جمهوری آذربایجان: به امضای پیمان صلح با ارمنستان نزدیک هستیم

جمهوری آذربایجان: به امضای پیمان صلح با ارمنستان نزدیک هستیم

به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا از نووستی، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان پس از تماس های تلفنی با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت که آذربایجان و ارمنستان به توافق نهایی بر سر متن پیمان صلح نزدیک شده اند.

پایگاه خبری ریاست جمهوری آذربایجان در همین ارتباط نوشت: تاخیر قابل توجه در ارائه پیشنهادات متن توافق نامه ارمنستان بر روند کلی این موضوع تاثیر منفی گذاشت. اما، با این وجود، علی اف تاکید کرده است که طرفین به توافق نهایی بر سر متن معاهده صلح نزدیک شده اند و مذاکرات پس از کنفرانس آب‌وهوای سازمان ملل( COP-۲۹ ) ادامه خواهد یافت.

اولاف شولتس نیز در این ارتباط خاطرنشان کرد که آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه بین آذربایجان و ارمنستان حمایت می کند.

شولتس هم چنین در گفت و گو با علی اف اعلام کرد که امکان شرکت در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل متحد که در تاریخ ۱۱ تا ۲۲ نوامبر در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار می شود را ندارد.

وی همچنین بر اهمیت برگزاری موفق این کنفرانس تاکید کرد و اطمینان داد که آلمان حمایت های لازم را برای دستیابی به اهداف مالی جدید را ارائه خواهد کرد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، اما درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.

در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود شش سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

در روزهای گذشته، دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.

حتما ببینید

ادعای اوکراین: تلفات کره‌شمالی در کورسک بسیار سنگین است

ادعای اوکراین: تلفات کره‌شمالی در کورسک بسیار سنگین است

به گزارش روز جمعه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این آژانس اطلاعاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *