لاوروف: اگر آمریکا پیش قدم شود، روسیه از مذاکره استقبال می‌کند

لاوروف: اگر آمریکا پیش قدم شود، روسیه از مذاکره استقبال می‌کند

به گزارش روز پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف در نشستی خبری پس از سفر کاری خود به قزاقستان، در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌هایی برای برقراری ارتباط با دولت جدید آمریکا وجود دارد یا خیر، گفت: «ما هرگز برقراری ارتباط با هیچ کسی را رد نکردیم. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هر بار که این موضوع مطرح می‌شود، موضع ما را یادآوری می‌کند. صحبت کردن، همیشه بهتر از انزوا و جدا شدن از یکدیگر است».

وزیر امور خارجه روسیه افزود: ما پیشنهادات را بررسی خواهیم کرد و تکرار می‌کنم که این ما نبودیم که روابط را قطع کردیم و این ما نیستیم که پیشنهاد احیای آن را ارائه کنیم.

این دیپلمات روس ادامه داد: اگر ابتکاری برای گفت‌وگوی صریح در مورد اینکه کجا ایستاده‌ایم و چگونه باید پیش برویم، بدون هیچ‌گونه درخواست یکجانبه، وجود داشته باشد، ما برای آن آماده خواهیم بود.

لاوروف مشکلات پیش روی روابط روسیه و آمریکا را «بسیار عمیق» توصیف کرد که به گفته او، ناشی از این تصور نخبگان آمریکایی است که هر رقیب واشنگتن در عرصه بین المللی باید حذف شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ در شعارهای انتخاباتی خود بارها گفت که می‌تواند جنگ در اوکراین را تمام کند و حالا با ورودش به کاخ سفید، محافل بین المللی منتظر اجرا شده وعده او هستند.

از ماه‌ها پیش بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید در میان کشورهای اروپایی مورد بحث بود، چون او تاکید داشت در صورت بازگشت به کاخ سفید به جنگ بین روسیه و اوکراین پایان خواهد داد. حالا که ترامپ به قدرت رسیده، باید دید به وعده‌ خود در پایان دادن به جنگ عمل خواهد کرد.

برخی کارشناسان معتقدند که حمایت آمریکا از اوکراین تحت دولت ترامپ تغییر خواهد کرد. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا خود را معامله‌گر نهایی معرفی کرده و در شعارهای انتخاباتی خود گفته بود که این جنگ را درست خواهد کرد.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

حتما ببینید

تداوم تحریم‌ها علیه ایران، روسیه و چین ، صدای آلمانی ها را درآورده است

تداوم تحریم‌ها علیه ایران، روسیه و چین ، صدای آلمانی ها را درآورده است

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از تاس، تحقیقات و مطالعات انجام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *