تبدیل عفاف به جهادی بزرگ در سایه صبر زینبی

تبدیل عفاف به جهادی بزرگ در سایه صبر زینبی

به گزارش خبرنگار معارف آباجان به نقل از ایرنا، ۱۷ آبان مصادف است با پنجم جمادی الاول و سالروز ولادت حضرت زینب (س) که روز پرستار نیز نامیده شده است.

حضرت زینب (س) دختر امیرمومنان (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در سال پنجم‌ هجری در مدینه دیده به جهان گشود. نام‌گذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اکرم (ص) صورت گرفت و جبرئیل از سوی خدا این نام را به پیامبر (ص) رساند و زینب را مخفف‌ «زین اب‌» یعنی زینت پدر دانسته‌ اند. القاب فراوانی برای آن حضرت نقل شده که عقیله بنی هاشم، موثقه، عارفه، عالمه، محدثه، فاضله، کامله و عابده‌ آل علی از جمله این القاب است.

رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ در دیدار جمعی از پرستاران نمونه کشور از حضرت زینب کبری‌ (س) به عنوان نمونه‌ای از حضور زن در مسائل مهم تاریخ یاد کرده و فرمودند: زینب کبری‌ یک نمونه‌ برجسته‌ تاریخ است که عظمت حضور یک زن را در یکی از مهمترین مسائل تاریخ نشان می‌دهد. اینکه گفته می‌شود در عاشورا، در حادثه‌ کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد – که واقعاً پیروز شد – عامل این پیروزی، حضرت زینب (س) بود و گر نه خون در کربلا تمام شد.

ایشان افزودند: حادثه‌ نظامی با شکست ظاهری نیروهای حق در عرصه‌ عاشورا به پایان رسید، اما آن چیزی که موجب شد این شکست نظامیِ ظاهری، تبدیل به یک پیروزی قطعیِ دائمی شود، عبارت بود از منش زینب کبری‌؛ نقشی که حضرت زینب (س) بر عهده گرفت؛ این خیلی چیز مهمی است. این حادثه نشان داد که زن در حاشیه‌ تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد.

رهبر انقلاب افزودند: قرآن هم در موارد متعددی به این نکته ناطق است لیکن این مربوط به تاریخ نزدیک است، مربوط به امم گذشته نیست؛ یک حادثه‌ زنده و ملموس است که انسان زینب کبری‌ را مشاهده می‌کند که با یک عظمت خیره‌کننده و درخشنده‌ای در عرصه ظاهر می‌شود؛ کاری می‌کند که دشمنی که به حسب ظاهر در کارزار نظامی پیروز شده است و مخالفین خود را قلع و قمع کرده است و بر تخت پیروزی تکیه زده است، در مقر قدرت خود، در کاخ ریاست خود، تحقیر و ذلیل شود؛ داغ ننگ ابدی را به پیشانی او می‌زند و پیروزی او را تبدیل می‌کند به یک شکست؛ این کارِ زینب کبری‌ است. زینب (س) نشان داد که می‌توان حجب و عفاف زنانه را تبدیل کرد به عزت مجاهدانه، به یک جهاد بزرگ.

حتما ببینید

جشن میلاد حضرت عیسی(ع) عامل همگرایی میان اسلام و مسیحیت

جشن میلاد حضرت عیسی(ع) عامل همگرایی میان اسلام و مسیحیت

از اعتقادات بنیادین اسلامی و شیعی، باورمندی و به تبع، محترم شمردن انبیاء الهی است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *