ساخت یک باتری جدید از آب و خاک رُس

ساخت یک باتری جدید از آب و خاک رُس

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی «بی جی آر»، این باتری برای ساخت نیازی به بسیاری از مواد سنتی مورد نیاز برای ساخت باتری‌ها ندارد و به جای آن بر اجزایی وابسته است که به سادگی در سیاره سرخ پیدا می‌شوند. باتری‌ها معمولا با استفاده از فلز برای الکترود و یک محلول نمکی لیتیوم در بین دو الکترود ساخته میشوند. اما این باتری جدید با دو الکترود از جنس گرافن در محلولی از آب و خاک رس ساخته شده است.

شگرد واقعی ساخت این باتری پایداری جدید در نحوه ساخته شدن آن است. لایه‌های خاک رس مملو از کانال‌های کوچک میکروسکوپی هستند که به گفته محققان ضخامت آنها تنها در حدود یک نانومتر است. زمانی که آن کانال‌ها با آب پر می‌شوند، مایع رفتار بسیار شگفتی از خود نشان می‌دهد.

علت این است که آب چنان محدود شد که در عمل تبدیل به «سیال عامل» می‌شود و امکان ایجاد جدایی بین قطب‌های مخالف را می‌دهد؛ در حالی که ذرات بین دو الکترود حرکت می‌کنند. این چیزی است که واقعا باتری را قادر به ذخیره سازی انرژی می‌کند.

ساخت یک باتری جدید از آب و خاک رُس
خاک رس یافت شده در کره مریخ

این باتری در مجموع قادر به تولید ۱.۶ ولت انرژی شد و در مجموع ۶۰ هزار بار شارژ و خالی شد بدون اینکه کارایی خود را از دست بدهد. این بسیار شگفت آور است بهخصوص برای باتری‌ای که تنها از آب و خاک رس ساخته شده است.

محققان می‌گوند این باتری را با نهایت سادگی ساخته‌اند تا استفاده گسترده‌ای داشته باشد و شاید حتی بتوان در خارج از سیاره زمین و در ماموریت‌ها در کره مریخ از آن استفاده کرد. این محققان هم اینک آنالیزی از نوع خاک رس مریخ انجام داده و گزینه‌های عملی برای طراحی این باتری پیدا کرده اند.

Check Also

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، گزارش بودجه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *