به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمدرضا عارف در حالی که در هفته دفاع مقدس میزبان جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران بود، به ساختمان مرکزی بنیاد شهید انقلاب اسلامی رفت تا در جلسه «نشست صمیمی با جانبازان و خانواده معزز ایثارگران» شرکت کند.
در این دیدار که وزیر صمت، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز حضور داشتند، عارف از تلاش دولت وفاق ملی برای حل مشکلات جانبازان و خانواده ایثارگران سخن گفت.
در این نشست صمیمی که بعد از ظهر سه شنبه ۱۵ آبان برگزار شد، بعد از شنیدن سخنان و پیشنهادات جانبازان و خانواده معزز ایثارگران، معاون اول رئیس جمهور گفت: هرگاه خدمت خانواده شهدا و ایثارگران می رسم، احساس می کنم روحیه تازه ای پیدا کردهام، شهدا، عزیزترین سرمایه خودشان را فدا کردند و ما امروز افتخار می کنیم که به فرزندان و خانواده شهدا وایثارگران خدمت کنیم.
وی ادامه داد: دو جناح سیاسی کشور ممکن است با هم در ماراتنی شرکت کنند که در آن تلاش کنند که بهتربه دیگران خدمت کرده و زودتر به مقصد برسند اما در ماراتن ما با شهدا و جانبازان و خانواده ایثارگران، همه ما می دانیم که هیچوقت به آنها نمی رسیم و تنها دعا می کنیم که در این دو ماراتن، فاصله ما از شهدا و ایثارگران کمتر و کمتر شود.
عارف در ادامه این نشست صمیمی و بعد از شنیدن سخنان خانواده محترم شهدا، جانبازان و ایثارگران گفت: خوشحالم که دومین جلسهام در این سازمان در فضای خودمانی و صمیمی و به دور از تشریفات برگزار می شود و از این به بعد هم هر زمان که افتخار بدهید برای حضور در این چنین جلساتی آماده ایم.
جامعه کم توقع خانواده شهدا و ایثارگران
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه طی ۴۰ سال گذشته هیچ جامعه ای را به اندازه جامعه خانواده شهدا و ایثارگران کم توقع ندیده ام، گفت: شهادت می دهم که هیچ وقت خانواده شهدا یا ایثارگری را ندیده ام که بالاتر از آن چیزی که حق و عدالت است بخواهد و طلب کند.
وی گفت: سهیمه خانواده شهدا طرحی بود که بنده آن را ارائه کردم و همیشه آن را قابل دفاع می دانم و به آن افتخار می کنم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اما با تمام تلاش هایی که در این چهار دهه صورت گرفته است به نظر می رسد که در دو موضوع کم کاری شده است که اولی «تبیین جایگاه رفیع شهدا» و دومی «تبیین فرهنگ ایثار و شهادت» است و اگر امروز برخی بداندیشی ها را در جامعه می بینیم بیش از همه به خاطر ضعف مسئولان، در تبیین این مسائل مهم بوده است که نتوانسته ایم فرهنگ ایثار را آنگونه که لازم است برای جامعه و به ویژه نسل جوان روشن کنیم.
عارف گفت: البته با وجود برخی ضعف ها در تبیین این موارد، با این حال نظام ما دراین زمینه پیشتاز بوده و به برکت آن است که به رغم سالها دشمنی آمریکا و غرب با ایران و تلاششان برای حذف تفکر اسلامی، اما مردم ما هرگز به مسئولان اجازه نمی دهند که در مقابل دشمن کوتاه بیایند و از انگیزههایی که با تکیه بر آنها، انقلاب اسلامی با رهبری حضرت امام (ره) به پیروزی رسید عبور کنند، مردم در تمام این سال ها، مشکلات و کمبودها را تحمل کرده اند و امروز هم که دشمن صهیونیستی خشن، خودخواه و مستبد که با وجود شعارهای به ظاهر انسانی، جزخشونت چیزی نمی فهمد در مقابل ما قرار دارد، این مردم همچنان در صحنه هستند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز نیز جامعه خانواده شهدا و ایثارگران که حداقل یک میلیون و هشتصد عضو دارد همچنان حافظ نظام و انقلاب هستند، افزود: کار مهمی که همه ما امروز باید با تمام وجود آن را دنبال کنیم، «تبیین و حفظ سرمایه اجتماعی و معنوی انقلاب اسلامی» است، این جامعه باید نه تنها برای مردم کشورمان، که بلکه برای تمام دنیا، نگاه انقلاب اسلامی را که حاکمیت الهی بر دل ها و افکارانسان ها بود را تبیین کند.
