به گزارش خبرنگار خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از لبنان، فرانسه هفته گذشته میزبان اجلاسی برای حمایت از لبنان بود. در این نشست تصمیم گرفته شد یک میلیارد دلار کمک به لبنان تخصیص داده شود که از این مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار کمک به دولت و ۲۰۰ میلیون هم کمک به ارتش این کشور است.
.
البته این امری تازه نیست و کشورهای عربی و غربی بارها وعده کمکهای مالی به لبنان را مطرح کردهاند، اما در لحظه آخر از ارائه این کمک در سایه فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی استنکاف کردهاند.
نکته دیگر درخصوص کمکهای اعطایی به لبنان که در نشست پاریس در خصوص آن توافق شد این است که این کمکها بطور مستقیم از طرف کشورهای مشارکتکننده همچون فرانسه و آلمان پرداخت نمیشود، بلکه نهادهای وابسته به سازمان ملل متولی این امر هستند که همین مسئله تبعات سیاسی خاص خود را به همراه دارد.
«خلیل نصرالله»، کارشناس لبنانی در این زمینه به خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در بیروت گفت: هرچند نشست دارای جنبه سیاسی نبود و بحث کمکهای بشردوستانه مطرح شد، اما هیچ سازوکاری برای توزیع کمکهای بشردوستانه به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار وجود ندارد و آشکار است که این کمکها برای توزیع به دولت لبنان تحویل داده نمیشود، بلکه توسط سازمانهای غیر دولتی و سازمان ملل توزیع خواهد شد. این مسئله علامتهای سؤال بسیاری درباره نحوه توزیع و مناطق تحت پوشش ایجاد میکند.
این کارشناس لبنانی در ادامه اظهار داشت: ابهامات به همین جا محدود نمیشود، بلکه کمکها به ارتش نیز سوالبرانگیز است و احتمالا شرط پرداخت این کمکها مانند کمکهای وعده داده شده به ارتش لبنان در گذشته منوط به کنترل و تامین امنیت مناطق جنوبی و مقابله با حزبالله خواهد بود که این موضوع بر سوءنیت کشورهای مزبور می افزاید.
کنفرانس پاریس به موضوع بازسازی تخریبهای هدفمند رژیم صهیونیستی در لبنان نمیپردازد. همین امر نشان می دهد که بسته پیشنهادی بخشی از کمکهای مشروط در چارچوب مرحله جنگی است و در انتظار تعیین سازوکاری برای اجراست. در حالی که بیانیه پایانی این اجلاس بر ضرورت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ اشاره میکند، اما به نظر می رسد هیچ یک از طرفین بر روی آن حسابی باز نکرده است.
انتهای پیام/