به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، نمایش «افرا» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی احمدرضا حیدری بروجنی، پنجشنبه به عنوان نخستین اجرای صحنهای سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی فارس در تماشاخانه ابوریحان به روی صحنه رفت.
کارگردان این نمایش در خصوص اولین اجرای خود در این دوره از جشنواره به آباجان به نقل از ایرنا گفت: برای اجرای این نمایش از ظرفیت هنرمندان تازهکار بهره گرفتیم و حدود هفت ماه تمرین داشتیم.
احمدرضا حیدری بروجنی ادامه داد: در این نمایش رنگ حذف شده بود و از رنگهای سیاه، سفید و خاکستری برای بیان وضعیت جامعه استفاده شده بود.
وی اضافه کرد: متن این نمایش را سال ۱۳۸۱ بهرام بیضایی نوشته و در طول این سالها حدود ۳۰ بار کارگردانان گوناگون در شهرهای مختلف آن را به روی صحنه برده اند و شاید حداقل پنج اجرا از این ۳۰ اجرا موفق به حضور در جشنواره فجر شده است.
حیدری بروجنی درباره وجه تمایز این نمایش با سایر نمایشهای افرایی که تاکنون اجرا شده گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا نگاه نو و متفاوتی به این نمایشنامه داشته باشیم تمایز این نمایش نسبت به سایر نمایشهای افرا این است که سعی کردیم لایههای زیرین متن نمایشنامه بیضایی مورد توجه قرار بگیرد و از نگاه رئالی فاصله گرفته، به سمت فضای پست مدرن برویم.
او که به گفته خودش از سال ۱۳۷۷ به صورت مستمر در جشنوارهها حضور داشته، عدم هماهنگی و نبود اطلاعرسانی گسترده در رابطه با اجراها را از ضعفهای این دوره از جشنواره دانست و گفت: سیستم اطلاع رسانی برای برگزاری این جشنواره ضعیف بود و برای برگزاری این رویداد آن طور که باید از نظرات، پیشنهادها و مشورت کارگردانان بهره گرفته نشده بود.
او تغییر ناگهانی در زمان اجراها را به عنوان دیگر ضعفهای این دوره از جشنواره مطرح کرد و در خصوص وضعیت زیرساختها برای اجرای نمایش افرا افزود: این نمایش بدون نور امکان اجرا نداشت اما تلاش شد که شرایط مطلوبی از نظر نورپردازی فراهم شود.
در این نمایش سحر وراوی پور، محمدصادق رضایی، سعید کریمی، شیوا مقدم،علیرضا عبدالرحمن، امین ذوالفقاری، محمدحسن شجاعیان، سهیل فریدون فر، سارا گورنگی و امیرمحمد خواجه پور به ایفای نقش میپردازند.
سایر عوامل این نمایش عبارتند از:
سحر وراوی پور (دستیار کارگردان مشاور کارگردان و بازیگردان)
ابوالفضل صالح صفت، نیما غفاری، مهدی بیات، ماهان غلامی، نسترن غلامی، عسل زارع، امیر رخش سوار، سبحان احمدی، محمدمهدی نباتی ( مدیران صحنه)
امیر جعفری ( آهنگساز)
شیوا مقدم(طراح لباس)
احمدرضا حیدری (طراح صحنه و نور)
سحر بقا(نور )
عاطفه مختاری (موسیقی)
ستاره منصورزاده(منشی صحنه)
محمدصادق رضایی (مجری طرح)
حمیدرضا سلطانی ( ساخت دکور)
محمدحسن شجاعیان (طراح پوستر و ساخت تیزر)
سی و پنجمین جشنواره تئاتر فارس از ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در ۲ بخش خیابانی و صحنهای آغاز شده است.
۳۱ اثر صحنهای و ۱۵ اثر خیابانی به دبیرخانه سیوپنجمین جشنواره تئاتر فارس رسید که با نظر اعضای هیات انتخاب، ۱۲ اثر در بخش صحنهای و ۶ اثر در بخش خیابانی حائز ظرفیت های لازم برای شرکت در بخش نهایی جشنواره معرفی شدند.
هر نمایش ۲ نوبت اجرا دارد و برگزیدگان بیستم آبان ماه در اختتامیه جشنواره اعلام میشوند.
پنجشنبه همچنین نمایشهای تاثیرات به کارگردانی دانیال پرمشکانی و انتهای دو دنیا به کارگردانی محسن وحیدی و علی مرادی قادرلو به روی صحنه میروند.