عارف ادامه داد: البته مسلم است که به این جامعه شایسته تقدیر و احترام، باید بیشتر توجه شده و مسائل و مشکلات آن سریعتر حل شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه این جامعه پنج وظیفه مهم را بر عهده دارد، گفت: تحکیم پایههای انقلاب، رمز بقای انقلاب، رمز توانمند سازی انقلاب، رمز استمرار و رمز پیشرفت و تعالی انقلاب در دست این جامعه تاثیرگذار است و همانگونه که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کردند ما باید با ارزیابی عملکردهای این چهار دهه، به سمت جامعه ای که هدف غایی انقلاب است حرکت کنیم.
عارف با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری هر چه که کشور ما امروز دارد و در آینده به دست خواهد آورد به برکت خون شهیدان است، گفت: حفظ خون شهدا بر همه ما فرض است و این نه تنها وظیفه بنیاد شهید که وظیفه همه ماست که در این مسیر گام برداریم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دولت چهاردهم به دور از شعارزدگی، به دنبال وفاق ملی است و در این مسیر از خانواده محترم شهدا و ایثارگران درخواست می کنیم تا به ما کمک کنند و در این مسیر وفاق، محور و شاخص ما، قانون اساسی، ارزشهای اسلامی، انقلاب و نظام ولایی است که غایت آرزوی همه انقلابیون است.
عارف تاکید کرد: چند دهه برچست زنی و اتهام زنی حاکم بود و حال اگر یک دهه وفاق حاکم باشد مطمئنا ثمرات و نتایج خوبی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برای تصویب قانون جامع ایثارگران در سالهای ابتدایی دهه هشتاد و بعد هم در مجمع تشخیص مصلحت تلاش کرده ام، گفت: درخواستم از آقای اوحدی این است که کارگروهی را تعیین کنند تا این قانون را که بیست سال از آن گذشته است بازنگری شود و اگر لازم است اصلاحاتی در آن انجام دهند و اگر نکات مثبتی وجود دارد آن را برجسته تر کنند.
معاون اول رئیس جمهور درباره تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران نیز افزود: تلاش می کنیم که هر چه زودتر به صورت اساسی مسائل حل شود.
وی درباره مشکل مسکن خانواده شهدا و ایثارگران نیز گفت: در حوزه مسکن، وزیری در راس وزرات مسکن و شهرسازی است که خود فرزند شهید هستند و برای رفع مشکل اهتمام بسیار زیادی دارند.
عارف درباره خرید تجهیزات پزشکی و بهداشتی مورد نیاز ایثارگران و جانبازان نیز گفت: به زودی این مشکل نیز بررسی شده و راه حل های آن را ارائه می دهیم، در مورد خودروی ایثارگران هم همانگونه که وزیر صمت در این جلسه بیان کردند، مسائل حل شده و به زودی خودروها تحویل داده میشود.
در این جلسه، وزیر صمت نیز با بیان توضیحاتی درباره تحویل خودروی ایثارگران گفت: در حال حاضر هیچ مشکلی در مورد تحویل خودروهای داخلی وجود ندارد، در مورد خودروهای خارجی نیز مشکلات در جلسات بین وزارت صمت و مهندس اوحدی، رئیس بنیاد شهید و ایثارگران حل شده و برای رسیدگی سریعتر به کارها، میز خدمت از سازمان صمت به بنیاد شهید منتقل شده است.
در پایان این جلسه صمیمانه، عارف با خانواده شهید دکتر حیدری که به مدت ۲۵ سال در جنوب لبنان به عنوان پزشک به مردم این منطقه خدمت کرده و در هفته های اخیر در حمله رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است دیدار کرده و فرزندان شهید را مورد تفقد قرار داد.