شهری به استانداریها ابلاغ شد.
مسعود نصرتی اظهارداشت: در این ابلاغیه بر پایش و جلوگیری از آتش زدن پسماند در حومه شهرها خصوصا کلانشهرها همچنین انجام سرویس دورهای ناوگان حمل و نقل عمومی و دریافت معاینه فنی تاکید شده است.
نصرتی اضافه کرد: برنامهریزی برای تعطیلی کارگاههای ساختمانی در شرایط اضطرار آلودگی هوا و انجام معاینه فنی موتورخانهها از جمله دیگر تاکیدهای وزارت کشور برای اقدامات پیشگیرانه شهرداریها به منظور مقابله با آلودگی هوا در نیمه دوم سال است. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مرگ سالانه حدود ۵۰ هزار ایرانی بر اثر جراحت ناشی از حوادث
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر جراحت (تروما) در کشور جان خود را از دست می دهند که تصادف، سوختگی، برق گرفتگی، سقط جنین و مداخلات پزشکی غیر ضرور از عوامل اصلی آن است.
حسن ابوالقاسمی در نشست خبری که در محل این دانشگاه برگزار شد، افزود: متاسفانه بیشتر فوت شدگان ناشی از حوادث در سنین جوانی قرار دارند و باید گفت که از سال ۹۶ تاکنون تعداد مرگ و میر بر اثر تروما حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه تروما مرگ غیرطبیعی است، گفت: پیشگیری، آموزش و رعایت اصول ایمنی از مرگ و میر بر اثر حوادث جلوگیری میکند؛ از اینرو آموزش موارد ایمنی از طریق رسانهها و رعایت اصول ایمنی و استانداردها از سوی صاحبان صنایع بویژه خودروسازان ضروری است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اطلاعیه دانشگاه فرهنگیان در پی بستری شدن تعدادی از دانشجومعلمان
دانشگاه فرهنگیان در اطلاعیهای اعلام کرد: ۲۶ دانشجو معلم بامداد روز شنبه – ۱۹ آبان – به دلیل مشکل گوارشی به بیمارستان منتقل شدند.
این اطلاعیه می افزاید: در پی مسمومیت تعدادی از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استان تهران در مرکز شهدای مکه، علی محمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان تهران روز شنبه با تاکید بر پیگیری مسئله و اهتمام ویژه در کسب بهبودی کامل دانشجومعلمان و رفع نگرانی ها، گفت: بیشتر دانشجومعلمان، مشکلی نداشته و امروز توانستهاند در کلاسها درس حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه هنوز علت ایجاد این مسمومیت مشخص نیست، تاکید کرد: پس از بررسیهای لازم نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
ظهور سونامی دیسک گردن تا ۱۰ سال آینده/ سبک زندگی ایرانی برای کمر مضر است
یک متخصص مغز و اعصاب با هشدار نسبت به آغاز سونامی دیسک گردن در کمتر از ۱۰ سال آینده میگوید: برخی از مصادیق سبک زندگی ایرانی مثل نشستن و خوابیدن روی زمین آسیبهای زیادی را به دیسک کمر و گردن وارد میکند زیرا ستون فقرات و اسکلت بدن انسان برای نشستن روی زمین طراحی نشده است.
سید فرهنگ مرشد متخصص مغز و اعصاب است که خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا به بهانه شیوع مشکلات حرکتی و اسکلتی در بین مردم از جمله دیسک کمر و گردن با وی به گفتوگو پرداخته است؛ او بخشی از مشکلات ستون فقرات بیماران خود را سبک زندگی آنها میداند و اینچنین توضیح میدهد: ما عادت داریم روی زمین بنشینیم، روی زمین غذا بخوریم و روی زمین بخوابیم.
او ادامه میدهد: ما از بیماران میخواهیم که روی مبل بنشینند و پشت میز ناهارخوری غذا بخورند؛ روی تختخواب استراحت کنند، توالت ایرانی را کنار بگذارند و از توالت فرنگی استفاده کنند؛ حتی برای نشستن کوتاه مدت نیز از بیماران میخواهیم روی صندلی و نه روی زمین بنشینند.ادامه این مصاحبه را اینجا بخوانید.
دانشآموزان ایرانی ۵ نشان طلا در مسابقات جهانی اختراعات اندونزی کسب کردند
سرپرست تیمهای علمی دانشآموزان ایرانی از کسب پنج نشان طلا و ۲ جایزه ویژه در مسابقات جهانی علوم و اختراعات ۲۰۲۴ اندونزی خبر داد.
مهدی رشیدی جهان درباره مسابقات علوم و اختراعات جهانی ۲۰۲۴ اندونزی که از ۱۵ آبان (۵ نوامبر) به مدت ۶ روز برگزار شد، اظهار داشت: این دوره از مسابقات با حضور هزار و ۹۸ تیم از ۲۴ کشور در هشت رشته فنی و مهندسی، شیمی و نانو، زیست فناوری و محیط زیست، مهندسی انرژی، فیزیک و نجوم، هوش مصنوعی و تکنولوژی، علوم اجتماعی، آموزش و تکنولوژیهای آموزشی، برگزار شد.
وی با این اعلام که این دوره از مسابقات در دو بخش حضوری و غیر حضوری (برخط) برگزار شد، افزود: ایران با سه تیم به صورت حضوری و ۲ تیم به صورت غیرحضوری در این رقابت ها شرکت کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
راهکارهای طب ایرانی برای کنترل دیابت نوع «سرد» و «گرم»
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خود را بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود، گفت: حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع سرد و گرم میدانند و برای هر کدام درمانها و توصیههای خاصی دارند.
سید مهدی میرغضنفری با بیان اینکه ریشه بیماری دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی آمده است، اظهارکرد: امروزه سبک زندگی ماشینی باعث شده تا بیماریهایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کرده و به کلیه ها، کبد، چشم و سایر ارگانهای بدن ضرر میرساند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مسمومیت غذایی ۳۶ دانشجوی دانشگاه شهید رجایی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت غذایی ۳۶ دانشجوی دانشگاه شهید رجایی و انتقال به سه بیمارستان خبر داد.
بابک یکتاپرست در گفتو گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: ۳۶ نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران شب گذشته (جمعه ۱۸ آبان) دچار مسمومیت غذایی شدند و پس از اعلام این خبر به سازمان اورژانس، ۶ دستگاه آمبولانس به محل اعزام شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۰درصد از بیماران موفق به دریافت قلب پیوندی میشوند
دبیر هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران گفت: در مراحل پیشرفته بیماری نارسایی قلب، بیماران به پیوند قلب نیاز پیدا میکنند که تنها ۱۰ درصد آنان موفق به دریافت قلب پیوندی میشوند.
فرح نقاش زاده افزود: هر چند که بیماری نارسایی قلب را می توان با دارو به مدت طولانی کنترل کرد، اما در مراحل پیشرفته این بیماری از آنجا که تاخیر در تعویض قلب منجر به کاهش خونرسانی و آسیب به کبد، کلیه، سیستم گوارش و مغز و اختلال در عملکرد این اعضا شده، این اعضا را به طور ثانویه درگیر بیماری می کند، بیمار باید، تحت عمل پیوند قلب قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه پیوند از افراد دچار مرگ مغزی که قلب سالمی دارند و به بیماری های زمینه ای دچار نیستند، انجام می شود، ادامه داد: از آنجا که بیماری نارسایی قلب سیری پیش رونده دارد، اطلاع رسانی در مورد این بیماری ضروری بوده که برپایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» اقدامی در جهت افزایش آگاهی جامعه پزشکی و مردم به شمار می رود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
انصاری: برای کاهش آلودگی هوا باید تصمیمهای سخت بگیریم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تصمیم توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه کشور، یک گام ارزشمند برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا در کشور است اما مانع واقعبینی ما نخواهد شد، آلودگی هوا محصول عوامل متعدد و پیچیده است که برای کاهش این عوامل باید تن به تصمیمهای سخت دهیم، این گام اول است.
شینا انصاری معاون رئیس جمهور در یادداشتی افزود: یکشنبه هفته گذشته گزارشی درباره شروع مصرف مازوت در نیروگاه شازند در جلسه هیات دولت ارایه کردم، من و همکارانم در سازمان حفاظت محیط زیست میکوشیم بدون پردهپوشی یادآوری کنیم که حل مسئله آلودگی هوا در کوتاهمدت ممکن نیست اما میتوان به طور موقت از روشهایی استفاده کرد که سلامت مردم به خطر نیفتد.
وی اظهار داشت: بدون آنکه بخواهم برای خوشامد رئیس جمهوری سخنی بگویم؛ باید اذعان کنم که تصور نمیکردم ایشان پس از شنیدن گزارش، دستوری صادر کنند که اجرای آن با دشواریهایی برای دولت و مردم همراه است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فرزندانی که ارث ندارند
فرزندخواندگی به عنوان راهکاری برای حمایت از کودکان بیسرپرست شناخته میشود. با این حال، یکی از چالشهای اساسی در این زمینه، محرومیت فرزندخواندگان از حق ارث است. این موضوع میتواند تبعات اجتماعی، اقتصادی و روانی قابل توجهی برای کودکان به همراه داشته باشد.
