سه شنبه , آبان ۲۹ ۱۴۰۳
فعالیت کارخانه‌های پودر ماهی در قشم متوقف شد

فعالیت کارخانه‌های پودر ماهی در قشم متوقف شد

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قشم، مردم این منطقه از دیرباز با معضل بوی تعفن حاصل از کارخانه‌های پودر ماهی به ویژه در مسیر رمکان مواجه هستند و همواره اعتراض خود را به دستگاه‌های مسوول و نظارتی اعلام کردند و خواستار ساماندهی این کارخانه‌ها و الزام آنها به نصب دستگاه‌های بوسوز استاندارد هستند.

یکی از مطالبات اصلی مردم و فعالان محلی، بازنگری در فرآیند صدور مجوزهای صنعتی به ویژه برای پروژه‌هایی نظیر احداث کارگاه‌های تولید پودر ماهی است، که به‌طور مستقیم بر محیط زیست و زندگی روزمره مردم تاثیر می‌گذارد و باید با دقت بیشتری بررسی شوند.

مجوزهای کارخانه‌های پودرماهی توسط سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان صادر شده است

مدیر صنایع، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم از برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای کنترل بوی نامطبوع شرکت‌های پودر ماهی در شهر سوزای قشم، خبر داد.

مرتضی صابری پنجشنبه با اعلام این خبر، ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان راسا بدون دخالت سازمان منطقه آزاد قشم، حدود ۲۰ سال پیش برای فعالیت ۵ شرکت پورماهی در اطراف شهر سوزای قشم مجوز صادر کرده است و مردم این شهر به دلیل انتشار بوی نامطبوع حاصل از فعالیت این شرکت‌ها، همواره معترض بوده‌اند.

وی با اشاره به شروع فصل صید ماهی به ویژه ماهی متو و حمل و نقل نامناسب آن و خشک کردن آن به روش سنتی که عمدتا در سطح شهرها و روستاها بر روی زمین یا پشت بام‌های منازل انجام می‌شود، افزود: اینگونه اقدامات هم موجب انتشار بوی نامطبوع ماهی در سطح شهرها و روستاهای جزیره می‌شود.

این مقام مسوول یاداور شد: علیرغم اینکه در اطراف روستای رمچاه جزیره قشم، هیچ کارخانه پودر ماهی وجود ندارد، اما بوی بد و نامطبوع خشک کردن ماهی به روش سنتی توسط برخی از بومیان و مردم این شهر باعث ناراحتی سایر مردم این روستا و گردشگران شده است.

صابری تصریح کرد: طی ماه گذشته جلسات متعددی با مدیران شرکت‌های پودر ماهی برگزار شد و با آنکه از تولید پودر ماهی در هنگام شب پیشگیری شده است اما کماکان مشکل بوی نامطبوع شرکت‌های پودر ماهی و همچنین خشک کردن ماهی به روش سنتی توسط عموم مردم، همچنان پابرجاست.

وی تاکید کرد: بر اساس بررسی‌ها و اقدامات انجام شده، برنامه اصلاح سیستم بوگیر و نصب سیستم تصفیه پساب شرکت‌های مذکور در دستور کار قرار گرفته است و مدیران این مجموعه‌ها ملزم به انجام آن شده‌اند.

تولید پودر ماهی یک محصول استراتژیک شیلاتی است

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این خصوص گفت: با توجه به انتشار بوی نامطبوع ماهی در جزیره قشم به خصوص شهر سوزا، در جلسه‌ای با حضور دادستان قشم مقرر شد با لحاظ نظریه تخصصی مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان، فعالیت کارخانه‌های پودر ماهی در سوزا به مدت ۱۰ روز به منظور کشف منشأ بوی نامطبوع حاصل از چرخه صید تا فرآوری و همچنین اقدام کارخانجات به رعایت الزام موارد زیست محیطی با اصلاح و یا نصب سیستم‌های بوگیر و بوسوز کارآمد و مدرن و دفع اصولی و بهداشتی پسآب تعطیل گردد.

مریم نوری بالانجی بیان داشت: این جلسه در محل دادسرای عمومی و انقلاب و با حضور دادستان، مسئولین شیلات، محیط زیست، صنعت، سازمان و شهرستان، شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی، مسئولین شهر سوزا و همچنین صاحبین کارخانه های پودرماهی برگزار شد.

وی تاکید کرد: حمایت همزمان از حقوق عامه و تولیدکنندگان این محصول ضروری و استراتژیک، یک وظیفه همگانی بوده که بر اساس دستور مدیرعامل سازمان طی دو سال اخیر طرح ساماندهی صنعت پودر ماهی و ماهی خشک سنتی غیربهداشتی توسط این مدیریت تدوین گردیده است.

این مقام مسوول ادامه داد: به موجب این طرح کلیه تولیدات ماهی خشک از طریق ارائه مشوق های متنوعی همچون جانمایی سایت های تخصصی صنایع وابسته شیلاتی، ضابطه مند نمودن تولید پودرماهی متناسب با ذخایر آبزیان و ملاحظات زیست محیطی، اصلاح چرخه معیوب صید تا فرآوری در کنار تأمین بهداشت عمومی اصلاح و ساماندهی می‌گردد.

نوری بالانجی افزود: در گذشته نیز کارخانجات مذکور به مدت هفت روز تعطیل بوده‌اند که عدم توفیق در مهار بوی نامطبوع در آن بازه، حکایت از انتشار بوی نامطبوع ناشی از خشک نمودن سنتی ماهی به روش‌های غیربهداشتی، وجود انبارهای دپو ماهی خشک سنتی و دفع غیراصولی و بدون ضابطه پسآب کارخانجات پودرماهی نیز بوده است.

وی تصریح کرد: از آنجایی که انتشار بوی نامطبوع مختص به کارخانجات پودرماهی نبوده طی درخواست مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان و لحاظ نظریه های تخصصی این مدیریت به جهت حل موضوع، با دستور دادستان مقرر گردید بررسی‌های فنی و همه جانبه با حضور تمامی دستگاه‌های ذیربط در جهت کشف منشأ آلودگی و انتشار بو که صرفا مختص شهر سوزا نمی‌باشد، شناسایی و رفع گردد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: آموزش، فرهنگ سازی، حفظ ذخایر آبزیان، تغییر شیوه خشک کردن ماهی به روش های بهداشتی و باارزش افزوده بالا، مهمترین دغدغه مدیرعامل و مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم بوده که همکاری عمومی و نهادهای خارج از سازمان را می‌طلبد.

به گفته نوری بالانجی تولید پودر ماهی یک صنعت پرتقاضا و استراتژیک در اقتصاد دریامحور بوده که پایه دیگر صنایع شیلاتی همچون تکثیر و پرورش آبزیان محسوب می گردد، از همین جهت در تلاش هستیم تا ضمن رعایت حقوق عامه و مهار بوی نامطبوع، با اجرای الزامات محیط زیستی تولید پودرماهی و ماهی خشک ذیل طرح ساماندهی تدوین شده در جزیره قشم ضابطه‌مند گردد.

انتهای پیام/۷۵۵۸/.

Check Also

نگاهی به مهمترین اخبار و‌رزشی کیش و قشم

نگاهی به مهمترین اخبار و‌رزشی کیش و قشم

– اخبار استانها – به گزارش روز شنبه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم دفتر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *