به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط»، به رغم اینکه بزرگترین بودجه نظامی در تاریخ رژیم صهیونیستی برای سال ۲۰۲۵ درنظر گرفته شده است اما فرماندهان نظامی همچنان بودجه نظامی در نظرگرفته شده را ناکافی میدانند.
در همین حال، کابینه رژیم اسرائیل کاهش عمدهای در بودجه آموزش، بهداشت، حمل و نقل و خدمات اجتماعی را در نظر گرفته که نارضایتی صهیونیستها را نیز به همراه داشته است.
الشرق الاوسط نوشت: کابینه [رژیم] اسرائیل دیروز (جمعه) بودجه عمومی این رژیم را برای سال ۲۰۲۵ به مبلغ ۶۰۷.۴ میلیارد شیکل(یک دلار معادل ۳.۷ شیکل است) تصویب کرد که ضربات اقتصادی شدیدی به هر صهیونیست وارد میکند.
به نوشته الشرق الاوسط در همین حال، کابینه رژیم اسرائیل تصمیم گرفت که ۲۰ میلیارد شیکل معادل ۶ میلیارد دلار به بودجه امنیتی این رژیم اضافه کند و ارزش آن را به ۱۲۰ میلیارد شیکل افزایش دهد و این شامل بودجه اطلاعاتی که محرمانه است، نمیشود.
این روزنامه با اشاره به اینکه «این بزرگترین بودجه نظامی در تاریخ [رژیم] اسرائیل است» افزود: باتوجه به اینکه بودجه نظامی [رژیم] اسرائیل تاکنون معادل ۵ درصد از تولید داخلی بوده است لذا این بودجه معادل یک پنجم بودجه عمومی و ۷.۵ درصد تولید داخلی است. با اینحال ارتش [رژیم] اسرائیل این افزایش را غیرمنصفانه میداند و معتقد است که بر تواناییهای دفاعی آن تاثیر میگذارد.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم اسرائیل درخواست کرده بود که این بودجه به ۱۶ میلیارد دلار افزایش یابد تا بتواند خسارات ناشی از جنگ علیه غزه را جبران و قدرت خود را برای مقابله با چالشهای امنیتی آینده حفظ کند.
رسانههای رژیم صهیونیستی گلایه یک فرمانده ارشد ارتش این رژیم را نقل قول کردهاند که گفته است کابینه، میزان کمبود منابع ارتش را درک نکرده است و به قول او، کمبود بودجه واقعا” بر قدرت ارتش تاثیر منفی میگذارد.
این فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی که به نام آن اشارهای نشده است، به افزایش شمار تلفات ارتش این رژیم در غزه اشاره کرد و افزود: ارتش برای صرفه جویی اقتصادی، در نوار غزه به تغییر شیوه جنگی روی آورده و این تغییر رویه کشته شدن بیشتر نظامیان اسرائیلی با مواد منفجره را در پی داشته و در این بودجه، حتی به تسلیح نیروهای ارتش اسرائیل توجهی نشده است.
روزنامه هاآرتص نیز در این زمینه نوشت که نیروی هوایی اسرائیل تا همین اواخر قبل از ورود نیروها به ساختمانهای نوار غزه، به اطراف این ساختمان ها حمله میکرد تا مواد منفجره کار گذاشته شده در آنها منفجر شود، اما به دلیل کمبود بودجه تسلیحات، ارتش مجبور شد راهکارهای دیگری بیابد که این راهکارها موثر نیستند.
هاآرتص افزود: این امر باعث افزایش تعداد نظامیان کشته شده در نتیجه انفجار مواد منفجره در نوار غزه در ماه گذشته در مقایسه با تعداد کشتههای ناشی از موشکهای ضد تانک یا درگیریهای مستقیم با شبه نظامیان حماس شده است.
این روزنامه صهیونیستی افزود: طی ماه گذشته ۱۷ نظامی اسرائیلی در نوار غزه کشته شدند که ۱۱ نفر از آنها بر اثر انفجار مواد منفجره در داخل ساختمانها جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، فرماندهان و اعضای ارتش [رژیم] اسرائیل که در نوار غزه حضور دارند، معتقدند که افزایش تلفات ناشی از مواد منفجره با بودجه تسلیحاتی نیروی هوایی و پشتیبانی توپخانهای از نیروها مرتبط است.
در این گزارش آمده است که تا چند ماه قبل، پیش از ورود نظامیان به ساختمانها در نوار غزه، نیروی هوایی به منظور حمله به اعضای حماس به مجاورت این ساختمانها حمله میکرد و با تکان خوردن ساختمانها، مواد منفجره کار گذاشته شده در آنها منفجر میشد اما استفاده از این ابزارهای نظامی اخیرا” کاهش یافته زیرا ارتش اسرائیل با کمبود بودجه تسلیحاتی مواجه شده است.
این گزارش افزود: ۶ وزیر کابینه از جمله سه وزیر حزب «عوتسما یهودیت» به دلیل امتناع وزارت دارایی از افزایش بودجه وزارت امنیت داخلی با بودجه جدید مخالفت کردند. همچنین ۲ وزیر از حزب لیکود و دیگری از حزب «شاس» نیز با بودجه مخالفت کردند.
اما «یوآو گالانت» وزیر جنگ نیز از رای دادن به بودجه طفره رفت و به آن رای ممتنع داد که اعتراضی به بودجه در نظر گرفته شده برای جنگ تلقی شد.