رئیس ستاد اعتکاف کشور: موضوع اعتکاف ۱۴۰۳ حضور دهه هشتادی‌هاست

رئیس ستاد اعتکاف کشور: موضوع اعتکاف ۱۴۰۳ حضور دهه هشتادی‌هاست

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حجت‌الاسلام سید علیرضا تکیه‌ای، شنبه در چهارمین پیش نشست نهمین هم‌اندیشی راهبری اعتکاف که به میزبانی حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد، اظهار کرد: در طول سال، دبیرخانه دائمی اعتکاف، نظر کارشناسان و بزرگان دینی را دریافت و با تکیه بر آیات و روایات پالایش و با تدوین دستورالعمل به سطح کشور ارسال می‌کند تا با برپایی این آیین، موج معنویت خواهی نظام اسلامی را به منصه ظهور برساند و به رخ دنیا بکشد.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب پس از اغتشاشات ۱۴۰۱، گفت: ایشان هنگامی که اعتکاف جوانانه دهه هشتادی‌های کشور را دیدند که ۲ ثلث از جمعیت ۶۰۰ هزار نفری معتکفین را تشکیل می‌داد، در دیدار با سفرا مباهات کردند که جوانان ما اینها هستند نه اقلیتی که در کف خیابان‌ها و در اغتشاشات حضور داشتند.

رئیس ستاد اعتکاف کشور: موضوع اعتکاف ۱۴۰۳ حضور دهه هشتادی‌هاست

اعتکاف راهی برای چشیدن مزه معنویت دینی است

نماینده ولی فقیه در فارس در این نشست هم‌اندیشی گفت: نیاز انسان‌ها به معنویت نیازی فطری است و عشق و محبت به ذات حق از ابتدای خلقت انسان ثابت بوده است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام افزود: با این حال پاسخ دادن به این نیاز در میان انسان‌ها شکل‌های مختلف یافته، برخی پاسخ مناسبی به این نیاز داده‌اند و پاسخ برخی نیز نادرست است و گاهی در دنیا به جای دارو به مسائل معنوی دارونما ارائه شده است.

وی افزود: این دارونماها با رنگ و لعاب به جوانان ارائه می شود، اما در مقابل، ما دنبال این هستیم که مزه معنویت حقیقی را به جوانان‌ کشور بچشانیم.

دژکام با بیان اینکه اعتکاف راهکاری برای چشیدن مزه معنویت اسلامی و شیعی است، ادامه داد: باید این فرصت بیشتر فراهم شود چرا که وقتی جوان این مزه را چشید، هرجا که رود به همین سو باز می‌گردد.

نماینده ولی فقیه در فارس گفت: دست اندرکاران برپایی اعتکاف کار بزرگی به عهده دارند و وسیله هدایت جوانان از ظلمت به نور هستند.

وی گفت: مسئولان برپایی اعتکاف باید همت کنند تا این مراسم معنوی در مسیر صحیح خود قرار گیرد و دنیا متوجه این معنویت خاص اسلامی شود.

نماینده ولی فقیه فارس اضافه کرد: بدون ولایت مزه این معنویت چشیده نمی‌شود و ولایتمداری از اعتکاف جداشدنی نیست.

دژکام بیان کرد: فردی که در مراسم اعتکاف مداحی، مرثیه سرایی و قرائت می کند، خود نیز باید اهل دل باشد و محتوای درست ارائه کند، نه اینکه تنهای صدای خوش داشته باشد.

چهارمین پیش نشت هم‌اندیشی اعتکاف ۱۴۰۳ با حضور مدیران و کارشناسانی از ۱۴ استان کشور در حرم مطهر احمدبن موسی (ع) شیراز برگزار شده و تا عصر ادامه دارد.

مراسم اعتکاف ۱۳ تا ۱۵ رجب مصادف با ۲۵ تا ۲۷ دی ماه در مساجد سراسر کشور برگزار می‌شود.

اعتکاف، اقامت در مسجد برای مدتی مشخص (دست‌کم سه روز) همراه با روزه است. اعتکاف زمان مخصوصی ندارد، اما در احادیث، بهترین زمان برای آن دهه سوم ماه رمضان دانسته شده است. در اعتکاف نحوه اقامت و خروج از مسجد، احکام و آدابی دارد. در ایران، مراسم اعتکاف در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) ماه رجب، در مساجد بزرگ بیشترِ شهرها برگزار می‌شود.

حتما ببینید

معاون محیط زیست کشور: صنایع آلوده باید از شیراز خارج شود

معاون محیط زیست کشور: صنایع آلوده باید از شیراز خارج شود

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حمید ظهرابی جمعه در همایش بین‌المللی مدیریت محیط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *