به گزارش آباجان به نقل از ایرنا “سید علیرضا اسمعیل زادهحسینی” روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کنگره یاد شده در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبانماه به میزبانی شهرستان بافق برگزار میشود افزود: از مجموع مقالات یاد شده ۲۰ مورد به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنفرانس ارائه می شود.
وی اظهار کرد: در این کنگره ۲۵۰ نفر از معاونت های امور دام جهاد کشاورزی استانهای مختلف ، محققان و سرمایه گذاران از سراسر کشور حضور دارند ضمن اینکه از کشورهای هند و امارات مهمان این برنامه میباشند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی کشاورزی یزد ، ارائه و جمعبندی دستاوردهای تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، علمی و عملی جدید و تعیین مسیر برای آینده ، ارتقاء افکار عمومی جهت توجه بیشازپیش به شتر و ویژگیهای منحصربهفرد و محصولات آن، شناساندن بیشتر اهمیت شتر به محققین و سرمایهگذاران و نیز جلب توجه مسوولان مربوطه برای برنامهریزی جدیتر در راستای توسعه شتر و تبادلنظر برای تدوین استانداردهای لازم محصولات شتر را از از هداف برگزاری کنگره یاد شده بیان کرد.
اسمعیل زاده حسینی ادامه داد: شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شترداری نوین ،تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد و بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر از جمله محورهای این کنگره است.
یزد در زمینه پرورش شتر در رتبه سوم قرار دارد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد هم در این نشست گفت: از ۱۵۰ هزار نفر شتر در کشور ، ۱۰ درصد آن ( ۱۵ هزار نفر) در این استان پرورش داده می شود و در این زمینه استان رتبه سوم کشور را داراست.
“مهدی غیباللهی” با بیان اینکه بیشترین تعداد شتر در شهرستانهای بافق و اردکان پرورش داده می شود افزود: از مجموع شترهای موجود در استان ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مربوط به بافق است.
وی با اشاره به اینکه نخستین ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق راه اندازی شده است اظهار کرد: یکی از محورهای سند یزد نوین توسعه پرورش شتر است که در این رابطه اقداماتی صورت گرفته است.
غیب اللهی با اشاره به وجود ۴.۲ میلیون هکتار مرتع در استان تصریح کرد: در راستای سند یاد شده با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ، یک میلیون هکتار مرتع برای واگذاری به شترداران و صاحبان دام سبک شناسایی شده است.
وی با اشاره به رونمایی از سامانه ” ساربان یار” در راستای چرای هوشمند در کنگره بین المللی شتر افزود: استان یزد ظرفیت پرورش ۲۵ تا ۳۵ هزار شتر را دارد.