جلوگیری از هدررفت محصولات پالایشگاهی با کاتالیست محققان نانویی+فیلم

جلوگیری از هدررفت محصولات پالایشگاهی با کاتالیست محققان نانویی+فیلم


دریافت
۴۵ MB

به گزارش خبرنگار گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ دو نوع کاتالیست‌ پالایشگاهی است. همچنین با فعالیت در عرصه تولید کاتالیست‌های پتروشیمی، مطالعات بومی‌سازی دانش فنی ساخت کاتالیست تولید اتیلن اُکساید را به پایان رسانده و در مرحله تجاری سازی این محصول است. همچنین از خدمات این شرکت دانش‌بنیان، بومی‌سازی دانش‌های فنی ساخت کاتالیست، به روز رسانی دانش فنی با توجه به نیاز بازار است که فعالیت خود را در سال ۱۴۰۱ تولید محصولات کاتالیست کراکینگ بستر سیال را با مجموع ظرفیت ۲۱۰۰۰ تُن در سال آغاز کرد.

این شرکت پس از پایان موفقیت آمیز تولید آزمایشگاهی و پایلوت کاتالیست اتیلن اکساید، بر بومی سازی دانش فنی ‌تولید این کاتالیست تلاش کرده و عزم خود برای تولید صنعتی و تجاری سازی این محصول کرده است.

حال این شرکت دانش بنیان در پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و میکرو (Iran nano ۲۰۲۴) که از یکشنبه (۱۳ آبادن) در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران گشایش یافت، محصول جدید خود را رونمایی کرده است.

هوتن گلدوست مدیر پژوهش این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا گفت: این شرکت بزرگترین تولید کننده کاتالیست کراکینگ بستر سیال در خاورمیانه است. این دو نوع کاتالیست‌ اف.سی.سی و آر.اف.سی.سی در پالایشگاه‌های نفتی برای تبدیل برش‌های سنگین نفتی که ارزش افزوده پایین دارند برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نظیر بنزین، گازوئیل و ال.پی.جی استفاده می‌شود.

وی افزود: توانستیم بعد از چند سال تحقیق و توسعه به دانش فنی این تولید کاتالیست‌ها دست یابیم و به شکل بومی آنها را به‌ تناسب نیاز کشور تولید کنیم. این کاتالیست‌ها در پالایشگاه آبادان و شازند اراک بارگذاری شده و در حال تولید محصول است و ظرفیت تولید و رفع ۱۰۰ درصدی نیاز کشور را برای تولید این کاتالیست‌ها داریم.

مدیر پژوهش و فناوری این شرکت دانش‌بنیان به تولید دو محصول عمده (کاتالیست اف.سی.سی و کاتالیست آر.اف.سی.سی) این شرکت اشاره کرد و گفت: این محصولات با توجه به نیاز در پالایشگاه ها استفاده می‌شود. محصولی که در پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو رونمایی شده تولید کاتالیست اف. سی‌.سی است که پالایشگاه آبادان استفاده می‌کند و پالایشگاه آبادان می‌تواند با استفاده از آن قسمت سنگین نفتی پالایشگاه را که هم هدررفت زیادی دارد و هم کیفیت ندارد، دوباره به دوباره به بنزینی باکیفیت متناسب با استانداردهای روز دنیا تبدیل کند.

گلدوست گفت: محصول دیگر که در پالایشگاه شازند اراک استفاده می‌شود، کاتالیست آر.اف.سی.سی برش‌های سنیگن تر نفتی را به محصول با ارزش افزوده بالا مانند بنزین و گازئیل تبدیل می‌کند.

وی درباره مدت زمان تولید محصولات پالایشگاهی این شرکت دانش بنیان گفت: مراحل تحقیق و توسعه محصول از سال ۹۸ شروع شد و پس از ۲ سال توانستیم به دانش ساخت این کاتالیست‌ها برسیم و زمان زیادی صرف شد تا ترکیب بندی را به دست بیاوریم. سپس در ۱۴۰۰ به این دانش فنی دست یافتیم و پس از آن با سرمایه گذاری و بهره برداری خط تولید کاتالیست در مقیاس صنعتی در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و اکنون هر دو محصول دانش بنیان و بومی کشور با توان دانشمندان داخلی انجام شده است.

صرفه‌جویی ارزش ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلاری

مدیر پژوهش و فناوری این شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد قبل از اینکه کاتالیست تولید کنیم مجبور بودیم آن را وارد کنیم که هربا به دلیل تحریم با مشکلات متعددی روبرو شدیم و به همین دلیل با تکیه بر دانش بومی کشور و سال ها تحقیق امروز ۱۰۰ درصد نیاز کشور به صورت کامل در داخل تامین می شود.

وی در مورد صرفه جویی ارزی با تولید این کاتالیست‌ها اظهار داشت: با این اقدام و با ظرفیت تولیدی که داریم دست‌کم سالانه ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی شده است. گروه تحقیق و توسعه این شرکت مدت زیادی وقت گذاشتند تا در زمینه پتروشیمی هم فعال باشیم.

دستاورد دیگر این شرکت کاتالیست‌های پتیلن اکساید است که در پتروشیمی‌ها برای تولید پتیلن اکساید استفاده می‌شود. تولید این کاتالیست به دلیل اینکه حاوی نقره است و واردات آن به دلیل تحریم ها ممنوع است، ارزش خاصی دارد. قابل رقابت با محصولات نمونه خارجی است و تلاش می‌کنیم در سال آینده خط تولید انبوه آن را هم راه اندازی کنیم.

پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و میکرو (Iran nano ۲۰۲۴) امروز (یکشنبه، ۱۳ آبان) با حضور شماری از مسئولان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گشایش یافت که در این نمایشگاه ۱۷۰ نهاد و شرکت فناور و دانش‌بنیان فعال در حوزه‌هایی همچون نفت و انرژی، بهداشت و سلامت، آب و محیط زیست، کشاورزی و بسته‌بندی، خودرو، رنگ و پوشش، ساختمان، منسوجات و مواد پیشرفته جدیدترین نوآوری‌های نانویی خود را به نمایش گذاشتند.

در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو از بین ۹۹ طرح نوآورانه، ۱۰ طرح دارای نوآوری جهانی که دارای پیچیدگی‌های فناورانه خاص یا ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی است به سرمایه‌گذاران معرفی و عرضه شد.

حتما ببینید

تولید دستگاه ترموسایکلر برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها 

تولید دستگاه ترموسایکلر برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها 

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از معاونت علمی، فناوری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *