«محمد بیات» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا در حاشیه نخستین همایش نیروگاه های تولید پراکنده ایران افزود: نیروگاه های تولید پراکنده با توجه به اینکه در محل مصرف، برق تولید می کنند از بازدهی بالایی داشته و از قابلیت خیلی خوبی برای تولید برق مکان های عمومی و استراتژیک برخوردارند.
رئیس انجمن نیروگاه های تولید پراکنده برق ایران خاطرنشان کرد: مساله ای که این نیروگاه ها با آن درگیر هستند، قطع گاز در چهار ماهه سرد سال است که از آذر ماه شروع می شود.
بیات از توافق با شرکت ملی گاز خبر داد و گفت: مقرر شده نیروگاه های سی.اچ.پی(تولید کنندگان ترکیبی نیرو، حرارت و برودت ایران)مشمول قطع گاز نشوند.
وی ادامه داد: اگر نیروگاه های تولید پراکنده در اولویت قطع گاز قرار نگیرند، میتوانند کمک کنند در زمستان امسال برق مورد نیاز تامین شود.
بیات به وجود دو پیک زمستانی و تابستانی برق در کشور اشاره کرد و گفت: نیروگاه های مقیاس کوچک در غیر پیک هم می توانند به تامین برق کمک کنند.
رئیس انجمن نیروگاه های تولید پراکنده برق ایران به مصوبه ای که سال گذشته توسط وزیر نیروی وقت امضا شد، اشاره کرد و گفت: برطبق این مصوبه اگر نیروگاه مقیاس کوچک نصب شود ۷۰ درصد برق تولیدی خود را می تواند به صنعت یا به مصرف کننده دیگری بفروشد و خریدار این برق در تابستان مشمول محدودیت برق نخواهد شد.
وی ادامه داد: به دنبال این مصوبه تابلوی برق آزاد شکل گرفت و معاملاتی هم در آن صورت گرفت تا به این ترتیب توجه ویژه ای به نیروگاه های مقیاس کوچک شده و سرمایه گذاران با این موضوع بیشتر آشنا شوندو به این سمت بیایند.
رئیس انجمن نیروگاه های تولید پراکنده برق ایران گفت: بحث دیگری که مطرح است قراردادهای جدید خرید برق تضامینی از سرمایه گذاران طلب می کند مثل ضمانت بانکی که از توان سرمایه گذار خارج است و برای وی موضوعیتی ندارد.
بیات از رایزنی با شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) خبرداد تا این تضامین به نوع تعدیل یا کاهش یابد.
وی میزان نیروگاه های دی.جی( تولید پراکنده) کشور را دو هزار و ۲۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: بیش از ۲۵۰ شرکت در این بخش فعالیت داشته و نیروگاه فعال دارند.
رئیس انجمن نیروگاههای تولید پراکنده برق ایران با بیان اینکه کمبود گاز در کشور وجود دارد و نیروگاه های تولید پراکنده نیز گاز کمی مصرف می کنند، گفت: بر همین اساس باید توجه به نیروگاه های تولید پراکنده برای تامین برق بیشتر از نیروگاه های حرارتی بزرگ مقیاس باشد.