«سازمان پیمان امنیت جمعی» درباره رقابت جدید تسلیحات هسته‌ای هشدار داد

«سازمان پیمان امنیت جمعی» درباره رقابت جدید تسلیحات هسته‌ای هشدار داد

به گزارش روز پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از تارنمای سازمان پیمان امنیت جمعی، امانگالی تاسماگامبتوف در دوازدهمین نشست دبیران شوراهای امنیت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) در مسکو اظهار داشت: «تصمیم برلین و واشنگتن برای استقرار ابزارهای تخریبی «دوربرد» در قلمرو اروپای غربی، خطر شروع دوباره یک مسابقه تسلیحات موشکی هسته‌ای در این قاره و در کل جهان را به وجود آورده است».

وی تصریح کرد: «وضعیت نظامی و سیاسی در امتداد منطقه تحت مسئولیت «سازمان پیمان امنیت جمعی» پیچیده است. در چند منطقه که به طور مستقیم در مجاورت منطقه مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی قرار دارند، پتانسیل درگیری در سطح بالایی باقی مانده است».

دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی با اشاره به اینکه «وضعیت اروپای شرقی و خاورمیانه به شدت نگران‌کننده است»، افزود: تجمع نیروهای مسلح سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و مراکز جنگ اطلاعاتی در مرزهای جمهوری بلاروس و فدراسیون روسیه ادامه دارد و وضعیت راهبردی پس از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو بدتر شده است.

وی در خصوص مناقشه اوکراین هشدار داد: «حمایت اقتصادی، مالی و نظامی از اوکراین به منظور تداوم رویارویی مسلحانه با روسیه در حال افزایش است. خطر وقوع حوادث جدی در نیروگاه‌های هسته‌ای مملو از عواقب فاجعه‌بار برای سرزمین‌های گسترده‌ای از جمله سرزمین‌های خارج از منطقه جنگی، چند برابر شده است».

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.

این پیمان ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۳ (شهریور ۱۳۸۲) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولت‌های عضو به یک سازمان منطقه‌ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد و مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از اوکراین به تداوم جنگ کمک کرده و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

حتما ببینید

تداوم تحریم‌ها علیه ایران، روسیه و چین ، صدای آلمانی ها را درآورده است

تداوم تحریم‌ها علیه ایران، روسیه و چین ، صدای آلمانی ها را درآورده است

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از تاس، تحقیقات و مطالعات انجام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *