تلاش برای تقویت ارتباط جامعه و دانشگاه، این بار در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز

تلاش برای تقویت ارتباط جامعه و دانشگاه، این بار در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حل چالش‌های جامعه و پرداختن به نیازهای مردم شاخصه دانشگاه‌های نسل چهارم است و دانشگاه جامع شیراز نیز به عنوان یکی از معتبرترین‌ دانشگاه‌های ایران به این سمت حرکت کرده است.

رئیس دانشگاه شیراز در آخرین نشست خبری خود، اعلام کرد طی سه سال اخیر میزان قراردادهای پژوهشی دانشگاه شیراز افزایش بیش از ۳۰ درصدی داشته است.

به گفته محمد موذنی همه صنایع بزرگ با دانشگاه شیراز ارتباط دارند و این دانشگاه در سازمان صمت فارس و شهرک‌های صنعتی نیز دفتر دارد ؛ سال گذشته (۱۴۰۲) نیز دانشگاه شیراز ۴۲۰ میلیارد ریال قرارداد با صنایع امضا کرده است.

اما ارتباط دانشگاه با جامعه محدود به ارتباط با صنعت نمانده و نمی‌ماند، بلکه رشته‌های علوم انسانی ظرفیت بالایی برای نیازسنجی و رفع نیازهای جامعه دارند؛ به عنوان نمونه اکنون حدود ۲۰ ایده برآمده از پژوهش‌های علوم انسانی در این مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز مستقر هستند و می‌کوشند تا حاصل تحقیقاتشان را با تولید محصول به جامعه عرضه کنند.

دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز با تحولاتی در رویکردهای علمی و پژوهشی خود کوشیده تا ارتباط خود را با جامعه و بدنه قضایی کشور تقویت کند تا این دستگاه‌ها بیشتر از ظرفیت علمی و پژوهشی حقوقدانان این دانشگاه بهره ببرند.

راه‌اندازی مرکز بالینی حقوق در دانشگاه شیراز

رئیس دانشگاه شیراز درباره فعالیت‌های دانشکده حقوق این دانشگاه گفت: دانشکده حقوق و علوم سیاسی، طی سه سال اخیر رویکرد تحولی را در تعامل و همکاری نزدیک با سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضائیه، شورای نگهبان، وزارت‌های امور خارجه و دفاع و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دنبال کرده و حاصل آن نیز برپایی رویدادهای مختلفی بوده است.

به گفته محمد موذنی همکاری‌های دانشگاه شیراز با قوه قضاییه ۲ بخش داشته است؛ نخست در خرداد ۱۴۰۱ پژوهشکده مشترک میان قوه قضاییه و دانشگاه شیراز با هدف استفاده از ظرفیت علمی اعضای هیات علمی این دانشکده در حل چالش های قوه قضاییه بویژه اداره‌کل دادگستری فارس افتتاح شد.

هرچند به گفته او انتظار است که این پژوهشکده در آینده فعال‌تر از پیش به کار خود ادامه دهد.

همکاری‌های دانشگاه شیراز با قوه قضاییه ۲ بخش داشته است؛ نخست راه‌اندازی پژوهشکده مشترک با هدف استفاده از ظرفیت علمی اساتید این دانشکده در حل چالش‌های اداره‌کل دادگستری فارس و دیگری ایده بالینی‌کردن آموزش و تحقیقات حقوق بود که مورد استقبال دادگستری فارس و قوه قضائیه نیز قرار گرفت

رئیس دانشگاه شیراز اضافه کرد: بخش دیگر این همکاری مربوط به ایده بالینی‌کردن آموزش و تحقیقات حقوق بود که مورد استقبال دادگستری فارس و قوه قضائیه نیز قرار گرفت و نتیجه این توافق، راه‌اندازی مرکزی با نام «مرکز آموزش و تحقیقات بالینی حقوق» در دانشگاه شیراز بود.

موذنی ادامه داد: اساسنامه این مرکز در دانشگاه مصوب و رئیس مرکز منصوب شده و محل مناسبی نیز برای استقرار آن اختصاص یافته است؛ بر اساس قرارداد با دادگستری، مقرر شده، محل را دانشگاه شیراز تامین و دادگستری آن را تجهیز کند.

به عقیده او راه‌اندازی چنین مرکزی، ایدهای نو و نوعی نوآوری در آموزش حقوق است تا دانشجویان رشته حقوق در حین تحصیل مهارت قضاوت را فرابگیرند و با عملی شدن این ایده شاهد تربیت حقوقدانان ماهر باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان که دوشنبه گذشته در دانشگاه شیراز سخنرانی می‌کرد، درباره ایجاد مرکز بالینی حقوق، گفت: این سنخ کارها در رشته حقوق ارشمند است.

هادی طحان نظیف بیان کرد: هر جا دانشجویان را درگیر موضوعاتی واقعی کردیم شاهد اتفاق خوبی بودیم؛ با همین هدف تا کنون ۶ بار رقابت شبیه سازی شورای نگهبان را در حوزه و دانشگاه برگزار کرده‌ایم که روش جدید آموزش دانشجویان و در دنیا مرسوم است.

او با بیان اینکه این سنخ کارها به حل مشکلات و چالش‌ها کمک می‌کند، ادامه داد: باید تردد مسئولان دادگستری به دانشگاه افزایش یابد.

حجت‌الاسلام سید محمد رجایی نسب رئیس کل دادگستری فارس نیز در این ارتباط گفت: به موقعیت علمی و امتیازات دانشگاه شیراز و به نیازهای داگستری کاملا واقف هستیم و مصمم هستیم تا با جدیت بیشتر تفام نامه خود با دانشگاه شیراز را دنبال کنیم.

بازخوانی مذاکرات قانون اساسی؛ راهی برای صیانت از قانون و آگاهی مردم

همکاری‌های پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز با بدنه قضایی کشور به این سطح محدود نمانده و به گفته رئیس دانشگاه، همکاری‌هایی نیز با پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان بازوی علمی و تحقیقاتی این نهاد داشته است.

دوشنبه گذشته کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی در دانشگاه شیراز راه‌اندازی شد و حقوقدانان شورای نگهبان که در این آیین سخنرانی کردند، آن را گامی محکم برای صیانت و زنده نگه داشتین این اصول مترقی و آغازی برای آگاهی بخشی به مردم دانستند.

به گفته محمد جواهری طهرانی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز، این کرسی جلسات خود را از یکشنبه آینده آغاز می‌کند و ثبت نام برای شرکت در نشست‌های بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی برای عمومی دانشجویان در رشته‌های حقوق و دیگر رشته‌ها آزاد است.

او ادامه داد که فرآیند لازم برای افزودن سه درس اختیاری بازخوانی مشروح قانون اساسی به دروس کارشناسی حقوق در حال انجام است و از ترم آینده، برای نخستین بار در کشور این درس به سرفصل های درسی دانشجویان حقوق دانشگاه شیراز افزوده می‌شود.

فرآیند لازم برای افزودن سه درس اختیاری بازخوانی مشروح قانون اساسی به دروس کارشناسی حقوق در حال انجام است و از ترم آینده، برای نخستین بار در کشور این درس به سرفصهای درسی دانشجویان حقوق دانشگاه شیراز افزوده می‌شود.

رئیس دانشگاه شیراز درباره اهمیت راه‌اندازی کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی، گفت: امروز سوالات بسیاری درباره اصول قانون اساسی در ذهن مردم بویژه نسل جوان شکل گرفته که چرا این قانون وجوددارد و چرا به این شکل تصویب شده است.

موذنی بیان کرد: مهمترین دلیل راه‌اندازی این کرسی این است تا به طور دقیق این قوانین را بشناسیم چرا که با بررسی این مذاکرات، می‌بینیم که همه قوانین از زوایای مختلف مورد بحث قرار گرفته و منجر به تصویب یک اصل قرار گرفته است؛ وقتی به مشروح مذاکرات نگاه می‌کنیم به اطمینان می‌رسیم که این اصول از منطق قوی برخوردار است.

اعضای حقوقدان شورای نگهبان معتقدند که معرفی قانون اساسی و هر اقدامی برای صیانت از آن از ضرورت‌های جامعه است؛ چنانکه به عقیده طحان نظیف سخنگوی این شورا در زمینه معرفی این اصول به مردم کم کاری کرده‌ایم و همه مسئولان و دانشگاهیان باید عملکرد خود را در این زمینه داوری کنند.

او به متولیان این کرسی پیشنهاد کرد که بازخوانی مذاکرات مربوط به اصولی که امروز در میان مردم محل شبهه است در اولویت این کرسی قرار گیرد.

عباسعلی کدخدایی نیز که به صورت برخط در دانشگاه شیراز سخنرانی می‌کرد، گفت: چنان که ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح میشود، ارتباط با جامعه باید در رشته حقوق نیز ترویج شود.

به عقیده او بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی به زنده نگه داشتن این اصول مترقی کمک می‌کند.

کدخدایی با بیان اینکه اکنون در سطح دانشجویان و پژوهشگران اقدامات خوبی انجام شده، پیشنهاد کرد تا دانشگاهیان در سطح کودکان و نوجوانان نیز اقدام کنند و قوانین و اهمیت آینده کشور به زبان و احساساتی کودکانه در میان این قشر نیز ترویج شود.

به عقیده آنها این کرسی در زمینه قانون اساسی نویدبخش اتفاقاتی اثرگذار در جامعه است.

حتما ببینید

معاون محیط زیست کشور: صنایع آلوده باید از شیراز خارج شود

معاون محیط زیست کشور: صنایع آلوده باید از شیراز خارج شود

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حمید ظهرابی جمعه در همایش بین‌المللی مدیریت محیط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *