علی خدری یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه در مراکز استخراج رمز ارز غیرمجاز، متخلفان از برق غیرمجاز و یا کنتورهایی با تعرفه یارانهای استفاده میکنند اظهار کرد: این تعداد دستگاه رمز ارز غیرمجاز بر اساس گزارش شهروندان در ۱۲ شهر استان با تلاش شرکت توزیع برق استان، نیروی انتظامی و دستگاه قضائی کشف و شناسایی شده است که علاوه بر قطع انشعاب برق، دستگاهها برای امحاء تحویل مقامات قضائی شده است.
وی افزود: باتوجه به تشکیل کمیته جمع آوری مراکز غیر مجاز رمز ارز با مشارکت دستگاههای اجرایی، قضایی و امنیتی؛ برخورد قانونی با مراکز غیر مجاز استخراج رمز درحال انجام است.
خدری با تاکید اینکه فعالیت رمز ارزهای غیر مجاز، به شبکه برق آسیبهای زیادی وارد میکند ادامه داد: اینگونه آسیب ها شامل افزایش بار شبکه و فشار بیش از حد به تاسیسات برق داست که در نهایتا باعث خاموشیهای غیر مترقبه و آسیب رسیدن به وسایل برقی و به ویژه لوازم خانگی مشترکان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خوزستان تصریح کرد: افرادی که مراکز غیرمجاز رمز ارز را معرفی کنند، به ازای هر ماینر ۱۰ میلیون ریال پاداش دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شهروندان می توانند از طریق ” اپلیکیشن برق من ” ، ” سامانه اینترنتی www.tavanir.org.ir/samaat و نیز با شماره گیری ۱۲۱ برای ثبت گزارش معرفی اماکن غیرمجاز استخراج رمز ارز به صورت محرمانه اقدام کنند افزود: از مشترکان استان درخواست میکنیم برای کشف و ضبط رمز ارزهای غیرمجاز و نیز هرگونه سو استفاده از شبکه و تجهیزات برق با این شرکت همکاری کنند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی (ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.