به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، دکتر احمد نجاتیان؛ رئیس سازمان نظام پرستاری در دیدار با محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ هزار پرستار با توانمندیهای گسترده در کشور داریم. نقش پرستار اکنون تنها در بیمارستانها و مراکز درمانی تعریف شده است، در حالی که اگر به ظرفیتهای آموزشی پرستاری توجه شود، این حرفه میتواند بسیاری از چالشهای نظام سلامت را در راستای اجرای سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، برنامه هفتم توسعه و سیاستهای دولت برطرف کند.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه حدود ۲۷ ماده وجود دارد که پرستاران میتوانند در اجرای آنها نقش ایفا کنند. ما میتوانیم در کاهش پرداخت از جیب مردم که امروزه یکی از نگرانیهای اصلی آنان است، مؤثر باشیم و با توسعه خدمات مراقبتی در جامعه و تقویت سلامت دیجیتال، هزینههای درمانی بیماران را کاهش دهیم.
نجاتیان تأکید کرد: میتوانیم نقشهای مهمی در نظام ارجاع و پزشک خانواده به پرستار واگذار کنیم تا ضمن کاهش هزینههای گزاف، خدمات باکیفیتتری به مردم ارائه شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر زیرساختهای لازم برای ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل فراهم است و ۱۴۰۰ مرکز هومکر در کشور داریم که از وزارت بهداشت مجوز فعالیت گرفتهاند، اما این مراکز به نحو مؤثری در نظام خدمات سلامت به کار گرفته نمیشوند. به نظر میرسد باید به نقش این مراکز توجه بیشتری شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: انتظار داریم قوانین مرتبط با سازمان نظام پرستاری، پس از ۲۰ سال بازنگری شود تا این سازمان بتواند در کنار وزارت بهداشت به ایجاد نظم در حوزه پرستاری کمک کند. هماکنون در بخش مراقبتهای خصوصی با چالشهایی مواجه هستیم و به دلیل کمبود پرستار، افراد غیرپرستار در بیمارستانهای خصوصی به کار گرفته میشوند که این امر بر کیفیت مراقبتهای پرستاری تأثیر منفی میگذارد. همچنین در حوزه مراقبتهای پرستاری در منزل نظارتی وجود ندارد، چرا که وزارت بهداشت امکان نظارت بر این خدمات را ندارد، اما سازمان نظام پرستاری ظرفیت لازم برای نظارت در این حوزه را داراست و میتواند در کنار وزارت بهداشت، به این نظارت کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: پرستاران میتوانند در سطوح کلان مدیریت نظام سلامت نقشآفرین باشند و از وزیر بهداشت انتظار داریم به این مسئله توجه ویژهای داشته باشد.
نجاتیان با اشاره به اینکه سازمان نظام پرستاری میتواند در نظمدهی به حوزه پرستاری مؤثر باشد، گفت: سازمان نظام پرستاری با تصویب مجلس تأسیس شده و اکنون ۲۸۰ هزار پرستار عضو این سازمان هستند. این در حالی است که عضویت در این سازمان اختیاری است و هیچیک از پرستاران ملزم به عضویت نیستند.
نجاتیان از فعالیت ۱۵۹ شعبه نظام پرستاری در سراسر کشور خبر داد و گفت: شورای عالی این سازمان متشکل از ۳۰ عضو است که این تعداد یک ظرفیت بزرگ به شمار میآید و میتواند در نظمبخشی به فعالیتهای وزارت بهداشت مؤثر باشد. اگرچه انتظار دستگاههای اجرایی ایفای نقش نظارتی توسط سازمان نظام پرستاری است، واقعیت این است که این سازمان در حال حاضر هیچ نقشی در نظارت برعهده ندارد.
انتهای پیام/