به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، احمد نجاتیان امروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که با حضور رئیسجمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: همه ما و ملت بزرگ ایران شرایط داخلی و بینالمللی را درک میکنیم و همه کسانی که دل در گروی سربلندی ایران اسلامی دارند، از صمیم قلب برای موفقیت دولت چهاردهم دعا میکنند. جناب آقای رئیسجمهور، جامعه پرستاری ایران اسلامی به نمایندگی از تمام مردم ایران مراتب قدردانی و سپاسگزاری خود را خدمت شما اعلام میدارد.
وی افزود: جناب آقای دکتر پزشکیان، در سال ۸۳ که شما وزیر بهداشت بودید، آقای خاتمی رئیسجمهور بودند و آقای قائمپناه معاون پشتیبانی وزارت بهداشت. ۲۰ سال پیش مبلغی برای ترمیم حقوق پرستاران در دوران وزارت شما در نظر گرفته شد، اما برخی سازمانها با آن مخالفت کردند. در نهایت، این مبلغ به پرستاران داده شد، اما اکنون پس از ۲۰ سال، همچنان پرستاران ناراضی هستند. نه اینکه در این مدت مسئولین برای آنها سخنرانی نکرده باشند یا رسانهها اخبار آنها را منتشر نکرده باشند، بلکه مسئله این است که پس از ۲۰ سال، پرستاران هنوز نمیتوانند با یک شیفت متعادل زندگی نرمالی داشته باشند.
وی ادامه داد: دولت از تامین منابع برای استخدام پرستاران جدید عاجز است. یک پرستار مجبور است به جای سه نفر کار کند و اضافهکار اجباری انجام دهد. این وضعیت به دلیل محدودیت درآمد اختصاصی بیمارستانهاست، چرا که اضافهکار پرستاران با ساعت ۲۵ هزار تومان پرداخت میشود. همچنین بیمهها پول بیمارستانها را پرداخت نمیکنند و پرداخت کارانه پرستاران ۷ تا ۱۲ ماه معوقه دارد. دولت در تلاش است تا کوچک شود و پرستاران را به شکل قراردادی، شرکتی و ۸۹ روزه استخدام میکند.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: آقای رئیسجمهور، پرستاران گلایه دارند از اینکه وقتی در بیمارستان یک فرد به پرستار شاغل در اورژانس حمله میکند و به گلوی او صدمه میزند، امروز تار صوتی او از بین رفته است و ما این پرستار را به حال خود رها میکنیم. امروز او بیکار است و هزینه درمانش باید توسط خودش پرداخت شود. پرستاران گلایه دارند که زمانی که کشور درگیر کرونا بود، از آنها خواستیم طرحهای خود را تمدید کنند، اما حالا که کرونا تمام شده، آنها را رها کردهایم و برخی از آنها همچنان بیکار هستند و برخی به صورت شرکتی مشغول به کارند.
نجاتیان خاطرنشان کرد: پرستاران شاهد تبعیض در درون نظام سلامت و میان دستگاههای اجرایی هستند؛ این موضوعات باعث شده که برخی از آنها علیرغم اینکه دلشان نمیخواهد، مجبور به ترک وطن شوند و مهاجرت کنند.
وی با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست، تصریح کرد: ما این موضوع را درک میکنیم و میدانیم سهم سلامت از بودجه عمومی بسیار کم است. همچنین میدانیم که اولویتهای دیگری مانند دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد و کارکنان دیگری در بخش بهداشت و درمان نیز فعالیت دارند. بیمارستانها مجبورند هزینههای هنگفت سلامت را از درآمد اختصاصی ناچیز خود پرداخت کنند، اما آقای رئیسجمهور، امروز مردم به دلیل کمبود خدمات پرستاری در حال آسیب دیدن هستند. وقتی یک پرستار مجبور است به جای یک بیمار، از پنج بیمار در آیسییو مراقبت کند، این نظام سلامت و مردم هستند که آسیب میبینند.
رئیس سازمان نظام پرستاری خطاب به رئیسجمهور گفت: بدون حل ریشهای مسائل پرستاری، پیشبرد اهداف نظام سلامت و اجرای درست برنامهها و سیاستهای کلان مانند سیاستهای کلی سلامت و برنامه هفتم توسعه، که همواره مورد تاکید جنابعالی بوده، ممکن نیست.
وی افزود: ما در چند ماه گذشته و در ابتدای شروع دولت چهاردهم شاهد اعتراضات پرستاران در سراسر کشور بودیم. پرستارانی که پس از سالها نادیده گرفته شدن، خواستند مانند یک انسان خاکی دیده شوند و نیازهای مادی و معنویشان مورد توجه قرار گیرد.
نجاتیان با اشاره به اینکه صدای پرستاران شنیده شده است، گفت: ما میدانیم که شما از همه بهتر صدای آنها را شنیدهاید. همه پای کار آمدهایم: سازمان نظام پرستاری، وزیر بهداشت، مجلس شورای اسلامی که کمیته پرستاری تشکیل داده، نهادهای امنیتی و قضائی که وارد شدهاند، همه تاکید کردند که خواستههای پرستاران برحق است. همه توافق کردیم که در این اعتراضات هیچ آسیبی به بیماران نرسد و تلاش کردیم تا دولت جدید مستقر شود و هیچ بیگانهای از خواستههای برحق پرستاران سوءاستفاده نکند. در همین شرایط، افتخار داریم که پرستاران از مجروحین حادثه انفجار تروریستی در لبنان با دل و جان مراقبت کردند.
وی اضافه کرد: «ما به پرستاران گفته بودیم که تا روز پرستار پاسخ خواستههایشان را خواهیم داد. سازمان نظام پرستاری بهعنوان نماینده قانونی پرستاران در این سه ماه بیش از ۵۰ مکاتبه با نهادهای مختلف و بیش از ۲۰ جلسه در سطوح ملی برگزار کرده و در رسانهها حضور فعال داشته است. امروز پرستاران منتظرند که بدانند برای اضافهکار ساعتی ۲۵ هزار تومانیشان چه اتفاقی خواهد افتاد، چند نیروی پرستاری به بدنه پرستاری افزوده خواهد شد تا پرستاران از اضافهکار اجباری رها شوند، معوقات آنها کی پرداخت خواهد شد، مجلس و دولت در بودجه ۱۴۰۴ چه تصمیماتی برای مالیات آنها اتخاذ خواهند کرد، برای ترمیم حقوقشان از طریق فوقالعاده خاص چه چارهای اندیشیده میشود و چه تدابیری برای تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و به کارگیری نیروهای ایثارگر دفاعی کرونا اتخاذ خواهد شد.
انتهای پیام/