بسیاری از والدینی که میخواهند فرزندخوانده داشته باشند، شنیدهاند که باید اموالی را به نام کودک کنند که البته این مساله اکنون تسهیل شده است و سختگیریها به ویژه در طرح میزبان -طرحی نسبتا جدید برای فرزندخواندگی کودکان بی سرپرست و بدسرپرست- کاهش یافته است. اینکه والدین بخواهند مال و املاکی را به نام فرزند کنند، قبل از اینکه سراغ فرزندخواندگی بروند گاهی تردیدهایی در ذهن آنها به وجود میآورد اما شاید بسیاری از آنها قبل از اقدام به فرزندخواندگی، ندانند که کودک فرزندخوانده از آنها ارثی نخواهد برد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تحریمهای اروپا تامین داروی بیماران را مختل کردهاست
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو درباره تاثیر تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا بر تامین دارو و تجهیزات پزشکی گفت: تحریمها به طور مستقیم بر حمل و نقل هوایی و واردات دارو تاثیر گذاشته است اما به دنبال تامین نیازهای دارویی کشور از مسیرهای مختلف هستیم.
اتحادیه اروپا ۲۳ مهرماه امسال سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهانایر و ساها را به بهانه ادعای بیاساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تحریم کرد.
اتحادیه اروپا مدعی شد که این تحریم ها هدفمند هستند و به دنبال بازدارندگی از سیاست ها و فعالیت های خاص ایران هستند و این اتحادیه قصد ندارد به طور کلی ترافیک هوایی یا ارتباطات مردمی بین اتحادیه و ایران را مختل کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
شناسهها به ایجاد نظم در سیستم ثبت تجهیزات پزشکی کمک میکند
رئیس اداره تولید و ثبت ملزومات تخصصی پزشکی سازمان غذا و دارو، به تشریح دو مفهوم کلیدی «شناسهگذاری فرآورده» و «شناسهگذاری پرونده» در سیستم ثبت تجهیزات پزشکی پرداخت و گفت: شناسهها به ایجاد نظم و تسهیل پیگیری در سیستم ثبت تجهیزات پزشکی کمک میکنند و نقشی مهم در کاهش خطاها دارند.
ابوالفضل الله بخشی افزود: در سیستم ثبت تجهیزات پزشکی، دو نوع شناسه مهم تعریف شدهاند؛«شناسهگذاری فرآورده» و «شناسهگذاری پرونده» که هرکدام از این شناسهها وظیفه و معنای خاصی دارند که در مسیر ثبت و پیگیری محصولات پزشکی اهمیت زیادی دارند.
وی توضیح داد: شناسهگذاری فرآورده به یک محصول خاص اختصاص دارد و مانند شناسنامه آن محصول عمل میکند. این کد اطلاعاتی از قبیل شرکت تولیدکننده، نوع محصول و دیگر مشخصات فنی آن را در بر میگیرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
استفاده مخدر در فیلمهای سینمایی به یک مشوق برای مصرف تبدیل شده است
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: استفاده مخدر در فیلمهای سینمایی به یک مشوق برای مصرف و ضدارزش تبدیل شده است.
محمد جمالو در نشست خبری دومین نمایشگاه یاریگران زندگی و پارک یادگیری اظهار داشت: اعتیاد یک آلودگی جسمی، روانی و اجتماعی پیش رونده و مزمن است.
به گفته وی، نجات افراد از دام و معضل اعتیاد باید دقیق و مبتنی بر آگاهی سازی مناسب در سطح جامعه و حوزه فرهنگ باشد تا از ایجاد محیط و زمینه آلودگی جلوگیری شود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: محیطی آلوده در گذشته به فضای کوچک خانواده و محله خلاصه میشد اما امروز این محیط بسیار گسترده و تقریبا فرد در فضای بینهایت تهدید با آن مواجه است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ابتلای ۱۴.۱۵ درصد جمعیت کشور به دیابت/غربالگری و بیماریابی در جمعیت بالای ۳۰ سال
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای ۱۴.۱۵ درصد جمعیت کشور به دیابت خبر داد و گفت: هفت میلیون و ۵۰۰ نفر در کشور دیابت دارند که ۳۱ درصد بیماری آنها کنترل شده است و چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز پوشش درمان دیابت دارند.
علیرضا رئیسی در همایش تازههای دیابت که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: همچنین ۱۳ میلیون و ۶۴ هزار نفر نیز پیش دیابت دارند و اهمیت بیماری های غیرواگیر به خصوص دیابت باید جدی گرفته شود تا در برابر بیماری های واگیر آسیب پذیری کمتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: مطالعات ۲۰۲۱ نشان می دهد از هر ۱۰ نفر در دنیا، یک نفر مبتلا به دیابت بوده و این هشداری برای حوزه سلامت است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه آباجان به نقل از ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.