به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی شامگاه شنبه در نشست مرکز خدمات سرمایه گذاری استان سمنان افزود: پنج مجوز سرمایهگذاری خارجی با بیش از هفت میلیون دلار سال ۱۴۰۳ در استان انجام شد.
وی بیان کرد: با هدف تحقق سرمایه گذاری خارجی و ارتقاء جایگاه استان، طی سه سال گذشته بالغ بر ۴۵ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی جذب شد.
وی ادامه داد که این میزان تحقق سرمایهگذاری طی سه سال گذشته، با میزان سرمایهگذاری خارجی در سطح استان طی ۲۷ سال گذشته قبل از آن، برابری میکند.
به گفته هاشمی، قبل از هر اقدامی، مباحث و موارد جامع کارشناسی در خصوص احداث شهرک معدنی میامی در تمامی ابعاد بررسی شود.
وی با اشاره به آمادگی کامل استان سمنان برای جذب سرمایهگذاری خارجی و تسهیل در امور آن، تاکید کرد: در حال حاضر و در این دوره در رسیدگی به امور اجرایی استان در تمام ابعاد، بخشها و دستگاههای اجرایی، به هیچ عنوان مسالهای نباید وجود داشته باشد و تا زمان مسئولیت موظف به پیگیری و رسیدگی به امور و تلاش هستیم.
استاندار سمنان خاطرنشان کرد: مباحث و موارد مرتبط با فولاد شاهرود و رسیدگی به مشکلات این واحد تولیدی، طی جلساتی در مرکز، به صورت ویژه در هفته جاری پیگیری می شود.
طبق گزارشها، سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی از معادن استان سمنان استخراج میشود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر است.
استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساختها کمککننده در تحقق رشد اقتصادی است.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
سمنان با توجه به تنوع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر زائران امام رضا(ع) سالانه پذیرای ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.
قرارگیری سمنان در مسیر چهارراه ارتباطی غربی-شرقی و شمالی-جنوبی، در کنار قرارداشتن بخش قابل توجهی از منابع معدنی و واحدهای تولیدی، سمنان را به قطب صنعت در دروازه شرقی کشور تبدیل کرده است.
بیش از ۶۷۰ معدن در استان سمنان ۶ هزار اشتغال ایجاد کرده است؛ همچنین بیش از ۲ هزار واحد صنعتی در سمنان استقرار دارد.
پراکندگی و تنوع مواد معدنی در گستره ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربعی استان سمنان به گونهای است که از معادن این استان سالانه نزدیک به ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج میشود و سهم استان سمنان از ۷۲ ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۴۲ نوع ماده معدنی است.
براساس آمارها ۲۰ درصد از معادن کشور، سهم استان سمنان است، استان سمنان با داشتن ۶۲۶ معدن، از نظر تعداد معادن رتبه پنجم و در شاخص استخراج رتبه ۶ کشور را دارد، با این وجود اقتصاد معدنی در سمنان، به عنوان یکی از معدنخیزترین استانهای کشور، فقیر است.