صادقعلی رنجبر روز یکشنبه به مناسبت هفته گرامیداشت مازندران در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با بیان این که، تمدن، تعالی یک جامعه را رقم زده و موجبات بالندگی و برتری یک ملت را فراهم می آورد، افزود: از این رو، جریانی که مازندرانیها را در یک هزار و ۲۰۰ سال پیش بنیانگذار اولین حکومت علوی پس از صدر اسلام کرده، همان جریان، در برپایی انقلاب اسلامی به یاری ولیفقیه میشتابد و با تظاهرات شجاعانه و تقدیم شهدای فراوان، باورهای دینی و انقلابی خود را علنی میسازد و در دفاع مقدس، نیز لشکر ویژه و حماسه ساز ۲۵ کربلا را با آن همه اقتدار و افتخار بوجود میآورد.
رنجبر خاطرنشان کرد: همین جریان، در مبارزه با ضدانقلاب، علم آمل را بلند کرده و در خانطومان و در فریضه دفاع از حرم به تجلی درمیآید و در لشکر آخرالزمانی صاحب الزمان(عج) آماده باش میشود و منتظر فرمان ولیامر برای تحقق فریضه جهاد میماند.
وی ادامه داد: تمدن اسلامی مازندران یعنی دیانتگرایی، شجاعتورزی، اجنبیستیزی، ولایتمداری، سازشناپذیری، برخوردار از تحلیل سیاسی و شهادت طلبی، همراه با اعتصام و انسجام الهی و این فراتر از خرده فرهنگها، با فرهنگسازی جهانی، الگوی مطلوب بوجود میآورد.
رنجبر با بیان این نکته که سیطره و موضوعیت تمدن، بسیار گسترده و حتی میتوان گفت نامحدود است و ایجاد هرگونه انحصار و انسداد، ظلم به توسعه تمدنی جوامع بشری است، گفت: از این رو در رویکرد تمدنی میتوان بر اساس ذوق و توانایی و سایر اولویتها و ضرورتها، موضوعیابی کرده و با طمأنینه به هر یک از آنها پرداخت.
فعال و پژوهشگر مازندرانی تشریح کرد: زبان و گویش، کلیدواژهها، فرهنگ، معماری، پوشش، آرایش، ارتباطات، کسب و کار، سرگرمیها، بازیها، غذاها، دسرها، ضربالمثلها، اشعار، مراسم، سنتها، صنایع دستی، نمادها، المانها، موسیقی، ترانهها، نوازشها، زمزمهها، معماها، تفریحات، سفرها، دست نوشتهها، خط، چاپ، ظروف، منشورها، اخلاقیات، آداب، عادتها، ذائقهها، اعتقادات و باورها، مبارزات، قیامهای عادلانه، جهادها، اکتشافات، اختراعات، نوآوریها، رسانهها، قوانین، ضابطهها، ساختارها، ابزار دفاعی، قلعهها، دژها، سدها، حاکمیتها، چینش مبلمان شهری، رعایت ها، تقدمها، تجلیات، دکورها و صدها گزینه دیگر در فهرستهای اصلی و فرعی تمدنها، قابل گنجایش و پردازش است و در مناسبتی مانند هفته مازندران، می توان به تناسب گرایشها، تعیین اولویت کرد.
رنجبر تصریح کرد: مازندران استانی است که بالاترین مقاومتهای تمدنی را در برابر فشارهای چندجانبه تهاجمهای تمدنی غرب و شرق از گذشته تاکنون داشته و نه تنها سابقه فروپاشی و استحاله تمدنی ندارد، بلکه پیشینهای اثرگذار در تحولات تمدنی سایر ملتها و صدور تمدن حتی به کشورهای مهاجم داشته و همواره ثبات تمدنی خود را حفظ کرده و تحت تأثیر رسانههای برانداز و فروپاشنده قرار نگرفت.
وی مطرح کرد: پیشینه تهاجم تمدنی روسها به استانهای شمالی کشورمان، حتی به ایستادگی و مبارزه مازندرانیها افزود و علاوه بر آن مازندران، در جهت خنثی سازی پروژه فاسدسازی اخلاقی شمالیها توسط غرب، کارنامه قبولی دریافت نمود و نه تنها در رژیم طاغوت محو نشده بلکه با لبیک مداوم به امامین انقلاب، در فروپاشی رژیم ستمشاهی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ذینقش بوده و اهتمام تمدنیاش در حفظ نظام نیز مثال زدنی بوده است.
رنجبر یادآور شد: همه این اتفاقات موقعی شکل میگیرد که استحکامات دفاعی و بنمایههای اعتقادی مازندرانیها به حدی بوده است که سیلهای بنیانکن هم نتوانستند در اراده آنها خلل ایجاد کرده و شاخصهایشان را متلاطم سازند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ۱۴ آبان روز ملی مازندران یادآور حضور علویان در این دیار سبز و تشکیل نخستین حکومت شیعی جهان توسط مردم این منطقه در سال ۲۵۰ هجری قمری است. مازندرانیها در روز خجسته عید سعید فطر سال ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسنابن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند. این روز با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی مازندران ثبت شد.
در این هفته و در یکهزار و صد و نود و ششمین سالروز تاسیس نخستین حکومت شیعی جهان، همایش روز ملی مازندران در روستای صالحان کجور، خاستگاه قیام علویان به عنوان یکی از برنامههای هفته مازندران با حضور مردم منطقه و تعدادی از مسئولان ملی و استانی و شهرستانی برگزار شد.
در نبرد خان طومان سوریه شهیدان محمد بلباسی از قائمشهر، علی جمشیدی از نور، رضا حاجیزاده از آمل، حسن رجاییفر و سید رضا طاهر از بابل، سیدجواد اسدی و محمود دادمهر از ساری، سعید کمالی از میاندرود، علیرضا بربری از بابلسر، علی عابدینی از فریدونکنار، حسین مشتاقی از نکا، رحیم کابلی و یدالله قنبری از بهشهر به شهادت رسیدند.
شهرک راهبردی خانطومان یکی از اصلیترین راههای کمک رسانی تکفیری ها به یکدیگر از شمال به جنوب استان حلب سوریه بود که در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد و به خاطر نزدیکی به اتوبان حلب – دمشق در جنگ داخلی سوریه دارای اهمیت راهبری بود.
روایت رزمندگان مدافع حرم ایرانی حاکیست که روز جمعه هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ حدود سه هزار تکفیری با نقض آتش بس به خان طومان یورش بردند و این شهرک استراتژیک را اشغال کردند.
مازندران با تقدیم حدود ۴۰ شهید مدافع حرم، بیشترین نقش را در حفاظت از حرم خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در سوریه داشته است.
استان مازندران بیش از ۱۰ هزار و ۱۵ شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم ایران اسلامی کرده است.