به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در نشست با خبرنگاران گفت: ۳۱ اثر صحنهای و ۱۵ اثر خیابانی به دبیرخانه سیوپنجمین جشنواره تئاتر فارس رسید که با نظر اعضای هیات انتخاب، ۱۲ اثر در بخش صحنهای و ۶ اثر در بخش خیابانی حائز ظرفیت های لازم برای شرکت در بخش نهایی جشنواره معرفی شدند.
سید رسول موسوی نژادیان افزود: بر اساس آیین نامه، این گروهها باید دست کم ۱۰اجرای عمومی صحنهای و هفت اجرا در بخش خیابانی را انجام داده باشند.
وی ادامه داد: گروههای راهیافته به بخش نهایی، تا روز شروع جشنواره اجازه دارند اجراهای عمومی خود را تکمیل کنند.
معاون هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه کمیتههای تخصصی و کارگروههای اجرایی شکل گرفتهاند و هماهنگیها انجام شده، اعلام کرد: این جشنواره ۱۷ تا ۲۰ آبان ماه در شیراز برگزار میشود.
جشنواره تئاتر فارس فرصتی برای نمایش بهترین خود و یادگیری از دیگران است
دبیر سی وپنجمین جشنواره تئاتر فارس در این نشست خبری گفت: هدف اصلی جشنواره تئاتر امسال وفاق و دوستی میان همه گروههای تئاتر در استان است و این جشنواره مبارزه نیست بلکه فرصتی برای نمایش بهترینهای خود و یادگیری از دیگران است.
زهرا سعیدی عنوان کرد: هادی برشویی دبیر اجرایی این دوره از جشنواره است و داوران بخش مسابقه نسرین نکیسا، سجاد افشانی و بابک حاجی کاشانی هستند.
وی افزود: داوران بخش خیابانی جشنواره تئاتر فارس نیز گلبرگ ترابیان، مسعود شریف و یوسف شیرودی هستند.
سعیدی گفت: هر نمایش ۲ نوبت اجرا دارد و برگزیدگان بیستم آبان ماه در اختتامیه جشنواره اعلام میشوند.
وی اضافه کرد : ۶ نمایش خیابانی راهیافته به جشنواره نیز در گذر حافظ، گذر وکیل یا زندیه و محوطه ابوریحان در دروازه کازرون شیراز به اجرای برنامه میپردازند.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فارس درباره برنانه های جنبی این جشنواره گفت: نمایشگاه عکس از روز اول جشنواره در لابی پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب آغاز به کار میکند و جلسات نقد آثار نیز پس از جشنواره برگزار میشود.
حضور پررنگ هنرمندان شهرستانی در جشنواره تئاتر فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز به خبرنگاران گفت: حضور هنرمندان تئاتر از شهرستانهای فارس در این دوره از جشنواره تئاتر استانی پررنگ است طوری که از ۱۲ اثر صحنهای پنج اثر مربوط به گروههایی از شهرستانهای استان است.
حمیدرضا قانعی افزود: در بخش خیابانی نیز گروههایی از مرودشت، قیروکارزین و لامرد و فیروزآباد در بخش جشنواره تئاتر فارس حاضر هستند.
وی ادامه داد:سال گذشته چهار جایزه جشنواره تئاتر فجر به گروههای استان فارس اختصاص یافت و امروز گروههای تئاتر این استان در سطح ملی شناخته شده هستند.
قانعی ادامه داد: تئاتر فارس از محدوده استانی فراتر رفته و سال گذشته هنرمندان فارس در ۱۰ استان دیگر نیز اجرای نمایش داشتند و نمایش اسبهای قاتلین ۴۵ نوبت در تالارهای پایتخت اجرا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: حضور گروههای فارس در جشنوارههای بینالمللی نیز چشمگیر بوده است و حضور در جشنوارههای تئاتر تونس، بغداد و اقلیم کردستان نمونههایی از آن است.
قانعی اظهار کرد: همه اینها بیانگر آن است که فضای هم افزایی و بهره بردن از ظرفیت پیشکسوتان به تئاتر استان جایگاه بالایی بخشیده است.
وی با بیان اینکه امیدوارم نتایج تئاتر فارس در سال جاری درخشانتر از گذشته باشد، گفت: علاوه بر جشنواره استانی، برخی از هنرمندان تئاتر فارس نیز به صورت مستقیم در جشنواره تئاتر فجر شرکت کرده اند که این اتفاق مبارکی است.