بیماری اسب‌های مجموعه شهدا؛ علوفه بی‌کیفیت یا تغییر فصل؟

بیماری اسب‌های مجموعه شهدا؛ علوفه بی‌کیفیت یا تغییر فصل؟

– اخبار ورزشی –

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مجموعه چوگان و سوارکاری شهدا در تهران یکی از بزرگترین مجموعه‌های سوارکاری پایتخت و مرکز اصلی چوگان به مساحت ۷۰ هکتار است که در آن نزدیک به ۲۷۰ رأس اسب نگهداری می‌شود.

چند روز قبل اتفاق بدی در این مجموعه رخ داد و شرایطی جسمی تعدادی از اسب‌ها وخیم شد. ظاهراً ماجرا مربوط به کیفیت علوفه‌هایی بوده که مدیران این مجموعه برای اسب‌ها تهیه کرده‌ بودند.

حیرانیان، مالک یکی از اسب‌ها درباره این اتفاق به خبرگزاری تسنیم گفت: کار در این حوزه تخصصی است و یک مدیر می‌تواند روی مجموعه تاثیرگذار باشد. در مجموعه‌های سوارکاری با یک موجود زنده به نام اسب مواجه هستیم که در تمام دنیا و در اصطبل‌های سلطنتی و ویژه هم با مسائلی همچون کولیک و دل درد مواجه می‌شوند. خوابیدن بد، خوراک نامناسب و … عواملی هستند که باعث کولیک و حتی منجر به تلف شدن اسب می‌شود.

وی یادآور شد: مشکلاتی در مجموعه داریم. از آبان ۱۴۰۰ که مدیریت مجموعه از فدراسیون چوگان گرفته شده و در اختیار شرکت توسعه قرار گرفته، تا الان نزدیک به ۱۱ مدیر آمده‌اند که تخصصی در کار مربوطه ندارند و فقط منصوب شدند. این افراد بدون هیچ تخصصی، مدیریت مجموعه‌ای را می‌گرفتند که یک مکان کاملاً تخصصی و مهم است. اینجا نزدیک به ۲۷۰ اسب هستند که نگهداری از آنها اهمیت زیادی دارد.

این مالک اسب ادامه داد: در سال‌های قبل روند سرد شدن هوا در فصل پاییز به آرامی انجام می‌شد، اما سرمای ناگهانی امسال شرایط را تغییر داد. در چنین مواقعی تمایل اسب به آب خوردن کم می‌شود و این مسئله باعث برهم خوردن سیستم تغذیه می‌شود. این موضوع نصف ماجراست و نیمی دیگر به علوفه برمی‌گردد. روزانه نزدیک به ۲٫۵ تن یونجه و علوفه در اینجا توسط اسب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر این علوفه بی‌کیفیت بوده و استاندارد نباشد، بلافاصله روی اسب تاثیر منفی می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه پنجشنبه شب در مجموعه حضور داشت و از نزدیک وضعیت همه اسب‌ها را مشاهده کرد، اظهار داشت: مجموعه‌ها باید یونجه‌ها را در بهترین زمان ممکن و در چین اول و دوم ذخیره کنند و برای زمان سرما نگهدارند تا مشکلی از این بابت نباشد. شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی به عنوان متولی اصلی مجموعه شهدا، یونجه را به صورت روزانه خریداری می‌کند. یونجه آخر هم بی‌کیفیت بود و وارد مجموعه شد و همان روز مورد استفاده اسب‌ها قرار گرفت. اسب‌ها به دلیل ولع و گرسنگی که داشتند، آنها را خوردند و این موضوع به همراه تغییر فصل و عدم دریافت آب لازم، مشکل یکی دو روز قبل را ایجاد کرد. در این اتفاق ۲۰ رأس اسب دچار این مشکل شده و ۶،۷ اسب نیز به دامپزشکی فرستاده شدند. ما این موضوع را به مدیر مجموعه هم گفتیم که کیفیت یونجه اختلاف فاحشی با قبلی‌ها دارد.

حیرانیان گفت: خرید یونجه در گذشته از طریق سامانه بود، اما الان یونجه را از جاهای مختلف می‌خرند. یونجه روز سه‌شنبه هم از گرمسار آمده بود. جالب اینکه ما یک مسئول فنی داریم که باید یونجه را هر بار چک کند تا دچار مشکل نباشد.

وی در پاسخ به این سوال که «مسئولیت خرید یونجه به چه کسی است؟» خاطرنشان کرد: ملکی به عنوان مدیر مجموعه کسی هست که تصمیم گیرنده برای تخلیه یا عدم تخلیه یونجه است. حالا که تخلیه شده، مسئول فنی باید چک کند. اینجا با ۲۷۰ اسب و مالک اسب طرف حساب هستیم.

در همین خصوص ملکی مدیر مجموعه شهدا به خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفت: شرکت توسعه به دلیل دولتی بودن، برای خرید یونجه از سامانه ستاد ایران اقدام می‌کند. این یونجه در راستای روال قانونی خریداری شده، برنده مشخص و یونجه نیز حمل شده و دامپزشک هم مستقر بوده است. یکی از دلایل کولیک اسب‌ها می‌تواند بحث تغییر فصل و سرمای ناگهانی باشد. ما هم در راستای حمایت از مالکان محترم کارشناس دادگستری را آوردیم که بررسی کند. کیفیت علوفه خوب است، اما باید توجه کرد که علوفه‌ای که الان وجود دارد، کیفیتش مانند تیر و مرداد و شهریور نیست و در واقع انباری است. تغییر علوفه نیز می‌تواند چنین شرایطی را رقم بزند. به هر حال کار تعداد از اسب‌ها همان شب انجام شده، اما دو رأس اسب به دامپزشکی رفتند تا در آنجا ادامه درمان شوند.

وی افزود: نمونه علوفه خریداری شده و همچنین علوفه جمع شده در روده اسب را به آزمایشگاه می‌دهیم و آنها نوع ایراد را مشخص می‌کنند.

ملکی در پاسخ به این سوال که «چرا خودتان اقدام به انبار کردن علوفه‌ها نمی‌کنید؟» گفت: یک شرکت دولتی هستیم و یکسری ضوابط خاص خودمان را داریم. بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت انبار پر بود. باید توجه کنیم که هر اسب روزانه ۹ کیلوگرم یونجه مصرف می‌کند و مصرف کل مجموعه حداقل در طول ماه به ۱۰۰ تن می‌رسد. انبار کردن علوفه و شکل آن مشخص است. نهادهای دولتی مقررات خاص خودشان را دارند، اما اگر خصوصی بود، می‌توانست علوفه همه سال را یک جا خریداری کند.

انتهای پیام/

Check Also

وزارت ورزش به دنبال برابری پاداش ناشنوایان باسایر مدال‌آوران

وزارت ورزش به دنبال برابری پاداش ناشنوایان باسایر مدال‌آوران

– اخبار ورزشی – به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمد دنیامالی در حاشیه بازدید از اردوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *