روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی در نگاه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی در نگاه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت آباجان به نقل از ایرنا، حجت الاسلام سیّد رمضان موسوی مقدم امروز، دوشنبه ۱۴ آبان در آیین افتتاحیه مرکز فروش محصولات فرهنگی، هنری سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر گفت: اگرچه کتاب فروشی‌ها باید توسعه یابد اما با این کار به تنهایی نمی‌توان فرهنگ کتابخوانی را ترویج داد. بلکه باید در مکان هایی مانند مراکز اقامتی کتابخانه ایجاد شود؛ در کتاب فروشی ها هم محلی برای کتابخوانی در نظر گرفته شود و کتاب های چاپ جدید مورد بحث قرار گیرد که بازتاب این مباحث می تواند برای جامعه موثر باشد.

وی افزود: برای بهره برداری بیشتر از مراکز تفریحی و سیاحتی که مجموعه کتابخانه هایی راه‌اندازی شده باید غنی سازی صورت بگیرد و برای ارتباط با مخاطب باید بررسی و مطالعه شود که چه نوع کتاب هایی مورد اقبال آنها قرار می‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه برای ایجاد یک مرکز فرهنگی باید طراحی و برنامه وجود داشته باشد و نوآورانه و خلاقانه کارهای نو را انجام دهیم، ادامه داد: بعد از اجرای مقدمات فرهنگی باید در زمینه محتوا سرمایه‌گذاری شود. چون بیشترین اثر مربوط به اجراست و باید ببینیم چقدر کتاب ها خوانده می شود و بازخورد آن در جامعه چگونه است.

موسوی مقدم با بیان اینکه بزرگترین کار در حوزه فرهنگی برگزاری جلسات آزاد اندیشی و پاسخ به شبهات است، افزود: در کرسی های آزاد اندیشی باید به شبهات در حوزه ایثار و شهادت پاسخ داده شود و این مراکز به تضارب آرا، افکار و اندیشه تبدیل شود.

روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی در نگاه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

میثم جعفری مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار داشت: این مرکز فروش محصولات فرهنگی، هنری متعلق به سازمان کوثر وابسته به بنیاد شهید است و براساس تفاهمنامه ای با بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی این مرکز راه اندازی شده و درآمد حاصل از آن متعلق به بنیاد کتاب و سازمان کوثر است.

وی افزود: کتاب های موجود در این فروشگاه از طریق بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی و انتشارات بنیاد شهید تامین شده و در حوزه ادبیات، فرهنگ، هنر، دفاع مقدس تاریخ و سبک زندگی است.

جعفری افزود: در بخش آزاداندیشی این مرکز سه سالن برای برگزاری نشست های فرهنگی، جریان شناسی، آزاداندیشی، نقد و بررسی کتاب و رونمایی از کتاب ها در نظر گرفته شده است. البته رویکرد این سازمان، سیاحتی بود اما دو سال قبل در جلساتی متن اساسنامه فرهنگی و ورزشی آن نوشته شد و برای تغییر نگاه تجاری و سیاحتی این سازمان باید تغییرات جدی صورت می گرفت و علاوه بر تغییر ساختار باید نیروی انسانی توجیه می شد.

مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر گفت: برای اینکه این سازمان تبدیل به یک سازمان خدمت دهنده به صورت آنلاین (برخط) شود در مرحله اول سامانه شاهد سیر برای تورهای فرهنگی و زیارتی جامعه ایثارگران ایجاد شد و بر اساس سهمیه بندی صورت گرفته، خانواده شهدا و ایثارگران می توانند به صورت رایگان به مدت سه روز از هتل های کوثر استفاده کنند. در مرحله دوم نیز بهره برداری از مرکز فروش محصولات فرهنگی و هنری صورت گرفت.

جعفری خاطرنشان کرد: ما با ایجاد کتابخانه و بخش سلامت در هتل های وابسته به بنیاد شهید تلاش کردیم تا افراد در این مراکز بتوانند از محصولات فرهنگی و بخش سلامت بهره مند شوند که اکنون این دو بخش در هتل خورشید هشتم و هویزه راه اندازی شده است.

وی تصریح کرد: یک مجموعه نیز در کردان بدون استفاده بود که آنجا را با چهار میلیارد تومان به محلی برای حضور بانوان تبدیل کردیم و اکنون روزانه گروه های ۴۰ نفری بانوان برای اوقات فراغت به این مکان مراجعه می کنند. همچنین موسسه شاهد را که سال های قبل جمع آوری شده بود، دوباره فعال کردیم.

مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر گفت: بنیاد شهید دارای ۱۸ فروشگاه شاهد مخروبه بود و ما تصمیم گرفتیم این فروشگاه ها را احیا و به مکان فرهنگی تبدیل کنیم.

جعفری گفت: حضرت آقا تاکید به بحث آزاد اندیشی داشتند تا فاصله ای که بین نسل ها ایجاد شده با کرسی های آزاد اندیشی از بین برود. در این خصوص اتاق های گفت و گو با محورهای مشخص شده به صورت رایگان برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در اختیار اقشار مختلف جامعه قرار می‌گیرد.

روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی در نگاه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

هنرمند عزت و کمک می خواهد

راضیه تجار رئیس انجمن قلم ایران گفت: از سال ۱۳۶۵ در عرصه نویسندگی فعال هستم و دوستان بسیاری هم صنف و هم سنخ پیدا کردم. ۲۴ سال در انجمن فعال بودم و معضلات اهل قلم را خوب می شناسم. دغدغه های آنان فکری و نبود حامی مالی است. هنرمند در درجه اول عزت می خواهد، دوستش بدارند و کمک حالش باشند.

وی افزود: همدلی و همراهی وظیفه دولتمردان فرهنگی و نهادهایی است که در اساسنامه هایشان آمده اما در عمل روح هنرمند شکننده است و توجه می طلبد. یکی از مکان هایی که می تواند مامن او باشد، انجمن هاست.

تجار با بیان اینکه باید برای این افراد نشست برگزار شود و اجازه دهید حرف بزنند و با نسل جوان ارتباط برقرار کنند، ابراز امیدواری کرد این مرکز آرامشی برای نویسندگان باشد.

روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی در نگاه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

۲۴ هزار انتشارات در کشور فعال است

مجدالدین معلمی مدیرعامل بنیاد کتاب رویش سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در کشور ۲۴ هزار مجوز نشر و حدود دو هزار کتاب فروشی وجود دارد. بخش عمده در حوزه تولید محتوا فعال هستند و سالانه ۱۲۰ عنوان کتاب در کشور چاپ می شود که ۷۰ عنوان آن چاپ اول است.

وی با بیان اینکه مراکز فروش کتاب و کتابخانه ها باید فضایی برای دیده شدن کتاب ها باشد، ابراز امیدواری کرد که این مرکز الگویی برای همه نهادهای کشور باشد.

مرکز فروش محصولات فرهنگی، هنری و محل برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بنیاد شهید طی مراسمی با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و برخی نویسندگان و اهل قلم در ساختمان این مرکز در خیابان انقلاب افتتاح شد.

Check Also

سفارش سرلشکر شهید «سید جواد حاجی‌خداکرم»؛ روی مزار شهدا پا نگذارید

سفارش سرلشکر شهید «سید جواد حاجی‌خداکرم»؛ روی مزار شهدا پا نگذارید

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت آباجان به نقل از ایرنا، امروز ۲۵ آبان مصادف …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *