کشاورزان خراسان شمالی مسرور از باران‌های اخیر در کشت پاییزه

کشاورزان خراسان شمالی مسرور از باران‌های اخیر در کشت پاییزه

وحید صباغ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: کشت پاییزه در سطح ۲۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای این استان از اول مهرماه آغاز شداما دیم کاران استان که بیشتر منتظر بارش باران بودند پس از بارندگی هفته گذشته اکنون فرصت کشت دارند.

وی افزود: طبق برآورد کشاورزان در سال زراعی جاری در سطح ۸۰ هزار هکتار زمین های آبی و ۱۵۲ هزار هکتار زمین های دیم کشت پاییزه انجام و از این سطح بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول برداشت می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی تصریح کرد: از این سطح ۴۶ هزار هکتار گندم آبی، ۹۵ هزار هکتار گندم دیم، ۲۵ هزار هکتار جو آبی و ۲۸ هزار هکتار جو دیم شامل می شود و مابقی نیز شامل علوفه دامی، دانه های روغنی شامل کلزا، گلرنگ، کاملینا و حبوبات شامل نخود و عدس است.

رعایت تقویم کشت

وی بر رعایت تقویم کشت محصولات پاییزه تاکید کرد و افزود: هر رقم دیم و یا آبی با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه باید در تاریخ مناسب کشت شود که از کشاورزان می خواهیم در این خصوص به توصیه های کارشناسان زراعت توجه کنند.

صباغ تاکید کرد: اکنون سازمان جهاد کشاورزی نیز برای تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان تلاش می کنند تا به موقع در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

تامین ۹ هزار و ۳۰۰ تن بذر غلات

وی تصریح کرد: ۹ هزار و ۳۰۰ تن بذر شامل ارقام مختلف دیم و آبی گندم و جو برای کشاورزان تامین شده است که از آنان می خواهیم از این بذر برای کشت پاییزه استفاده کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی بر رعایت استفاده از بذر اصلاح شده تاکید کرد و افزود: حتی اگر کشاورزان از بذر خودمصرفی برای کشت استفاده می کنند باید نسبت به بوجاری، ضد عفونی و بذرمال اقدام کنند.

وی تصریح کرد: بذرهای مورد نیاز کشاورزان توسط چهار شرکت تولید، بوجاری و ضد عفونی شده است و به کشاورزان تحویل داده می شود.

صباغ گفت: هر کشاورزی بعد از خرید بذرو اصلاح شده بین سه تا چهار سال می تواند از همان بذر برای کشت استفاده کند اما باید بذرها را از مناسب ترین قسمت زمین خود انتخاب بوجاری و ضد عفونی کند.

توسعه کشت مکانیزه

وی بر توسعه کشت مکانیزه در استان تاکید کرد و گفت: بهره برداران با کشت مکانیزه در استفاده از نهاده های کشاورزی از جمله بذر، کود های شیمایی و سم صرفه جویی خواهند کرد.

صباغ خاطرنشان کرد: عملیات مکانیزه در مراحل کاشت، داشت و برداشت مزایای زیادی از جمله انجام به موقع کشت، افزایش کیفی و کمی محصولات، کاهش هزینه های تولید و کارگری، مدیریت مصرف نهاده ها و ارتقای بهره وری خواهد داشت.

وی گفت: مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن است و اکنون کشاورزی سنتی پاسخگوی نیاز مصرف جامعه نخواهد بود، زیرا روند کاشت و برداشت محصول با کندی مواجه می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: مکانیزاسیون در صنعت کشاورزی فقط مختص به ماشین آلاتی مانند کمباین نیست بلکه در مرحله کاشت محصول نیز باید اموری مانند سمپاشی، مدیریت خاک و آب را نیز انجام داد.

وی با بیان اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو در افزایش عملکرد محصول بسیار موثر است، افزود: رعایت این روش موجب کاهش و کنترل علف های هرز و بیماری های گندم می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی اظهار کرد: کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد و البته در کنار آن، سایر دانه های روغنی از جمله آفتابگران و کنجد نیز در استان کشت می شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بر اساس داده های اداره کل هواشناسی خراسان شمالی طبق بررسی آمار بارش سامانه اخیر نشان می دهد که کمبود بارش سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری در بسیاری از ایستگاه های استان جبران شده است.

بیشترین تامین بارش سال زراعی مربوط به ایستگاه بهکده رضوی از توابع شهرستان سملقان با ۳۱.۱ درصد از بارش سال زراعی کامل ایستگاه بوده است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

حتما ببینید

فیلم | حضور پر رنگ اقوام خراسان‌شمالی در دیدار با رییس جمهور

فیلم | حضور پر رنگ اقوام خراسان‌شمالی در دیدار با رییس جمهور

دریافت ۱۱ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *