به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، این مطلب را علی چگنی چهارشنبه شب در آیین افتتاح محل جدید استقرار دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در ساختمان شهید «حسین امیر عبداللهیان» وزیر فقید امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جزیره قشم عنوان کرد.
وی گفت: وجود دفتر وزارت امور خارجه در قشم پیام مهمی برای سرمایهگذاران نقاط مختلف دنیا دارد تا همه بدانند قشم با دیگر نقاط ایران تفاوت مهمی در حوزه سرمایهگذاری دارد.
وی ادامه داد: جزیره قشم استعدادهای فراوانی دارد که هنوز به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفتهاند و با مدیریت صحیح میتوان این ظرفیتها را به فعلیت رساند.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه توضیح داد: اهمیت به موضوعات بینالمللی و جدی گرفتن سرمایهگذاری بخش خصوصی در بالفعل ساختن ظرفیت های جزیره قشم امری مهم و ضروری است.
چگنی اضافه کرد: قشم با ظرفیتهای فراوان در حوزههای مختلف می تواند یکی از ابزارها و پایگاه های موثر و کارآمد کشور در مراودات بین المللی کشورمان به ویژه در ارتباط با سازمان شانگهای و بریکس باشد.
وی به پیوستن ایران به ۲ سازمان بسیار مهم بینالمللی شانگهای و بریکس اشاره کرد و افزود: ان شاء الله در بریکس و در همه زمینه ها آن به ویژه بخش سرمایه گذاری و بخش خصوصی که خیلی مهم تر از شانگهای است، شاهد دستاوردهای خوبی برای کشورمان باشیم.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه گفت: شانگهای یک سازمان بسیار مهم منطقهای است اما بریکس یک سازمان جهانی است و اکنون ۶۷ کشور دیگر برای عضویت ناظر یا دائم در آن در صف قرار دارند.
وی یادآور شد: وجود دفتر وزارت امور خارجه در قشم پیام مهمی برای سرمایهگذاران نقاط مختلف دنیا دارد تا همه بدانند قشم با دیگر نقاط ایران تفاوت مهمی در حوزه سرمایهگذاری دارد.
چگنی تصریح کرد: آنچه از قشم میدانیم بخش کوچکی از انبوه ظرفیتهای این جزیره مستعد در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس است که به تنهایی از بسیاری کشورهای جهان امکانات مهمتری در جذب سرمایهگذاری و توسعه دارد.
قشم به عنوان پنجره ورود به تعاملات بینالمللی شناخته میشود
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این مراسم گفت: به رغم اینکه مناطق آزاد در مراودات بینالمللی خیلی موفق نبودهاند اما در قشم و در بازه زمانی یک سال و نیم گذشته اقدامات بسیار مهمی در حوزه روابط بینالملل با همکاری وزارت امور خارجه داشتهایم.
عادل پیغامی در ادامه به اهمیت حوزه بینالملل و نیاز به سواد بینالمللی در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: در گذشته، مردم کمتر به مسائل بینالمللی توجه داشتند، اما اکنون با پیشرفت فناوری و ارتباطات، این موضوع بسیار حیاتی شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم بر لزوم جهانی شدن قشم تاکید و تصریح کرد: بدون در نظر گرفتن حوزه بینالملل، توسعه و پیشرفت ممکن نیست و به ویژه در مناطق آزاد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی اظهار کرد: ژن مردم این جزیره، جهانی است و از هزاران سال پیش مردم این منطقه در زمینه تبادلات بینالمللی در حوزه فرهنگی و تجاری فعال بودهاند.
پیغامی به اهمیت ذهنیت و باور در دیپلماسی اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: قشم به عنوان یک پنجره ورود به تعاملات بینالمللی شناخته میشود که این موضوع باید در ذهن فعالان اقتصادی قشم نیز نهادینه شود.
وی از پلتفرم نصب شده سازمان شانگهای در پیشانی محل جدید دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قشم به عنوان یک اندیشه و تفکر در حوزه توسعه منطقهای و جهانی این جزیره نام برد.
محل جدید استقرار دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس در مراسمی با حضور مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افتتاح و راه اندازی شد.
این محل جدید در ساختمانی با نام شهید «حسین امیر عبداللهیان» وزیر فقید امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همسایگی با سکوی جامع تجاری و اقتصادی برای کشورهای عضو پیمان شانگهای و امور بین الملل و دیپلماسی اقتصادی سازمان منطقه آزاد قشم افتتاح شد.
مهم ترین هدف این نمایندگی ایجاد تسهیلات برای توسعه سرمایه گذاری خارجی در جزیره قشم با کشورهای مورد نظر سازمان منطقه آزاد است.
معرفی توانمندی ها و طرح های اقتصادی این منطقه آزاد در خارج از کشور، هماهنگی برای بازدید سفرای کشورهای خارجی از طرح های اقتصادی این منطقه و ایجاد ارتباط مستقیم بین سازمان منطقه آزاد قشم و سفارتخانه های کشورهای خارجی در ایران از دیگر برنامه های افتتاح این دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قشم است.
این دفتر نمایندگی علاوه بر انجام تمامی امور کنسولی و صدور روادید برای اتباع خارجی متقاضی سفر از قشم به سرزمین اصلی به عنوان یک رابط اقتصادی عمل می کند.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.