فیلم/ نخستین جشنواره انار روستای نمهیل خلخال

فیلم/ نخستین جشنواره انار روستای نمهیل خلخال


دریافت
۸۷ MB

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا، در این جشنواره که همراه با اجرای نمایش و موسیقی محلی بود، انواع ارقام انار به همراه محصولات جانبی و نیز صنایع دستی و غذایی مرتبط با این محصول عرضه شد و شرکت‌کنندگان در هوایی مطبوع و پاییزی، ساعات خوشی را در نیمه فصل خزان سپری کردند.

این رویداد فرهنگی و اجتماعی که با استقبال چشمگیر و بی نظیر مردم مواجه شد، نشان داد که آوازه انار و ظرفیت های گردشگری روستای نمهیل بخش خورش رستم شهرستان خلخال فراتر از حد تصور برگزار کنندگان است به طوری که با ورود هزاران دستگاه خودرو گردشگران به این روستا، بسیاری از مردم موفق به حضور در محدوده برگزاری این جشنواره و حتی خود روستا نشده و به ناچار بازگشتند.

در این جشنواره که همراه با ۶۰ غرفه نمایشگاه عرضه دستاوردها و معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان خلخال بود، تولید کنندگان محصولات کشاورزی متنوع منطقه، تولیدات خود را در معرض فروش و عرضه قرار دادند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جشنواره با اشاره به آغاز روند برداشت انار از سطح ۱۸۲ هکتار از باغات مثمر این استان از حدود یک ماه پیش گفت: پیش‌بینی می‌شود طی سال جاری در سطح استان اردبیل بیش از یکهزار و ۴۰۰ تن محصول انار برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان شود.

رحیم یوسفی افزود: بیشترین سطح باغ انار استان اردبیل در شهرستان گرمی با ۸۳ هکتار احداث شده و پس از آن، بیشترین پراکنش باغ انار مربوط به اراضی حاشیه رودخانه قزل اوزن در شهرستان خلخال و ه خصوص روستای نمهیل با ۵۵ هکتار و مناطق مستعد شهرستان پارس آباد و بیله سوار با ۳۳ هکتار سطح زیر کشت این محصول است.

وی، ملس ساوه، بجستان، طارم، سیاه دانه شیراز، قرمز ملس و انار ترش را از جمله ارقام کشت شده انار در سطح استان اردبیل ذکر کرد و گفت: طی سالهای اخیر، کشت باغ انار در اراضی شیبدار با امکان پمپاژ آب به خصوص در حاشیه رودخانه قزل اوزن توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل آن نیز برای برخی مصارف دارویی و تزئینی استفاده می‌شود و جوشانده میوه و دانه و حتی پوست انار برای بر طرف کردن برخی از بیماری‌های گوارشی و گلو درد استفاده می شود.

استان اردبیل دارای ۴۱ هزار هکتار باغ میوه است که سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات سردرختی در آنها تولید و روانه بازارهای مصرف می شود.

سطح زیر کشت باغ‌های دانه‌دار(سیب، به و گلابی) ۱۴ هزار هکتار و سطح زیرکشت باغ‌های هسته دار(هلو، شلیل و زردآلو) ۱۶ هزار هکتار است و میوه‌های ریزهسته مانند توت و انجیر هم در نواحی نیمه گرمسیری استان تولید می‌شود.

بیشترین محصول سردرختی استان اردبیل سیب است و ۳۰ درصد از باغ‌های استان به کشت این محصول اختصاص یافته که در شرایط عادی، سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع سیب(قرمز، زرد و سبز) از باغ‌های استان برداشت می‌شود.

حتما ببینید

روز رودکی در نمین گرامی داشته شد

روز رودکی در نمین گرامی داشته شد

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مرتضی بالار رئیس اداره فرهنگ و ارشاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *