"زاکانی" جزئیات قرارداد ۱۳میلیارد یورویی با چین را اعلام کند

“زاکانی” جزئیات قرارداد ۱۳میلیارد یورویی با چین را اعلام کند

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران به ریاست مهدی چمران برگزار شد. در این جلسه، پس از سخنان ابتدایی برخی اعضا، نکات و مطالبی مطرح کردند.

مهدی اقراریان به عنوان اولین تذکردهنده، پشت تریبون قرار گرفت. وی به بخشی از صحبت‌های علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران و کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اشاره کرد و گفت: در فرایند انتخابات، آقای زاکانی اعلام کرد که ۱۳ میلیارد یورو در شرایط تحریم با چین قرارداد امضا کرده و از این میزان، ۲ میلیارد یورو به تفاهم‌نامه تبدیل شده است. البته بنده می‌خواستم امروز کلیپ صحبت‌های آقای زاکانی را در صحن پخش کنم که با مخالفت شما (چمران) روبرو شد.

زاکانی همچنان دستیار رئیس جمهور در حوزه آسیب‌های اجتماعی است

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: زاکانی به موضوع تفاهم‌نامه ۱۳ میلیارد یورویی با چین اشاره کرده و گفته بود که در همین تحریم‌ها، نزدیک به ۲ میلیارد یورو قرارداد نوشته است و ضمانت‌نامه‌اش نیز در دست شهردار است.

اقراریان ادامه داد: در تاریخ ۱۹ تیرماه سال جاری، نامه‌ای از طریق جنابعالی (چمران) به شهردار تهران نوشته شد تا توضیحاتی را در این باره بدهد، اما هنوز پاسخی به تذکر داده نشده است.

وی خطاب به زاکانی گفت: آقای شهردار، اگر قراردادی یا تفاهم‌نامه‌ای وجود دارد، آن را به مردم بگویید و ارائه دهید و در غیر این صورت از مردم عذرخواهی کنید.

عضو شورای شهر تهران در تکمیل تذکر خود گفت: چنانچه شهردار تهران پاسخ قانع‌کننده‌ای ندهد، طبق قانون، سوال از زاکانی را مطرح خواهیم کرد.

ناصر امانی، دیگر عضو شورای شهر تهران، در جریان جلسه امروز اظهار کرد: تذکر من به آقای چمران در ارتباط با نکته‌ای است که شما هم نسبت به آن حساسیت دارید؛ بحث برگزاری نمایشگاه مجدد در محل نمایشگاه بین‌المللی سئول.

وی افزود: از دیروز یک نمایشگاه تحت عنوان “نمایشگاه ابزار و آلات صنعتی” در حال برگزاری است و تا پنجشنبه ادامه خواهد داشت. ترافیک سنگینی که در بزرگراه‌های شهید چمران، شهید مدرس، شهید حکیم، بزرگراه نیایش و معابر اطراف این نمایشگاه ایجاد می‌شود، مردم را از ساعت ۲ تا ۷ بعد از ظهر، یعنی به مدت ۵ ساعت، گرفتار ترافیک سنگین می‌کند.

امانی ادامه داد: مسیری که به طور معمول حداکثر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طی می‌شود، دیروز من خودم حدود ۵۰ دقیقه طول کشید تا توانستم از آن عبور کنم. هر کس در این سه چهار ساعت بخواهد از آن مسیر عبور کند، باید ترافیک سنگین و آزاردهنده را تحمل کند.

وی گفت: در دوره ششم، تلاش‌ها و مصوباتی نیز به همت شما، به ویژه برای حل این مشکل، به تصویب رسید، اما با مخالفت مواجه شدیم و به نتیجه نرسیدیم. سؤال من این است که آیا مسئولان مربوطه که این مجوزها را صادر می‌کنند، این مشکل را قبول دارند یا خیر؟ آیا از تبعات مادی و معنوی برگزاری نمایشگاه‌های این‌چنینی برای مردم تهران مطلع هستند یا نه؟

امانی افزود: فشارهای روانی و عصبی، وقتی که گرانبهایی در این ترافیک‌ها از شهروندان هدر می‌رود، میزان سوخت بنزین و آلودگی هوایی که ایجاد می‌شود، این موضوع بارها به ویژه از طرف جنابعالی مطرح شده و حتی به شورای حل اختلاف وزارت کشور هم کشیده شده، اما به قول معروف، ظاهراً آنچه به جایی نرسد، فریاد است.

عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: به هر حال، من این تذکر را وظیفه دانستم عرض کنم و بگویم مجدداً همدردی خود را با شهروندانی که در این سه روز، یعنی دیروز، امروز و فردا، گرفتار این گرداب ناراحت‌کننده و سنگین می‌شوند، اعلام کرده و از آن‌ها عذرخواهی کنیم. دیگر چاره‌ای غیر از این نداریم. ما مسئول آنچه در شهر می‌گذرد هستیم. این ترافیک سنگین تهران در ایام عادی به جای خود، اما ضایعاتی که با برگزاری این نوع نمایشگاه‌ها ایجاد می‌شود، کار را مضاعف می‌کند و فشار بیشتری به مردم می‌آورد. حقیقتاً ما به نتیجه نرسیدیم. در همین شورا دوبار یا اگر اشتباه نکنم، سه بار به اتفاق آرا و حتی فکر کنم یک مکاتبه‌ای هم با مسئولان وزارت صمت با امضای همه اعضا یا جنابعالی انجام شده است. چند بار حتی شما خودتان تلفنی با مسئولان مربوطه صحبت کرده‌اید.

وی افزود: به مردم تهران بگویم که ما این مسائل را فراموش نمی‌کنیم. وقتی می‌بینیم، منعکس می‌کنیم. امروز من وظیفه دانستم که بگویم ما ناراحتیم و پیگیر هم هستیم، ولی به هر حال بیشتر از این کار از دست ما برنمی‌آید. امیدواریم مسئولان مربوطه گوش شنوا داشته باشند و واقعاً فکری برای این موضوع بکنند.

در ادامه این جلسه، احمد علوی؛ عضو شورای شهر تهران بیان کرد: من جزو معدود افرادی هستم که به اهمیت آموزش شهروندی توجه ویژه‌ای دارم. آقای چمران، همان‌طور که در روزهای گذشته بحث کردیم، حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری با هدف کمک به مدیریت شهری در موضوعات خدمات شهری و ترافیک تأسیس شد. با پیشرفت زمان، مسئولیت‌های جدیدی نیز به این حوزه افزوده شد، اما هدف اصلی همچنان حمایت از آموزش‌های شهروندی باقی مانده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، اعتباراتی برای این حوزه در نظر گرفته شده است، اما پراکندگی این اعتبارات در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف موجب شده که نتایج ملموسی در سطح شهر مشاهده نکنیم.

عضو شورای شهر تهران گفت: ابتکاری که این دوره شورای شهر به ثبت رسانده، تأسیس دبیرخانه متمرکز آموزش‌های شهروندی است. هدف از این دبیرخانه، گردآوری تمامی سازمان‌ها، شرکت‌ها و معاونت‌هایی است که نیاز به آموزش در حوزه‌های مختلف دارند تا از ظرفیت‌های حوزه اجتماعی بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: در یک بررسی در حوزه پسماند، متوجه شدیم که روزانه حداقل ۹ میلیارد تومان هزینه جمع‌آوری پسماند داریم. اگر شهروندان زباله‌های خود را در ساعات ۹ تا ۱۱ شب جمع‌آوری کنند و در طول روز جمع‌آوری کمتری داشته باشیم، می‌توانیم حدود ۴ میلیارد تومان در هزینه‌های شهرداری صرفه‌جویی کنیم. این نشان‌دهنده اهمیت همکاری همه ما در این زمینه است.

علوی اضافه کرد: خوشبختانه، دیروز همه فعالان حوزه آموزش‌های شهروندی شهرداری از سازمان‌ها، شرکت‌ها و معاونت‌های مختلف زیر یک سقف جمع شدند و برای برنامه‌ریزی در این زمینه همکاری کردند. این اقدام قابل تقدیر است و من به نوبه خود از آن تشکر می‌کنم. انتظار نداشتم که دبیرخانه آموزش‌های شهروندی به این سرعت پیشرفت کند و امیدوارم تمامی ارکان و بدنه مدیریت شهری در تقویت این دبیرخانه همکاری کنند. همچنین، از آقای امیری؛ مدیرکل آموزش‌های شهروندی، که در تلاش‌اند تا این مجموعه‌ها را گرد هم آورند، قدردانی می‌کنم. جمع‌آوری این گروه‌ها کار آسانی نیست، زیرا اعتبارات و نیروهای هر کدام جداگانه هستند. اما موفقیت در این زمینه ابتدا مستلزم مشارکت درون‌سازمانی است. اگر نتوانیم این مشارکت را در داخل شهرداری ایجاد کنیم، قطعاً در بیرون از آن نیز به نتیجه نخواهیم رسید.

بر اساس این گزارش، در این جلسه، مهدی پیرهادی، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: ما دیروز توفیق داشتیم در میز خدمتی که در یکی از مساجد منطقه ۱۵ برگزار شد، به همراه نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کنیم. تعدادی از نمایندگان مجلس در این جلسه بودند و یکی از نکاتی که مطرح شد، دغدغه رانندگان تاکسی بود که بخش قابل توجهی از آن‌ها در شرق تهران ساکن هستند و به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیری و ارتقای نظام مالی کشور اشاره کردند. جنابعالی (چمران) نیز نسبت به این موضوع تأکید کرده و تذکرات لازم را داده‌اید. اگر وزارت نفت نسبت به این موضوع اقدام لازم را انجام ندهد، کارایی این ماده از قانون تحت تأثیر قرار می‌گیرد. 

وی گفت: من مطلع هستم که شهرداری پیگیری‌هایی در این زمینه انجام داده، اما نیاز است که شهرداری تهران در این خصوص توجه بیشتری داشته باشد. به نظرم خانم مالکی (مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران) که در جلسه حضور داشتند، می‌توانند توضیحاتی درباره اقداماتی که در این خصوص صورت گرفته، ارائه دهند. 

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: نکته دوم مربوط به بیمه رانندگان تاکسی است. تعدادی از این رانندگان به صورت مقطعی بیمه بودند، اما این موضوع به طور مداوم مشخص نیست. این افراد باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، چرا که حداقل حق یک فرد در نظام سلامت، داشتن بیمه است. خواهش من این است که تدابیری اندیشیده شود تا این رانندگان به بیمه تأمین اجتماعی دسترسی پیدا کنند.

وی گفت: در این راستا، خانم مالکی نیز اقدامات خوبی انجام داده و ما در چند جلسه با ایشان بحث کرده‌ایم و نامه‌نگاری‌هایی هم صورت گرفته است. اما نیاز داریم که جنابعالی (چمران) نیز در این خصوص کمک کنید. اگر لازم است با وزیر کار یا رئیس سازمان تأمین اجتماعی صحبت کنید، تأثیرگذاری صحبت‌های شما می‌تواند بیشتر از دیگران باشد.

پیرهادی خاطرنشان کرد:‌ درباره بیمه، قانون می‌گوید همه باید بیمه شوند، اما متأسفانه سن رانندگان تاکسی بالای ۶۰ یا ۶۵ سال است و در این سنین، بیمه آنان مشکل‌ساز می‌شود. در دوره قبلی، تلاش‌هایی برای بیمه کردن آن‌ها صورت گرفت، اما نمی‌دانم آیا ادامه داشته یا خیر. بیمه کردن این افراد ضروری است و برای آن‌ها نیز لازم است. ان‌شاءالله این موضوع به‌‌زودی محقق شود.

انتهای پیام/

Check Also

جولان سگ‌های ولگرد در مرکز پایتخت

جولان سگ‌های ولگرد در مرکز پایتخت

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، به‌تازگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *