به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، غیبت لاشا تالاخادزه در مسابقات جهانی بحرین میتواند پایانی بر یک ده اقتدار و رکوردشکنی وی در دسته فوق سنگین باشد؛ مردی که از سال ۲۰۱۵ هیچ هماوردی در فولاد سرد نداشت. او با کسب ۱۰ مدال طلای جهان و المپیک یکی از تاریخسازان این رشته به شمار میرود؛ هر چند که با هنرنمایی خود آقای رکوردها لقب گرفت اما در کنار تمام این افتخارات حسرتهایی نیز در زندگی ورزشی او دیده میشود.
تالاخادزه ۲۰ بار رکورد جهانی و المپیک را در دسته فوق سنگین جابجا کرده است. او پرافتخارترین المپین تاریخ وزنهبرداری نیست. اگر تالاخادزه در مسابقات جهانی با هفت طلا یکهتاز است اما در المپیک پائینتر از اسطوره یونانی قرار دارد. پیروس دایماس یونانی با کسب سه مدال طلا و یک برنز پرافتخارترین ورزشکار و المپین وزنهبرداری به شمار میرود. دایماس در بازیهای المپیکهای ۱۹۹۲ بارسلون، ۱۹۹۶ آتلانتا و ۲۰۰۰ سیدنی مدال طلا و در المپیک ۲۰۰۴ آتن مدال برنز کسب کرد.
تالاخادزه سه بار متوالی به عنوان نماد یکی از شعارهای المپیک انتخاب شده است. وی در سه دوره متوالی المپیک (۲۰۱۶ ریو، ۲۰۲۰ توکیو ۲۰۲۴ پاریس) قویترین مرد جهان شد. هر چند که او در توکیو موفق به جابجایی رکوردهای سهگانه فوق سنگین المپیک شد اما در ریو و پاریس در انجام این مهم ناکام بود. تالاخادزه در ریو ۲۱۵ کیلوگرم را مهار کرد و رکورد یکضرب المپیک را شکست اما این رکوردشکنی تنها چند دقیقه دوام آورد زیرا وی در نهایت مغلوب بهداد سلیمی شد. سلیمی در آن دوره با مهار ۲۱۶ کیلوگرم رکورد المپیک را در حرکت یکضرب به نام خود کرد.
تالاخادزه در یکضرب المپیک پاریس داستان ریو را تکرار و حتی پائینتر از گورمیناسیان قرار گرفت.
روند رکوردشکنی تالاخادزه از مسابقات جهانی ۲۰۲۱ تاشکند متوقف و حتی وی در رقابتهای جهانی ۲۰۲۲ کلمبیا، ۲۰۲۳ ریاض و المپیک پاریس اقتدار گذشته را نداشت و توسط علی داودی، گورمیناسیان و لالایان به چالش کشیده شد. در فاصله این سالها وی در رقابتهای سال ۲۰۲۴ قهرمانی اروپا و جام جهانی ۲۰۲۴ تایلند تنها وزنکشی کرد تا نامش برای گزینشی المپیک ثبت شود.
بزرگترین حسرت تالاخادزه نه مدال المپیک بود و نه قدرتنمایی در مسابقات جهانی، بلکه ناکامی در رسیدن به رکورد ثبت مهار مجموع نیم تُن بود. تالاخادزه در سال ۲۰۲۱ و در جهانی تاشکند به رکورد ۴۹۲ کیلوگرم رسید اما روند افول او بعد از آن مسابقات آغاز و تا پاریس ادامه داشت. روندی که حتی وی را از پرواز بحرین پیاده کرد. یکی از مهمترین دلایل این ناکامی مصدومیتهای متوالی غول گرجستانی بود که در سن ۳۰ سالگی به سراغ وی آمد.
افتخارات تالاخادزه:
سه طلای المپیک (۲۰۱۶ ریو، ۲۰۲۰ توکیو و ۲۰۲۴ پاریس)
هفت طلای جهانی ( ۲۰۱۵ هیوستون، ۲۰۱۷ آناهایم، ۲۰۱۸ عشقآباد، ۲۰۱۹ پاتایا، ۲۰۲۱ تاشکند، ۲۰۲۲ بوگوتا و ۲۰۲۳ ریاض)
پنج طلای قهرمانی اروپا ( ۲۰۱۶ فورده، ۲۰۱۷ اسپلیت، ۲۰۱۸ بوداپست، ۲۰۱۹ باتومی و ۲۰۲۱ مسکو)