به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا شماری از این پروِژه ها مربوط به کلنگ زنی هایی است که نمایندگان مجلس در حوزه تحت امرشان دردوران انتخابات به زمین زده اند وبه حال خود رها شده است بدون اینکه ردیف بودجه ای را برای این امر اختصاص داده باشند.
قصه پرغصه ورزش فارس
بر اساس آمار موجود چهار هزار ۵۰۰ پروِژه ورزشی نیمه تمام در کشور وجود دارد که فارس با حدود ۴۸۵ پروِژه در صدر کشور قرار دارد که یک دهم پروژه های نیمه تمام کشور اختصاص به این استان دارد و به عنوان یک قصه پر غصه برای ورزش فارس درآمده آست.
بودجه ای که کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان فارس برای پروژه های نیمه تمام تخمین زده اند در صورتی که اعتبار آن همین امسال تخصیص داده شود می توان امیدوار بود که با رقم در نظر گرفته شده به اتمام برسددر غیر این صورت با وجود تورم سال به سال، به رقم آن مبلغ مورد نظر افزوده خواهد شد که این هم تهدید جدی محسوب می شود و پروژه ها هم مستهلک تر می شوند.
دسترسی آسان به زیرساختهای ورزشی، کلنگ زنی های بی رویه
استاد دانشگاه و مدیرکل اسبق ورزش و جوانان فارس در مصاحبه با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با اظهار اینکه کلنگزنی های بی رویه و غیر کارشناسی در دولتهای گذشته در استان موجب شده تا پروژههای نیمه تمام این استان به ۴۸۵ عدد برسد و این یک تهدید جدی است.
اسکندر رحیمی ادامه داد: برخی از این پروژهها سالهای زیادی است که از عمر آنها میگذرد و به نظر میرسد دیگر مستهلک شده باشد و باید دید این تعداد زیاد پروژه چند درصد پیشرفت فیزیکی داشته و آنگاه به فکر بودجه باشیم، این هم در این شرایط سخت اقتصادی، به نظر می رسد افزون بر ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا همه آنها در یک بازه زمانی مشخص به بهرهبرداری برسند.
عدم اجرای طرح آمایش سرزمین، دسترسی آسان
رحیمی افزود:بسیاری از این پروژهها کارشناسی نشده و براساس آمایش سرزمین نبوده است، به عنوان مثال در شهرستانی که ظرفیت والیبال، فوتبال و… دارد، زیرساختهای غیر مرتبط با استعدادهای این شهرستانها ساخته شده است.
وی تاکید کرد: همچنین در جانمایی مکانهای ورزشی، اصل دسترسی آسان مردم به امکانات رعایت نشده و برای همین بسیاری از سالنها در مناطق دور از دسترس مردم ساخته شده و درهای اکثر آنها بسته است که این گونه سالنها هم آسیب می بینند و هم تهدید است.
ورزشکاران کلنگ زنی را می بییند اما بهره برداری نه
مدیرکل ورزش و جوانان فارس با اظهاراینکه حدود ۴۸۵ پروِژه نیمه تمام ورزشی در فارس وجود دارد که برای اتمام آن اعتبارزیادی نیاز است به آباجان به نقل از ایرنا گفت: متاسفانه ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش زمان برخی کلنگ زنی را می بییند اما بهره برداری از آنها دیگر نمی بییند و این درد بزرگ برای ورزش فارس است که استعداد های زیادی در تمام رشته ها دارد.
عبدالرحیم خداجو ادامه داد: مهمترین پروِژه نیمه تمام فارس ورزشگاه ۵۰ هزار پارس است که هم اینک چمن آن مهیاست هر چند ایده ال نیست اما می شود مسابقات فوتبال را در آن برگزار کرد و جمعه گذشته هم ۲ تیم پیشکسوتان فوتبال فارس و کشور در این ورزشگاه با هم بازی کردند.
وی اضافه کرد: هم اینک پیمانکاران مشغول برطرف کردن مشکلاتی همچون گیت ورودی، روشنایی، سیستم صوتی، سرویس بهداشتی و ..است و سپس آماده برگزاری مسابقات لیگ فوتبال می شود و تا زمانی که مسابقات مختلف در آن برگزار نشود نمی توانیم متوجه شویم که آیا چمن آن مناسب است و یا خیرو اگرجواب نداد ناگزیر هستیم چمن را برای چهارمین بار به صورت اساسی تعمیر کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان تاکید کرد: حفظ و نگهداری چنین مجموعه های بزرگ و با ارزشی بسیارمهم است و در این باره برنامه ریزی خوبی کرده ایم تا به یک روال پایدار برسیم.
پروِژه های نیمه تمام از ۵ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند
اما رئیس دفتر فنی و مهندسی اداره کل ورزش وجوانان با اظهار اینکه حدود ۴۸۵ پروِژه ورزشی نیمه تمام درفارس وجود دارد درمصاحبه با خبرنگارآباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: این پروِژه ها ازپنج تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارندو برای اتمام آنها ۲۶ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
خدا کرم کریمی ادامه داد: پروِژه هایی که پنج در صد پیشرفت فیزیکی دارند در حد اجرای فونداسیون هستند و به نظر می رسد چون زمان زیادی از این طرح ها گذشته است آنها مستهلک شده اند.
مشکلات سالن ۶ هزار نفره شیراز از کمبود رختکن تا پارکینگ
کریمی درمورد سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی شیراز هم گفت: پروِژهِ های بزرگ ورزشی مانند سالن ۶ هزار نفری شیراز زیر نظر شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان ساخته می شود واستان ها هیچ گونه دخل و تصرفی دراین باره ندارند.
وی اضافه کرد: مشکل ترین و اساسی ترین کمبودی که دراین سالن بزرگ دیده می شود نداشتن چهار رختکن است، اگر می خواهیم میزبان مسابقات خارجی در این سالن باشیم از این رو داشتن ۲ رختکن به هیچ عنوان پاسخگو نیست و باید ۲ رختکن دیگر هم اضافه شود.
سهم ورزش فارس از بودجه استانی ؟
رئیس دفتر فنی و مهندسی اداره کل ورزش و جوانان تاکید کرد: طرحی داریم که بر اساس آن می توانیم ۲ رختکن دیگر را در سالن ۶هزار نفره اضافه کنیم و نیاز به اعتبار ویِژه دارد تا این سالن برای مسابقات بین المللی تکمیل شود ضمن اینکه در بودجه استانی هم باید سهم ورزش فارس دیده شود.
نداشتن محل تمرین و پارکینگ
کریمی بیان کرد: از دیگر معضلات این سالن نداشتن محل تمرین تیم ها قبل از انجام مسابقه است که برای این معضل هم طرحی داریم که امیدوارم هر چه زودتر اجرایی شود و مشکل دیگری که وجود دارد نبودن پارکینگ است اما فضا برای ساخت آن دراطراف سالن زیاد است و نیاز به همکاری شهرداری شیراز دارد.
داستان سالن ۶ هزار نفره، افتتاح بدون آب و برق و گاز و..
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا ، سالن ۶ هزار نفره شیراز از مصوبات سفر سال ۸۷ رهبر معظم انقلاب به استان فارس است که در بزرگراه حسینی الهاشمی در غرب شیراز احداث شده است.
این سالن قرار بود سال ۹۱ به بهره برداری برسد اما تا سال ۹۴ این پروژه تعطیل شد و در سال ۹۵، عملیات ساخت این سالن ورزشی دوباره آغاز شد و ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۰ بدون آب و برق ، گاز و مشکلاتی دیگر افتتاح شد.
تاریخچه ورزشگاه ۵۰ هزار نفری شیراز
در سال ۱۳۷۴ که فوتبال فارس حال و روز خوبی داشت،جرقه ساخت یک ورزشگاه بزرگ در شهر شیراز زده شد که ابتدا قرار بود این ورزشگاه در شهرک صدرا در شمال غرب شیراز ساخته شود اما این امر میسر نشد.
پس از آن بحث ساخت این ورزشگاه به منطقه شهرک گلستان شیراز و جایگاه نمایشگاه کنونی باز هم در غرب شیراز کشیده شد و با وجود کلنگ خوردن در این منطقه،این مکانها هم تغییر کرد و کار به منطقه سوم در جنوب شیراز کشیده شد.
در سال ۱۳۷۶ در زمانی که غلامرضا صحراییان استاندار فارس بود، احداث این ورزشگاه جدی تر شد و کلنگ ساخت آن در جنوب شهر شیراز و در منطقه ای به نام میانرود برای همیشه به زمین زده شد.
در این سال ها آنچه باعث شده کار ساخت این ورزشگاه به تاخیر بیفتد، بودجه های کم و عدم تخصیص به موقع آن بوده که همین امر سبب شد کار ساخت این ورزشگاه طولانی و به قول برخی مردم به اثر باستانی تبدیل شود.
انتظار ها به پایان رسید، ورزشگاه تکمیل نیست
عاقبت انتظارها به پایان رسید و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز (در منطقه میانرود) پس از۲۱ سال انتظار، بهار ۹۶ با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان افتتاح شد اما این پایان کار نبود چرا که به گفته مسئولان ورزش، این ورزشگاه با عجله افتتاح شده بود و شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان مجری این طرح باید ورزشگاه را تکمیل میکرد.
خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا مرکز فارس