به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بیکاری یکی از مشکلات و چالشهای اقتصادی و اجتماعی جامعه محسوب میشود که برای خروج از این وضعیت نیاز به سیاستگذاری های لازم است و روشهای بسیاری برای کم کردن نرخ بیکاری در کشور وجود دارد که تا با همتی دو چندان و اعمال سیاستهای تسهیل در زیرساختها و حمایت از کارآفرینان موانع پیش روی افراد جویای شغل برداشته شود و بسترهای ایجاد اشتغال را در کشور فراهم ساخت.
بدیهی است با اتخاذ برخی برنامه ریزی های مناسب و اصولی می توان آمار بیکاری را کاهش داد و از خیل جمعیت بیکاران در کشور کاست؛ بدون شک ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار رابطه مثبت و معنی داری با رشد اقتصادی هر کشور دارد از این رو هر دولتی با توجه به این مولفهها سیاست گذاریهایی را در سطح کلان پایه ریزی میکند.
در این میان مازندران به عنوان استان فرهیخته با دارا بودن تعداد پرُشمار تحصیلکردگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی با معضل بیکاری و مشکلات اشتغال جوانان مواجه است.
مازندران از حیث صنعت و وجود واحدهای صنعتی در کشور جز استان های رتبه دار به شمار نمی رود چراکه بخش عمده فعالیت های در این استان حول محور گردشگری و ارائه خدمات به مسافران و کشاورزی متمرکز است.
دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد. همچنین مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و بخش قابل توجهی از نیروی کار استان در حوزه کشاورزی فعالیت دارند که غالبا روستاییان را تشکیل می دهند.
سالانه بیشتر از ۲۰ میلیون نفر شب اقامت در مازندران ثبت می شود که بخش دیگری از نیروهای کار در خدمت ارائه خدمات به آنان می باشند.
اما در این میان وجود همین تعداد واحدهای صنعتی، تولیدی، خدماتی و کشاورزی نیازمند افرادمتخصص و با تجربه ای است تا در عرصه کار و تولید از ظرفیت های آنها استفاده شود؛ موضوعی که سالها با عنوان نبود و کمبود نیروی متخصص از آن یاد می شود.
جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی در مقاطع مختلف تحصیلی پس از سپری کردن دوره های چند ساله تحصیل و تنها با سپری کردن دوره های آموزش تئوری، دروس مقطع خود را پاس کردند و با کوله باری از اندوخته های کتابی پا به عرصه کار جامعه گذاشتند.
نتیجه این فرایند تحصیلی نظری منتج به ورود جوانان فارغ التحصیل تهی از آموزش های تخصصی در حوزه های کاری مذکور شد و با گذشت سالها از این روند بیکاری به چالش مزمن در این وادی مبدل شد.
دانشگاه جامع علمی کاربردی مازندران در راستای رفع این معضل و چالش و همسو با وظایف محوله براساس اساسنامه دانشگاه تلاش کرد تا بخشی از این بار گران بیکاری را از جامعه استان حذف کند که نتیجه آن اشتغال ۸۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه در فرصت های شغلی بوجود آمده بود.
سرپرست این دانشگاه اعلام کرد که تاسیس این دانشگاه براساس اشتغال آفرینی تاسیس شده و بدنبال نظام آموزش نظری و مهارتی در جامعه است.
رضا لحمیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود : به همین منظور سعی شده واحدهای دانشگاه استان در حاشیه کارخانه راه اندازی و فعال شود که ضمن آموزش نظری آموزش مهارتی دانشجویان در این کارخانه ها سپری شود.
وی متناسب سازی رشته های آموزشی دانشگاه همسو با نیازهای شغلی جامعه بخشی از اقدامات انجام شده است و گفت: این امر باعث شد تا واحدهای صنعتی و کارآفرین رشته های تحصصی مورد نیاز خود را به دانشگاه ارائه دهند و برنامه ریزی برای ارائه دروس و آموزش در این زمینه صورت گیرد.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی مازندران اظهار کرد: در استان پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال طی رای زنی با مراکز تولیدی و صنعتی فراهم شده است به طوریکه زمینه اشتغال ۸۰۰ دانشجو این دانشگاه در سال گذشته ایجاد شد.
وی عنوان کرد: در جلسات تصمیم گیری رفع معضل بیکاری و اشتغال آفرینی مازندران نیز بر این اصل تاکید و توصیه شده است تا رشته های متناسب با نیاز جامعه به دانشجویان ارائه شود تا فرصت های اشتغال آنان از دست نرود.
لحمیان ادامه داد: هم اکنون هفت هزار دانشجویی که در ۱۶ مرکز این دانشگاه در مازندران مشغول به تحصیل هستند با رویکرد فراهم کردن اشتغال آنان بواسطه فراگیری تخصص های مورد نظر در حال علم آموزی تئوری و عملی هستند تا در چشم اندازهای آینده استان شاهد برچیده شدن بیکاری از این خطه باشیم.