قارچ نادری که می‌آموزد و به خاطر می‌سپارد

قارچ نادری که می‌آموزد و به خاطر می‌سپارد

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه بی‌جی‌آر، این قارچ که فانروچیت وِلوتینا ((Phanerochaete velutina نامیده می‌شود، نشانه‌هایی مبنی‌بر تشخیص اَشکال و حتی توانایی برقراری ارتباط درباره محیط اطرافش با بقیه شبکه قارچی خود بروز می‌دهد.

پژوهشگران گزارش یافته‌های خود را به صورت مقاله‌ای در مجله بوم‌شناسی قارچی (Funal Ecology)) منتشر و درباره چگونگی انجام آزمایش‌های مختلف توضیح دادند؛ آزمایشی که در آن قطعات چوبی کوچک را به اَشکال مختلف چیدند و قارچ‌ها درون شکل‌ها توزیع شدند، از جمله آن‌ها بود.

پس از اینکه قارچ‌های نادر و هوشمند در قطعات چوبی گسترده شدند، پژوهشگران متوجه شدند آن‌ها می‌توانند بر اساس شکل قرار گرفتن قطعات چوبی، تصمیمات متفاوتی اتخاذ کنند و به جای توزیع شدن از یک نقطه مرکزی طوری قرار بگیرند که با شکل قطعات، تناسب بیشتری داشته باشند که این نشان می‌دهد سطح ابتدایی هوش در آن‌ها وجود دارد.

بر اساس این مقاله، هنگامی که قارچ‌ها در آرایش دایره‌ای قطعات چوبی قرار گرفتند، تشخیص دادند که قطعات چوبی کجا هستند و سپس آن اطلاعات را به بقیه شبکه منتقل کردند و به سوی مرکز دایره حرکت نکردند. به نظر می‌رسد آن‌ها متوجه شده بودند که هیچ قطعه چوبی در آنجا پیدا نمی‌شود. پژوهشگران می‌گویند: این یعنی میسلیوم قارچی (ریشه قارچ) قادر است تفاوت در آرایش فضایی قطعات چوبی را تشخیص دهد.

پژوهشگران امیدوارند این کشف شگفت‌انگیز به پیشرفت‌های بیشتر در زمینه‌های مختلف، از جمله نحوه مطالعه موجودات میکروسکوپی مانند قالب‌های لجن کمک کند. این کشف همچنین ممکن است به پژوهشگران در پژوهش‌های آینده در زمینه طراحی ارگانوئیدهای (سیستم‌های کِشت سلولی سه‌بُعدی) مغزی بهتر، مانند اولین زیست‌پردازنده جهان، که می‌تواند سریع‌تر از رایانه‌های فعلی کار کند، کمک کند.

Check Also

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، گزارش بودجه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *