به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، فرهاد زندی روز یکشنبه با اشاره به اینکه افزایش تجهیزات اطفای حریق نیروهای یگان حفاظت در دستور کار است افزود: از ابتدای سال تاکنون تجهیزات اطفای حریق، تجهیز و احداث ایستگاه آتش نشانی در مناطق چهارگانه، اجرای یک سری برنامه ها و آموزشها، موجب شد که از ۶ ماه نخست امسال تاکنون فقط پنج مورد حریق و عملیات اطفای حریق در مناطق چهارگانه استان تهران انجام شود.
وی اظهار داشت: امسال و با توجه به افزایش بازه فصل گرما، کاهش بارندگی ها و خشکی زود هنگام گیاهان در مراتع، وسعت آتشسوزی این مراتع نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، اندکی افزایش داشته و به وسعتی حدود ۶ هکتار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه با این وجود به دلیل رسیدن سریع نیروها به محل مورد نظر و مهار به موقع حریق، در حد توان از سرایت آتش به سایر نقاط دورتر از مرکز حریق جلوگیری شد، گفت: از این رو و مانند سال گذشته، وسعت آتشسوزیها تا حد امکان گسترش پیدا نکرد و در ۲ سال اخیر نسبت به مدت مشابه در چند سال گذشته، وسعت بسیار کمتری از مراتع استان تهران دچار حریق شده است و در مقایسه با آمار ۶ ماهه اول چهار سال قبل، کاهش حدود ۹۹ درصد در میزان وسعت تحت اشتعال مناطق را شاهد بوده ایم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران درباره برنامهها و تمهیدات اندیشیده شده برای پیشگیری و مقابله با حریقهای احتمالی سال آینده گفت: برنامههای پیشگیرانه برای مقابله با آتشسوزی در مراتع ادامه خواهد داشت و برای سال آینده برگزاری کلاسهای آموزش اطفای حریق برای مردم و دهیارهای محلی در دستور کار قرار دارد.
زندی تاکید کرد: همچنین براساس هماهنگیهای صورت گرفته با آتشنشانیهای اطراف مناطق چهارگانه مقرر شد آتشنشانیهای این مناطق با اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در عملیات اطفای حریق همکاری و به نیروهای اطفای حریق یاری رسانند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه ارتقاء تجهیزات ایستگاه تازه احداث آتش نشانی مختص مناطق چهارگانه، بهره برداری از مرکز اطفاء حریق پارک ملی خجیر و افزایش تجهیزات اطفای حریق نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و محیطبانان استان تهران نیز در دستور کار است، تصریح کرد: افزایش تجهیزات اطفای حریق کمک میکند تا محیط بانان بتوانند با موفقیت و سرعت عمل بیشتری اقدام به اطفای حریق کنند تا مراتع کمتری دچار آتش سوزی شود.
گیاهان مرتعی که دچار حریق میشوند علاوه بر اینکه دارای ارزش دارویی هستند منبع تغذیه حیات وحش به حساب میآیند بنابراین از بین رفتن آنها باعث ایجاد مشکلات زیادی برای حیات وحش خواهد شد.