کاهش ابتلا به دیابت و فشار خون با مصرف کمتر "شکر" در نوزادی

کاهش ابتلا به دیابت و فشار خون با مصرف کمتر “شکر” در نوزادی

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، تحقیقات نشان می‌دهد کاهش مصرف شکر در دوران جنینی و نوزادی می‌تواند کودکان را از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در بزرگسالی محافظت کند. این یافته‌ها تأکید دارند که ۱۰۰۰ روز اول زندگی دوره‌ای حیاتی برای تغذیه سالم است، چرا که نوزادان در این دوران مواد مغذی خود را از مادر دریافت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران پویا نوشت: دانشمندان دریافته‌اند که محدود کردن مصرف شکر در دستورالعمل‌های تغذیه‌ای اوایل زندگی، با کاهش ۳۵ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در میانسالی و کاهش ۲۰ درصدی فشار خون بالا مرتبط است.

اصلاح ژن‌های معیوب جنین در دوران بارداری با فناوری نوین

همچنین، رژیم غذایی کم شکر به تأخیر در شروع بیماری‌های مزمن کمک می‌کند؛ به‌طوری‌که دیابت و فشار خون بالا در افرادی که در ابتدای زندگی شکر کمتری مصرف کرده‌اند، به ترتیب چهار و دو سال دیرتر بروز می‌کند.

تادجا گراچنر از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس گفت: «قرار گرفتن در محیطی با شکر کمتر در رحم و مصرف محدود شکر در دوران کودکی به‌طور چشمگیری خطر دیابت و فشار خون بالا را در دهه‌های بعدی زندگی کاهش داده و شروع آن‌ها را به تأخیر می‌اندازد.»

پس از جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۵۳، محدودیت مصرف شکر و شیرینی‌جات پس از یک دهه برداشته شد. محققان بریتانیایی در این زمان یک مطالعه طبیعی درباره مصرف شکر انجام دادند.

بررسی‌ها نشان داد که مصرف شکر بلافاصله پس از لغو محدودیت‌ها تقریباً دو برابر شد و از حدود ۴۰ گرم به ۸۰ گرم در روز رسید.

دانشمندان با استفاده از داده‌های بیوبانک بریتانیا، میانسالی ۳۸,۰۰۰ نفر که در دوران محدودیت متولد شده بودند و ۲۲,۰۰۰ نفر که بلافاصله پس از آن متولد شده بودند را مقایسه کردند. تحلیل آن‌ها که در مجله Science منتشر شد، نشان داد نرخ دیابت و فشار خون بالا در کسانی که در دوران محدودیت شکر متولد شده و تا دو سالگی رسیده بودند، به‌طور قابل توجهی کمتر بود.

سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) توصیه می‌کند که شکرهای آزاد، یعنی شکرهایی که به غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه می‌شوند و همچنین شکرهای طبیعی موجود در عسل‌ها، شربت‌ها و نوشیدنی‌های میوه و سبزیجات، نباید بیش از ۵ درصد کالری دریافتی روزانه را تشکیل دهند؛ این مقدار معادل ۳۰ گرم یا هفت مکعب شکر برای یک بزرگسال است.

برای کودکان زیر چهار سال دستورالعمل خاصی وجود ندارد؛ اما توصیه می‌شود از مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین‌شده با شکر خودداری کنند.

به گزارش گاردین، در کنار افزایش سواد تغذیه‌ای والدین، ضروری است شرکت‌ها نیز مسئولیت‌پذیر باشند و فرمولاسیون غذاهای نوزادان را با گزینه‌های سالم‌تر اصلاح کرده و بازاریابی و قیمت‌گذاری غذاهای شیرین را که برای کودکان هدف‌گذاری شده، مدیریت کنند.

با آگاهی بهتر، محیط مناسب و مشوق‌های درست، والدین می‌توانند مصرف شکر فرزندان و خود را کاهش دهند.

در حالی که سرانه مصرف شکر در جهان ۱۹٫۵ کیلوگرم است، بر اساس برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی، سرانه مصرف شکر در ایران ۲۹ کیلوگرم می‌باشد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرده است که سرانه مصرف شکر در کشور به ۲۳ کیلوگرم کاهش یابد.

انتهای پیام/

Check Also

اسامی محصولات مراقبت از پوست و موی غیرمجاز اعلام شد

اسامی محصولات مراقبت از پوست و موی غیرمجاز اعلام شد

– اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روابط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *