ابتلای ۴۵ میلیون نفر به زخم پای دیابتی در دنیا/ ضرورت ایجاد شبکه درمان زخم

ابتلای ۴۵ میلیون نفر به زخم پای دیابتی در دنیا/ ضرورت ایجاد شبکه درمان زخم

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، سیدمهدی طبایی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در پژوهشکده زخم برگزار شد، افزود: بروز زخم های ناشی از بیماری ها از جمله دیابت
از جنبه های سلامتی مورد توجه است و اثرات زیان باری در حوزه های اجتماعی و اقتصادی دارد.

وی اظهارداشت: سیستم ها و روش های جدیدی برای مدیریت زخم ها ناشی از تصادفات، سوختگی ها ، دیابت و جنگ ها وجود دارد که با برگزاری یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت(۳۰ آبان در دانشگاه شهید بهشتی) جدیدترین روش ها ارایه می شود.

وی ادامه داد: زخم های مزمن به زخم های گفته می شود بیش از ۶ هفته از درمان آنها گذاشته است و عمدتا آنها در دیابت وجود دارد ،زیرا این بیماری بوده که سالانه ۶.۵ درصد در دنیا رو به افزایش است و سالانه ۲۶ میلیون نفر به تعداد این بیماران اضافه می شود.

شیوع زخم دیابتی در مردان

وی ادامه داد: از هر ۴ دیابتی یک نفر دچار زخم و یک نفر نیز دچار قطع عضو می شود، زخم های دیابتی در افراد فعال خانواده مانند مردان بیشتر است و خانواده را با چالش های زیادی مواجه می کند.

طبایی تاکیدکرد: باید به حوزه زخم های مزمن و دیابتی توجه ویژه داشته باشیم و در این کنگره به ارایه راهکارهای جدید می پردازیم .

وی در ادامه با بیان اینکه چاقی نیز منجر به ایجاد بیماری و بروز زخم می شود، گفت: ایران ششمین کشور چاق دنیا است و شیوع آن بالاست ،پیری جمعیت و افزایش سن جمعیت و کاهش جوانی جمعیت دیابت را تشدید کرده و در جمعیت بالای ۶۵ کشور آمار دیابت ۲۸درصد است.

ایجاد شبکه‌های مناسب درمان زخم در کشور

وی با تاکید بر ایجاد شبکه های مناسب درمان زخم در کشور، اظهارداشت: باید با ایجاد این شبکه معضل زخم را در کشور مدیریت کنیم.

وی تاکید کرد: ابتلا به زخم مزمن تمام جوانب زندگی فرد مبتلا از جمله تعاملات فردی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هر اقدامی که بتواند دوره ابتلا و عوارض ناشی از آن را کاهش دهد می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را ارتقا دهد.

به گفته طبایی، در یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت تمام تلاش ما این است که علاوه بر نشر دانش روز دنیا و تبادل نظر در خصوص این بیماری، دستاوردهای علمی روز هم بین محققان کشورمان به اشتراک گذاشته شود و محققان کشور ما با این بیماری بیشتر آشنا شوند و همکاری بین بخشی و بین دانشگاهی در این حوزه به منظور ارتقاء دانشی آنها فراهم شود.

دسترسی به پانسمان های زخم به دلیل تحریم کمتر شده است 

رئیس جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تحریم باعث دسترسی کمتر به پانسمان های زخم شده است، افزود: پانسمان وارداتی برای بسیاری از بیماران از جمله بیماران پروانه ای کم داریم و باید کشور در زمینه بومی سازی پانسمان های زخم اقدام اساسی انجام دهد و جهاد دانشگاه آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر پانسمان پیشرفته در دنیا برای ترمیم زخم وجود دارد و ما به آنها دسترسی نداریم، البته شرکت های دانش بنیان داخلی برای تولید پانسمان  وارد شده اند اما مشکلات زیادی برای یک تجاری سازی محصول و ورود به بازار وجود دارد.

طبایی تصریح کرد:  باید حوزه زخم به عنوان دغدغه در مجامع علمی مطرح شود و تجهیزات لازم از جمله پانسمان های به روز و پیشرفته در دسترس بیماران قرار گیرد .

حتما ببینید

ظفرقندی: جوانی جمعیت نیازمند عزم ملی است

ظفرقندی: جوانی جمعیت نیازمند عزم ملی است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز پنجشنبه در رویداد آموزشی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *