به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از شیراز، کامران باقری لنکرانی ظهر امروز در یک نشست خبری گفت: موضوع محوری این دو کنفرانس به صورت مشترک فضای مجازی و سلامت است.
وی با بیان اینکه ۶۷ درصد مردم دنیا از اینترنت استفاده میکنند، عنوان کرد: در کشور ما برای بزرگسالان این آمار ۸۸ درصد ثبت شده است و نیمی از مردم در شبکههای اجتماعی نیز حضور دارند.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: فضای مجازی به همان میزان که دارای فرصتهایی است، از تهدیدات خاصی نیز برخوردار است.
لنکرانی؛ امکان تعاملی بودن فضای مجازی که یک فرصت مهمی برای نظام سلامت محسوب میشود به ویژه در بحث ارتقای سلامت، پیشگیری و گسترش خدمات در مناطق کمتر برخوردار را از مهمترین فرصتهای موجود در فضای مجازی برشمرد.
وی ادامه داد: فضای مجازی تهدیدهایی هم در بطن خود دارد که از جمله آنها میتوان به ترویج اطلاعات نادرست که میتواند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کند و تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت روان اشاره کرد.
رئیس سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان خاطرنشان کرد: آمارهای جهانی نیز نشان میدهد که یک سوم نوجوانان و جوانان مورد خشونت و سوء استفاده در فضای مجازی قرار گرفتهاند.
لنکرانی خاطرنشان کرد: در این کنفرانس تلاش کردیم نگاه متعادل به نقاط مثبت و آسیبهای فضای مجازی در بحث سلامت داشته باشیم و پیشنهادهایی برای حکمرانی صحیح در این فضا ارائه دهیم و نظام سلامت هم بتواند از نقاط مثبت آن به عنوان فرصتها استفاده و از آسیبهای آن کم کند.
وی تصریح کرد: بیشترین مخاطب شبکههای اجتماعی در کشور ما زنان هستند و از طرفی خانمها هستند که محور سواد سلامت خانواده قرار دارند و تلاش ما این است که در این دو کنفرانس به سواد سلامت دیجیتال توجه کنیم و از این جهت گامهایی برداریم.
لنکرانی همچنین تاکید کرد که سواد سلامت دیجیتال یکی از دغدغههای اصلی ما در این کنفرانس است.
دبیر علمی دو کنفرانس بین المللی سلامت زنان و مطالعات اجتماعی سلامت نیز در ادامه این نشست فرصتها و چالشهای فضای مجازی برای سلامت همه جانبه زنان و دختران، چالشها و فرصتهای فضای مجازی برای سلامت در حوزههای ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان و بازتوانی، فضای مجازی و سلامت معنوی، فضای مجازی و سلامت روان، فضای مجازی و سلامت اجتماعی و سواد سلامت دیجیتال را محورهای این دو کنفزانس اعلام کرد.
سولماز قهرمانی خاطرنشان کرد: ۴۴۵ مقاله به دبیرخانه این دو کنفرانس نیز ارسال شده که ۳۵۰ مقاله پس از داروی پذیرفته شده که علاوه بر بارگزاری روی وب سایت کنفرانس، به صورت دیجیتال نمایش داده میشوند.
وی اضافه کرد: این دو کنفرانس دارای امتیاز بازآموزی برای گروههای هدف است و کارگاههایی هم در حاشیه کنفرانس پیشبینی شده است.
به گفته قهرمانی؛ نشست پرسش و پاسخ در خصوص روش شناسی پژوهش کیفی، سواد رسانه، هوش مصنوعی، ورزش در آب برای سلامت بانوان و …نیز از دیگر برنامههای جانبی این دو کنفرانس است.
وی خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نماینده یونسکو، رئیس پلیس فتای کشور و سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این کنفرانس به ایراد سخن میپردازند.
انتهای پیام/۴۲۴