به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در ادامه هشدارها درباره بحران انسانی و گرسنگی در سراسر نوار غزه، به ویژه شمال این باریکه در بحبوحه تشدید بمبارانها و محاصره رژیم اشغالگر ضد شمال غزه، سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که شبح قحطی در مناطق مختلف شمال نوار غزه کاملا احساس میشود.
قحطی در شمال غزه کاملا احساس میشود
کمیته بررسی قحطی وابسته به سازمان ملل با ارزیابی وضعیت بحران گرسنگی در غزه اعلام کرد که به دلیل وخامت سریع اوضاع در نوار غزه، احتمال قحطی قریب الوقوع بسیار بالاست و حتی ممکن است که از آستانه قحطی عبور کرده باشیم.
این کمیته که در ۱۷ اکتبر پیش بینی کرده بود، تعداد افرادی که در غزه با ناامنی غذایی فاجعه بار مواجه خواهند شد، به ۳۴۵ هزار نفر میرسد، در گزارش جدید خود تاکید کرد که شرایط در شمال غزه بدتر شده و با فروپاشی سیستمهای غذایی، عدم رسیدن کمکهای بشردوستانه و از بین رفتن نشانههای زندگی، میتوان انتظار داشت که قحطی، سوء تغذیه و مرگ بر اثر گرسنگی در شمال غزه بسیار بیشتر از میزانی باشد که قبلاً گفته شده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: از ۶ اکتبر گذشته، ارتش اسرائیل به بهانه ممانعت از سازماندهی مجدد نیروهای حماس در شمال غزه، حملات هوایی و زمینی سنگینی به این منطقه به ویژه در جبالیا، بیت لاهیا و بیت حانون انجام داده است.
موجودی داروهای بیمارستان کمال عدوان به صفر رسیده است
در همین زمینه، «حسام ابوصفیه» رئیس بیمارستان کمال عدوان در بیت لهیا اعلام کرد که به دلیل محاصره و کمبود غذا و دارو در شمال نوار غزه، علائم قحطی در اینجا کاملاً ظاهر شده و بیش از یک ماه است که شاهد نسل کشی غیرنظامیان در شمال غزه توسط اسرائیل هستیم.
وی افزود: در برابر موجی از موارد سوء تغذیه و بیماریهای مرتبط با آن، ما روزهای سختی را پیش رو داریم. موجودی دارو در بیمارستان ما به صفر رسیده و هیچگونه هیئت پزشکی تخصصی در اینجا وجود ندارد که به بیماران و مجروحان رسیدگی کند.
دکتر ابوصفیه گفت: درخواستهای پرسنل پزشکی در داخل غزه و سازمانهای بینالمللی درباره پایان دادن به این وضعیت فاجعه بار در شمال نوار غزه همچنان ادامه دارد، اما محاصره و حملات وحشتناک اسرائیل متوقف نمیشود.
وی تاکید کرد: ما فورا خواستار تامین تجهیزات اولیه و خدمات آمبولانس برای بیمارستان و همچنین رفع محاصره شمال نوار غزه هستیم. موارد زیادی از سوء تغذیه و قحطی در شمال نوار غزه مشاهده شده و یک بحران مداوم در اینجا وجود دارد که مشخصه آن، حملات سیستماتیک به سیستم مراقبتهای بهداشتی است.
مدیر بیمارستان کمال عدوان افزود: ما هر روز به دلیل کمبود مراقبتهای تخصصی و حتی امکانات اولیه، شاهد مرگ دلخراش غیرنظامیان و مجروحان هستیم.
محمود بصل، سخنگوی اداره دفاع مدنی غزه هم به نوبه خود گفت که رژیم اشغالگر به کشتار سیستماتیک غیرنظامیان در شمال نوار غزه ادامه میدهد و برای هجدهمین روز متوالی، تیمهای دفاع مدنی در شمال غزه به دلیل بمبارانها نمیتوانند وظایف خود را انجام دهند.
۴۰۰ روز سکوت ذلتبار اعراب مقابل جنایات اسرائیل
وی افزود: ما شاهد ۴۰۰ روز انفعال، سکوت ذلت بار و تسلیم اعراب و جامعه بینالمللی در برابر جنایات صهیونیستها هستیم. رژیم اشغالگر طی ساعات گذشته، بمبارانها و حملات توپخانهای خود را متمرکز بر منطقه جبالیا به ویژه در مجاورت بیمارستان کمال عدوان کرده است.
این مسئول دولتی در نوار غزه خاطرنشان کرد: هیئت پزشکی در بیمارستان کمال عدوان در حال حاضر تنها متشکل از رئیس این بیمارستان و چند پرستار است. ما مجدداً از سازمانهای بینالمللی میخواهیم تا برای بازگشت تیمهای دفاع مدنی و هیئتهای پزشکی به شمال نوار غزه اقدام فوری انجام دهند.
۷۰۰ هزار نفر در غزه گرسنه هستند
از طرف دیگر، منابع محلی گزارش دادند که ۷۰۰ هزار فلسطینی در نوار غزه دچار بحران گرسنگی هستند.
سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که وضعیت در شمال غزه برای سی و هفتمین روز متوالی به ویژه در اردوگاه آوارگان جبالیا و بیت لاهیا در میان بمباران شدید و حملات توپخانهای و محاصره، بسیار نگران کننده است.
تدریس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت که هشدار کارشناسان امنیت غذایی جهان درباره احتمال قحطی در شمال غزه بسیار نگران کننده است.
«استیفانی ترمبلی»، دستیار سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم درباره احتمال قحطی و گرسنگی قریب الوقوع در شمال غزه هشدار داده و تاکید کرد که اگر در چند روز آینده اقدامی برای نجات جان غیرنظامیان در این منطقه انجام نشود، با یک بحران گرسنگی فاجعهبار مواجه خواهیم شد.
«سیدنی مک کین»، مدیر اجرایی سازمان برنامه جهانی غذا هم درباره وضعیت غیر انسانی در شمال نوار غزه گفت: به احتمال بسیار زیاد، قحطی در شمال نوار غزه در شرف وقوع قرار دارد و باید اقدامی فوری برای تامین امنیت غذایی و جلوگیری از یک فاجعه بزرگ در این منطقه انجام شود.
گزارش برنامه جهانی غذا حاکی از تداوم و افزایش شدت و میزان حملات اسرائیل به تاسیسات بهداشتی، غذایی و سایر زیرساختهای غیرنظامی از جمله منابع آب و فاضلاب است و درباره عواقب تصمیم کنست رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هشدار میدهد و تاکید میکند که هیچ جایگزینی برای این آژانس در نوار غزه و سایر اراضی فلسطین وجود ندارد.
برنامه جهانی غذا تاکید کرد: اطلاعاتی که درباره وضعیت امنیت غذایی در نوار غزه داریم، نیاز به تجزیه و تحلیل بیشتر دارد؛ اما کاملا مشخص است که بدترین سناریوی ممکن در حال حاضر در مناطق شامل نوار غزه در حال اجراست و میتوان گفت که قحطی، سوء تغذیه و مرگ بر اثر گرسنگی به سرعت در شمال غزه در حال افزایش است.
انتهای پیام/