به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کوهنوردان روزهای برفی را بهترین لحظات برای رفتن به کوه میدانند اما زمانی همه چیز زیبا خواهد شد که همه نکات ایمنی در زمان کوهنوردی نیز رعایت شود، اگر احتمال سقوط بهمن یا خطرات دیگری برای افراد کوهنورد باشد بطور یقین باید از رفتن به کوه ممانعت کرد. زیرا بارها و بارها شنیدهایم که بسیاری از کوهنوردان در ارتفاعات به دلیل بهمن یا هر اتفاقی دیگر گرفتار شدهاند آن گاه باید گروههایی امدادی برای نجات جان آنها، به نوعی جان خود را به خطر بیندازند تا بتوانند این افراد را که به هشدارها اهمیت ندادهاند نجات دهند.
صعودی لذتبخش است که همه جوانب آن نیز در نظر گرفته شود، فاکتورهای مهمی برای دانستن نیاز است، روی فاکتورهای مهم بدنی تمرین شود، مجموعه آنچه باید بدانیم باعث میشود تا حادثهای شبیه به حوادث تلخ در توچال یا رخ ندهد و یا در صورت وقوع، کمترین میزان آسیب جانی را به همراه داشته باشد.
هزاران بار شنیدهایم که کوهنوردان در برف فراوان کوهها و قلههای مهم گرفتار شدهاند، همین این موضوعها به رعایت نکردن نکات ایمنی بر میگردد، گاهی باید جای لذتبخش بودن یک فعالیت همچون کوهنوردی را به خاطر خطرهای فراوان آن فراموش کرد زیرا همیشه جان انسانها در چنین شرایطی ممکن است در خطر باشد پس بهتر است برای مسیرهای کوهنوردی روزهای خوش آب و هوا و بدون خطر را تجربه کرد.
آمادگی بدنی شرط لازم ایمنی در کوهنوردی
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این باره در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا میگوید: کوهنوردی معروف است به ورزش استقامت، صبر و تحمل در کوه، نمیتوانید ورزیده شوید بلکه باید ورزیده قدم به کوه بگذارید کوه مانند بازی فینال است شما باید پیش از رسیدن به این بازی بدن خود را آماده کرده باشید.
سیدجلال ملکی اظهار کرد: ۸۰ درصد حوادث کوهنوردی در مقیاس حرفهای مربوط به مرحله فرود کوهنوردان است این میزان درصد تذکر بیرحمانهای است که اگر بدون آمادگی بدنی و آموختن تقسیم انرژی به کوه قدم گذاشته شود، به استقبال حادثه میرویم حتی اگر همه شرایط تکنیکال نجات در کوهستان را بدانیم اما آمادگی جسمی و روحی روانی این موارد را نداشته باشیم، بدون شک خود و دیگران را با مشکل مواجه خواهیم کرد.
به کدام کوه خواهیم رفت
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران ادامه داد: کوهنوردی در هر فصل و هرگونه کوهی با هر ارتفاعی شوخی نیست این یک الزام است که حتما پیش از سفر بدانید به کدام کوه برای صعود خواهید رفت، گاهی ما بهانه میآوریم که برای یک تفریح به کوه میرویم و یا زیاد از کوه بالا نمیرویم حادثه ربطی به زیاد بالا رفتن و یا نرفتن ندارد، یک پای اشتباه یا یک لحظه هیجان باعث ایجاد حادثه میشود.
وی تاکید کرد: باید بدانید به کدام کوه میروید و مسیرتان را چگونه خواهید پیمود همچنین هیچگاه تنها به کوه نروید مهم نیست شما کوهنورد حرفهای هستید یا غیرحرفهای؛ بدانید اگر تنها به کوه بروید یکی از بزرگترین اشتباهات زندگی شما خواهد بود، اشتباهی که شاید هیچگاه نتوانید آن را جبران کنید این مساله زمانی بغرنجتر خواهد شد که مسیر پیمایش خلوت باشد همیشه قرار نیست حادثه از کوه افتادن باشد چون یکی از محلهای رفت و آمد بیش از نیمی از مارهای سمی کشور کوهها و دامنه کوهها است.
کولهپشتی مهمترین بخش ایمنی در کوهنوردی
ملکی اظهار کرد: کیف نجات و کولهپشتی یعنی پناه جان شما در کوهنوردی، مهمترین همراه شخصی شما کولهپشتی است کوله خوب و مناسب و آنچه در آن قرار میدهید میتواند آرامشی را برای شما به همراه آورد که به راحتی در طبیعت گردش کنید. اما باید بدانید که کولهپشتی خوب چه خصوصیاتی دارد.
به گفته وی، به دلیل شرایط صعود و فرود که با زاویههای متنوع انجام میشود انرژی و توان مصرفی یک کوهنورد گاهی تا چهار برابر بیشتر از شرایط نرمال و معمولی هزینه میشود در این بین هر گرم اضافه وزن میتواند برای ورزشکار مهم باشد پس اولویت اول انتخاب کولهای کارآمد با وزن و حجم مناسب است.
ملکی تاکید کرد: تکراریترین جملهای که باید بسیار جدی گرفته شود به ویژه در محیطی مانند کوه که انواع اقسام حوادث در پیش روی کوهنوردان چیده شده است، کیف نجات باید جزیی جدا نشدنی از کوله افراد کوهنورد باشد همچنین محتویات کیف نجات کوهنوردی بخشهای متنوعی دارد که برحسب موارد احتمالی پیش آمده به عنوان نمونه شکستگی انگشت تا برقزدگی چشمها در آن پیشبینی شده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کوهنوردان در فصل پاییز و همچنین زمستان به دلیل بارش برف و باران ضروری است که نکات ایمنی را جدی بگیرند تا شاهد حوادثی در ارتفاعات نباشند، در این روزهای بارانی در شهر تهران و برفی در ارتفاعاتی همچون توچال کوهنوردان باید نکات ایمنی را جدی گرفته و حتی در مواقع از رفتن به کوه ممانعت کنند زیرا روزهای برفی سختترین شرایط برای آنها را به دنبال دارد.