به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، حسین کرمانپور روز دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس در این باره نوشت: مطرح کردن فوت ٧٠ هموطن ما در موضوع دیالیز، که تماماً در دوره قبل اتفاق افتاده بسیار تاسف برانگیز است و طرح آن در این زمان شاید به انگیزه رسیدگی سریعتر قضایی باشد.
وی اظهار داشت: در همان دولت، پرونده قضایی تشکیل شده و احتمالاً با تسریع در رسیدگی میتوان پاسخگوی افکار عمومی بود؛ اما نکته مهمی که وزارت بهداشت به آن به طور جد اذعان دارد، آن است که با اقدامات فوری مایع صفاقی آلوده همان زمان از بازار جمع آوری شده و در حال حاضر جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، موضوع آلودگی محلول مورد استفاده بیماران دیالیزی خردادماه امسال در فضای مجازی مطرح شد و به دنبال آن در ۲۴ خرداد سازمان غذا و دارو از توقف خط تولید محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی به منظور بررسی بیشتر خبر داد و اعلام کرد: دستور قطع توزیع و مصرف تمامی سریهای ساخت این خط تولید به سراسر کشور ابلاغ شد.
در این اطلاعیه تاکید شده بود که پس از دریافت اولین گزارشها مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی در ۱۷ خرداد، بررسی موضوع به سرعت در دستور کار ادارات کل تخصصی مرتبط سازمان غذا و دارو قرار گرفت و دستور توقف تولید، توزیع و مصرف تمامی سری ساخت تولیدی این محصول تا زمان بررسی آزمایشات دقیقتر در سطح کشور صادر شد.
سازمان غذا و دارو: از استانداردها چشمپوشی نمیکنیم
با این وجود، به تازگی سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با طرح مجدد موضوع اعلام کرده است که ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم در شهرهای اصفهان و مشهد جان خود را از دست دادهاند.
به دنبال آن، سازمان غذا و دارو نیز اطلاعیهای اعلام کرد: این سازمان با هدف حفظ سلامت عمومی و در راستای رسالت خود، تمامی مراحل کنترل کیفیت و نظارت بر تولید داروها، بهویژه داروهای حساس مانند محلولهای دیالیزی را با دقت و سختگیری کامل انجام میدهد و از طریق آزمونهای دقیق شیمیایی، میکروبی و فیزیکی، کیفیت و ایمنی محصولات دارویی را تضمین کرده و از انطباق آنها با استانداردهای ملی و بینالمللی اطمینان حاصل میکند.
در این اطلاعیه تاکید شده است که فرآیندهای تولید و نظارت در این حوزه تابع قوانین و مقررات سختگیرانهای است که اجازه هیچگونه تخلف یا کاستی را نمیدهد؛ اگرچه در حال حاضر تنها یک شرکت داخلی مسئولیت تولید این داروی حساس را بر عهده دارد اما این به معنای چشمپوشی از کیفیت یا استانداردها نیست.
سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه با دقت کامل و بر اساس اصول علمی، بر روند تولید این محصول نظارت دارد و هرگونه تخلف احتمالی، بر اساس ضوابط، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: هدف، حمایت از کیفیت و استمرار تولید این محصول حیاتی است تا از چالشهای احتمالی در تامین آن جلوگیری شود.
این سازمان در اطلاعیه خود خاطر نشان کرد: تمامی امور مربوط به تولید و توزیع این محصول، مطابق با استانداردهای لازم و تحت نظارت مستمر سازمان انجام میگیرد و نگرانیهای غیرضروری تنها میتواند اعتماد عمومی را خدشهدار کند.