به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از نیوزویک، «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو طی سخنانی اظهار کرد که به خاطر سلاحهای هستهای روسیه نیروهای نظامی ناتو در اوکراین حضور ندارند.
بائر روز یکشنبه با حضور در نشست نظامی IISS پراگ پایتخت جمهوری چک گفت: «کاملاً مطمئن هستم که اگر روسها سلاح هستهای نداشتند، ما در اوکراین بودیم و آنها را بیرون میکردیم.»
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه چند هفته پیش هشدار داد که نمی توان خطر درگیری مسلحانه مستقیم بین قدرت های هسته ای را دست کم گرفت.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو گفت: اکنون نمی توان خطر درگیری مسلحانه مستقیم بین قدرت های هسته ای را دست کم گرفت. اتفاقات کنونی بی سابقه است. ما در قلمرو نظامی و سیاسی ناشناخته حرکت می کنیم و دشمنان ما نمی توانند حق اشتباه داشته باشند.
ریابکوف خاطرنشان کرد که بهای این اشتباه می تواند یک فاجعه باشد و استدلال کرد که هیچ کس نباید شک کند روسیه با اطمینان و کاملاً بدون تردید عمل می کند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، توافق نیواستارت به عنوان آخرین ستون باقی مانده از سازوکارهای کنترل تسلیحاتی بین آمریکا و روسیه، تعداد کلاهک های هسته ای راهبردی استقراریافته آمریکا و روسیه را کاهش می دهد. این پیمان همچنین استقرار موشک های قابل پرتاب زمینی یا از روی زیردریایی و بمب افکن های حامل آنها را محدود می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۳ به دلیل حمایت آمریکا از اوکراین، مشارکت کشورش در این پیمان را تعلیق کرد هر چند که مسکو و آمریکا به محدودیت های مربوط به استفاده از کلاهک ها و موشک ها و بمب افکن ها در این معاهده پایبند بوده اند.
معاهده استارت جدید در سال ۲۰۱۰ امضا شد و ۲۰۲۶ منقضی میشود. این معاهده تعداد کلاهکهای هستهای راهبردی را که روسیه و آمریکا میتوانند مستقر کنند، محدود میکند.
این معاهده اعلام میکند که مسکو و واشنگتن نمیتوانند بیش از یک هزار و ۵۵۰ کلاهک هستهای راهبردی و بیش از ۷۰۰ موشک زمینی و زیردریایی و بمبافکنهای شلیککننده آنها، مستقر کنند.